От х:

Днес в x:

3 °C

Възстановиха гроба на Ари, поставиха паметна плоча

  Служители на „Обреден дом“ Хасково изпълниха решението на Oбщински съвет - Хасково и възстановиха гробното място на легендарния български тенор Аспарух Лешников – Ари, съобщиха от община Хасково.

  През юли Общински съвет - Хасково гласува да бъдат предоставени средства, с които община Хасково да откупи гробното място на легендарния български тенор. Необходимата сума от 2 240 лева за възстановяване на гроба и за поставяне на паметна плоча е осигурена от бюджета на „Обреден дом“. Мястото, където е погребан Ари, се намира в Малашевските гробища в София. Предложението община Хасково да стопанисва гробното място на именития изпълнител беше на кмета на общината Станислав Дечев. То бе в резултат от кореспонденция между областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова и оперния певец Георги Петков, който години наред е полагал грижи за вечния дом на певеца.

  Аспарух Лешников - Ари беше удостоен посмъртно със знанието Почетен гражданин на Хасково през 2017 година.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Бъ
   Българина е лицемер
   10 -6
   18:28, 31 окт 2020
   За умрели. Плочи. А за живите които са гладни - нищо. За живите които са болни. Нищо. Лицемерен народ.
   • Ти
    ти си говедо
    8 -7
    18:52, 31 окт 2020
    лицемер си ти безбожнико щом имаш сили да злословиш тук, имаш сили и да работиш и да се издържаш. мързеливо племе
   • И безбожник си. Господ е господ на живите. Не на умрелите. Чети.
   • Ет
    Ето- чети
    8 0
    19:21, 31 окт 2020
    Матей 22:32:


    "Аз съм Бог А.в.р.а.а.м.о.в, и Бог И.с.а.к.о.в, и Бог И.а.к.о.в.о.в". Бог не е Бог на мъртви, а на живи.
   • Ли
    Лицемерието е в това
    4 -1
    02:08, 1 ное 2020
    Че се харчат народни пари за починали хора. Които вече ги няма. Тия дето са при нас. Живите. Болните и гладните продължават да мизерстват понеже парите отиват за паметни плочи и лицемерие на властта. Още да ти обяснявам ли. Поне нещо схвана ли тъпак
   • АИ
    а иначе капачки събираме
    7 -1
    02:11, 1 ное 2020
    за кувьози. и се молим хората да съберат пари за рентген в болницата. ебаси. това ако не е лицемерие
  • 2
   Де
   Дечицата събират Капачи
   2 -1
   05:44, 1 ное 2020
   А Боци чекмеджето трупа пачки
   ......
   така е и с гроба на Ари ....
   .....
   Игра с публиката ..... а ла Къци Вапаров ....
   Тъпото направи милиони
   от 3 неизгодни сделки ...
   Кво стана с ямача, фото-парка , водата ?

  Хороскоп за 30.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Съзнанието, че има какво да кажете и направите ще ви мотивира за действия, различни от планираните. Без притеснения ще настоявате да бъдете чути и да защитите тезата си. Сами ще намерите прекият път към човека, който ви вълнува, спечелвайки го с неподправено внимание и чар.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Горите от желание час по-скоро да видите резултатите от работата си. Очакванията ви са големи, но бъдете реалисти. Дайте преднина на уменията си, изпипвайте детайлите и нещата ще си дойдат на място. Много хора ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и точни.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  За голяма част от вас денят е свързан с неотложни задачи, свързани най-вече с професионалната ви заетост. Трудът ви ще е ползотворен и ще постигнете намеренията си. Следвайки новостите, ще повишите интереса си към нови хора и познанства. За много от вас денят ще е наситен с положителни емоции, за които няма да чакате друг да ви ги създава.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Завършвате нещо важно, върху което работите от доста време. Това ще ви донесе желаното удовлетворение, още повече че получавате чудесни отзиви за работата си. Следете внимателно информация, която касае работата ви и не действате преди да сте предварително добре информирани. Очаквайте новина, свързана с вашия сърдечен партньор.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще ви занимават мисли как по-добре да организирате работата си за да стане тя печеливша. Някой ще ви постави в ролята на арбитър. Сами изберете дали да вземете участие или да запазите неутралитет. Но ви е нужно спокойствие за да вземете най-доброто решение за себе си. Финансите ви ще се стабилизират.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Въпроси от професионален и личен характер ще решавате с прозорливост и делови подход. Постигнатото днес ще ви покаже посоката, която трябва да следвате, за да вървите ускорено напред. Финансовите затруднения няма да ви попречат на ентусиазма, още повече, че скоро ще ги преодолеете.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Проявете разбиране към човека до вас, чието поведение ви смущава. Не бързайте да го съдите, за да не навредите на себе си. Изяснете си причините за това и ще спечелите симпатиите му. Други от вас ще пътуват за среща с места и хора, които ги интересуват. Административните въпроси ще се решават с известни затруднения, но в крайна сметка ще се справите.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Финансовите ви претенции ще бъдат задоволени и ще имате възможност да приключите успешна сделка. Както се казва парите сами ще ви намират. За да сте честни пред себе си, трябва да признаете, че от голяма помощ ви е личност, която решително се е намесила в кариерата ви. Предстои поврат в личния ви живот. За несемейни, това означава една нова романтична връзка, която ще прерасне в нещо сериозно.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С мнителното си отношение към околните сте в състояние да провалите добрите им намерения. Мислете позитивно и не пречете на онези, които следват логиката на целите си. Проявете разбиране и по финансов проблем, решаването му изисква време. Но не всичко днес е стрес, ще се радвате на добро развитие на делата си в професионален план.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  За да постигнете онова, което желаете трябва да подходите към задачите си грижливо и с нужната отговорност. На някои им предстоят изпитания, от които ще зависи професионалната им реализация. Не сте застрашени от фатални грешки. Любимите ви хора ще се погрижат вечерта ви да бъде приятна.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Съпътстващите проблеми ви причиняват тревога, въпреки, че са решими. Това се дължи на изострената ви чувствителност. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и направете компромис, щом трябва. Това го можете брилянтно. Парите ще ви застигнат в миг, който малко очаквате.
  30 ное 2020
  Последни новини