От х:

Днес в x:

В Хасково отбелязаха Световния ден на ходенето

    Община Хасково се присъедини към инициативата Световен ден на ходенето. Тя се проведе в парк „Кенана“ днес. Включиха се деца и възрастни, които изминаха пеш разстоянието от арката до Лятното кино и обратно. Всички носеха бели тениски с надписи „Спортът е здраве и начин на живот“, които раздадоха заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчева и старши експертът „Спортни дейности“ в община Хасково Деян Александров. Пешеходната обиколка нямаше състезателен характер.

    Проявата се организира от Българска федерация спорт за всички, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта. Проведе се за 28-ми пореден път.

    Денят на ходенето е проява от Държавния спортен календар на федерацията за 2020 г. и Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2020”. Световният ден на ходенето е кампания от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

    Целта на спортното събитие беше да се популяризират системните занимания с физическа активност и спорт, както и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

    Желаещите могат да качат снимки или видео на Facebook страницата на федерацията: Българска федерация спорт за всички – БФСВ с хаштаг #ОбичамДаСпортувам и/или слоган „Аз подкрепям спорта и спортувам в Световния ден на ходенето“.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Гe
      гepбераст
      12 -5
      15:09, 4 окт 2020
      Световен ден на тъпотията.
    • 2
      Хр
      Хражданин
      4 -1
      19:02, 4 окт 2020
      Браво на спортуващите деца !
    • 3
      .-
      .-.-.-.-.-.
      3 0
      08:23, 5 окт 2020
      Тоя на едната снимка не ли е г-н Милен Славов въпросният бивш полицай който бе осъден и уволнен от полицията преди години заради добри заслуги с контингента на gsm мафията , само не мога да разбера как такива хора работят в общината и то на позиция главен експерт по образованието при наличието на присъда, но нали сме от герб никой и нищо не може да ни спре, а и мама има доста силни връзки намърдала го.
    Последни новини