От х:

Днес в x:

Станаха ясни присъдите на инспекторите от БАБХ, заловени с подкуп


Условна присъда за бившия инспектор Светослав Нестеров и година и половина ефективна за Григор Милчев постанови Пловдивски окръжен съд.

След като бяха изслушани служителите на БАБХ и свидетелите на делото днес беше взето решение, че двамата са виновни, за това че са поискали и приели подкуп в размер на 1000 лева и две чанти с млечни продукти. 

Инспекторите обаче бяха оправдани за частта в обвинителния акт, че са изнудвали фермерите и са приложили за това длъжността си като служители в БАБХ. 

Освен  ефективна присъда от 1 година и 6 месеца в затвора, при първоначален общ режим, Григор Милчев е глобен и с 5 хиляди лева, а 2 години не може да заема длъжност в БАБХ, както и ветеринарен лекар.

За Несторов Окръжен съд определи 1 година лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок. Той е глобен с 2 хиляди лева и осъден да не заема длъжност в агенцията за година и половина. 

Определението на Окръжен съд не е окончателно. То подлежи на обжалване и протест.

До присъдата се стигна след като единият инспектор беше заловен с подкуп от 1000 лв. и 2 торби млечни продукти. Преди това двама съдружници във фермата „Халалица“ в село Искра Георги Кадиев и Иван Тенекеджиев са били уличени в документно нарушение от Милчев и Несторов. Производителите на млечни продукти се оплакали, че са изнудвани от инспекторите, а след това и Милчев беше задържан в момента на получаване на подкупа.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини