От х:

Днес в x:

400 000 лева ще трябват за цялостен ремонт на основната улица в кв. "Горни Воден"

Във връзка с множеството запитвания от медии и постъпили сигнали от граждани по темата за ремонта на улица "Свети Кирик" в асеновградския квартал "Горни Воден", община Асеновград уведомява, че вече започна изкърпване на участъка. 

Предвид тежкото финансово състояние, в което новото ръководство завари общината, на този етап няма възможност за цялостен ремонт и рехабилитация на улицата.

"Десетилетия наред хората са имали проблем с водоснабдяването в района. Особено в пролетно-летния период. 

Проверки са показали, че причините за това не са басейните, изградени в долната част на квартала, а амортизираната водопреносна мрежа", обясни доктор Грудев. Той допълни, че след като от ВиК - Пловдив подмениха водопровода, режимът отпадна.

Поради временното спиране работата на съдебните институции и на Комисията за защита на конкуренцията във връзка с въведеното извънредно положение, бе преустановено стартирането на обществени поръчки.

Това е причината да се забави провеждането на процедура за избор на изпълнител и съответно - възстановяването на асфалтови настилки в града и в частност - по улица "Свети Кирик".

Община Асеновград вече има сключен договор и ремонтът на гореспоменатия участък започна.

"Считам, че гражданите основателно искат целият участък да бъде асфалтиран, като посочват, че асфалтовата настилка не е в добро състояние. И причината за това е, че от 30 години не е извършван никакъв ремонт на пътя.

Стойността на цялостна рехабилитация на компрометираната отсечка е в размер на около 400 000 лева. Сумата, заложена в инвестиционната програма за ремонт на всички улици на територията на Асеновград, е приблизително 600 000 лева.

Това означава, че трябва да бъдат преустановени всякакви други ремонтни дейности, за да може да се ремонтира улица "Свети Кирик", посочи кметът на Асеновград.

Сега изкърпването й ще струва около 30 000 лева. Сумата включва възстановяване на настилката и инвестицията, която направи ВиК - Пловдив.

За цялостната реконструкция на участъка община Асеновград ще търси вариант за поетапно изпълнение в бъдеще. Не може да бъде кандидатстване по европейски програми, тъй като към този момент няма такива, които предоставят подобно финансиране.

По отношение на товарните автомобили, преминаващи по този път, бе осъществена среща с Дирекция "Горско стопанство" и с ДАИ.

В резултат стана ясно , че общината не е институцията, която има право да забрани преминаването на тежкотоварни превозни средства в квартала. 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини