От х:

Днес в x:

Лютви Местан: Обвинението срещу мен се крепи на манипулирани доказателства!

Обвинението срещу мен се крепи на манипулирани доказателства. Това е порочно обвинение, основаващо се на порочни доказателства.Бях наклеветен от Прокуратурата, това заяви пред медиите лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан. Той застана на подсъдимата скамейка като обвиняем заради катастрофа при с.Загорско, в която загина шестмесечно бебе.

Местан е категоричен,че има поставена задача да бъде набеден за виновен.

 Той посочи, че веднага след катастрофата на местопроизшествието са извършени действия, които променят изцяло фактическата обстановка.

На първо място е начертана стоп линия,за да се обоснове тезата, че не е спрял на нея. Спрях назнака  „Стоп”, който е 5 м.по- назад и нямах необходимата видимост. С начертаването на стоп линията се промени изцяло заключението на съдебната експертиза.

 На второ място бяха изсечени над сто големи храста, които закриваха пътното трасе и също не ми даваха видимост, посочи Местан.

Като трето обстоятелство, манипулирано от Прокуратурата, той посочи възстановяването на указателна табела, в която се е блъснало БМВ-то на другия участник в катастрофата-Хюсеин Ахмед. Според Местан сблъсъкът със табелата е убил скоростта на другата кола и не е взет под внимание от съдебната експертиза. Под давление на прокуратурата така се манипулира скоростта на БМВ-то,твърди лидерът на ДОСТ.

  Местан каза още,че в обвинителния акт са допуснати над 50 граматически и лексикални грешки,нещо недопустимо за седмокласник.

  Лидерът на ДОСТ поиска нова съдебно-техническа експертиза,която да отчете тези манипулации.

   Фактите срещу мен 17 месеца бяха манипулирани от Сарайските медии.Повече няма да мълча,врече се Лютви Местан.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини