От х:

Днес в x:

Ремонтът в ОУ "Ангел Кънчев" няма да наруши учебния процес

Учениците от асеновградското ОУ "Ангел Кънчев" стартираха в нормален ритъм новата учебна година, това съобщи кметът на Асеновград доктор Христо Грудев.

В школото се обучават около 400 деца и работят близо 50 учители. 

"Ситуацията в училището е от няколко години. Служителите са работили в обстановка, която не е била подходяща.

От 2013 г. има постъпили сигнали в община Асеновград. Докладни записки са изпращани от бившите директори на учебното заведение Йордан Варадинов и Костадин Райчев. Чрез писмата си те са съобщавали, че таванът в няколко стаи пропада, спукал се е раширителен съд на парното, хлътнали са паркетите", обясни кмета.

В докладната, която е пристигнала в община Асеновград от настоящия директор на училището Гали Милева, също се сигнализира за проблемите. 

Ръководството на общинската администрация изпрати екип на място. Бе направено конструктивно обследване със съвременен рентгенов апарат.  Изледването установи провисване на плочата с 15 сантиметра. 

На извънредно заседание на Общински съвет - Асеновград от резерва на бюджета на общината бяха прехвърлени 160 000 лева и по Закона за обществените поръчки бе избрана фирма изпълнител, която да извърши конструктивно укрепване на сградата.

В момента текат ремонтните дейности в училището, като учебният процес протича нормално.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини