От х:

Днес в x:

Калин Вельов в Хасково: Културата и образованието трябва да вървят ръка за ръка

    Известният български музикант и народен представител от ГЕРБ Калин Вельов гостува в Хасково днес. Той и колегите му от Хасково Евгения Ангелова и Митко Полихронов дадоха брифинг в офиса на политическата партия в областния град.

    Вельов, който участва в Комисията по култура, провежда редица срещи с хора от културната гилдия от цялата страна. Целта му е да спомогне за подобряване средата за работа на културния сектор. Вече той е провел няколко срещи в София след като влезе в парламента през юли тази година, но също и извън столицата – в Русе, Бяла, Плевен, Видин и Враца, Пловдив и Стара Загора. Утре продължава своята обиколка в Димитровград.

    „Инициативата ми е свързана с това да се видя с максимално много колеги от сектора на културата, които представляват и които работят в средата с читалищата, с библиотеките, с музеите, театри, музикално-сценичните изкуства, държавните културни институти, свободния сектор, художници. Всички, които са в сферата на културата и всички, които смятат, че има за какво да говорим, смятат, че могат да допринесат с мнението си и с позицията си за подобряване на средата“, заяви Калин Вельов.

    Смята, че поставените проблеми могат да се превърнат в една спешна програма, свързана с културата, по която да се работи. Допълни, че ще търси подкрепата на колегите си от парламента.

    „Много е важно да изведем културата като приоритетна, да бъде ръка за ръка с образованието“, заключи народният представител.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (14)

    • 1
      Де
      Дечков
      24 -1
      21:03, 26 окт 2020
      До там я докарахме чалгарите да ни оправят културата. Този не го ли е срам. Той свирил ли е "Чат на патката главата" и тем подобни мръсотии. То бива бива нахалство, но тези от стадото на Слави прекаляват.
    • 2
      Ам
      АмериканскиХойКосмат
      7 -1
      00:27, 27 окт 2020
      Едно е да си известен в Мутристана , а друго е да си известен при нас :))) .....
      ....
      Обслужващата класа на мутрите и бейовете и тая в Америка
      сами си правят реклама
    • 3
      Де
      депутат за ден
      20 0
      00:50, 27 окт 2020
      Господин за един ден седнал да дава съвети... Бий си тъпаните там и си мълчи
    • 4
      Ха
      Хасково
      18 0
      08:43, 27 окт 2020
      Не разбрахме, какво е мнението на този тъпанар-извинявам се - перкусионист,за декларацията подписана от хиляда и петстотин дейци на културата,с искане за оставка на ГЕРБ?
      Или той вече не е музикант, а политик?
    • 5
      Аб
      АбраКадабрей
      12 0
      09:13, 27 окт 2020
      На тоя индивид културата му е чипирана на лявата ръка.На хоризонта е още един шут от тая категория чалгари.Шок и ужас, драги ми господине,както би казало врабчето.
    • 6
      Ми
      Михайлова
      11 0
      10:22, 27 окт 2020
      Не давайте трибуна на този смешник , и той се взе много на сериозно !!!
    • 7
      Ян
      Янко Митев
      12 0
      10:33, 27 окт 2020
      Той има право да иска да се среща с който си иска. Друго е ужасяващото. Целият състав на театъра бе задължен от директора със заповед всички служители на театъра да присъстват ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.Над 40 години работя в системата на театрите и културата.Такова нахалство не помня. Това е отговор на нашето отворено писмо в движение.
    • 8
      По
      Порчо
      7 0
      11:16, 27 окт 2020
      Калинчо, културата и образованието... ама и бахура!

      Първо обаче иди за Хелоуин в Банкя при Тулупа да му вкараш в ******* малко култура и образование.
      • По
        Порчо
        6 0
        13:15, 27 окт 2020
        На мястото на звездичките бях писал тиква. Това мръсна дума ли е? Или е синоним на онзи, дето са го галили три папи по тимбата?
    • 9
      Ай
      айсикт
      4 0
      11:26, 27 окт 2020
      И ти си едно мекере, жив да те дерат.
    • 10
      Ми
      Минчо
      4 0
      12:45, 27 окт 2020
      Жалкото музикантче много разбира от култура и образование... Поредната герберастка "калинка"... На бай Вежди ли слугува?
      • По
        Порчо
        5 0
        13:13, 27 окт 2020
        Не бе! Хареса му да взема една дебела депутатска заплата и отгоре за комисии и представителни и да щрака с пръсти, докато лаладжийства. И сега иска това да продължи още, а Вожда да го сложи на избираемо място на следващите избори.
    • 11
      Во
      Водолаз
      1 0
      04:18, 28 окт 2020
      България потъва дистанционно!!
    Последни новини