От х:

Днес в x:

Откриха академичната година в Тракийския университет в Стара Загора, утре – в Хасково

Изображение 1 от 4

    Тракийският университет в Стара Загора тържествено откри новата академична година днес, съобщиха от община Хасково. Гости на церемонията бяха министрите на образованието Красимир Вълчев, на земеделието – Десислава Танева, кметовете на Стара Загора Живко Тодоров, на Хасково Станислав Дечев, областните управители на Хасково д-р Стефка Здравкова, на Стара Загора Гергана Микова, депутати, представители на академичните среди от цялата страна, преподаватели, бивши и настоящи студенти.

    „Тракийският университет в Стара Загора е едно от най-динамично развиващите се висши училища в страната. Затова високо ценя партньорството между община Хасково и ръководството на университета в лицето на ректора доц. Добри Ярков. За мен Филиалът на Тракийския университет в Хасково е възможност за обновяване на града ни и привличане на все повече млади хора в него“, каза кметът на Хасково Станислав Дечев.

    Ректорът на Тракийския университет доц. Добри Ярков поздрави студентите и призна, че сърцето му е изпълнено с радост, защото вижда университета пълен със студенти. „Уверявам ви, че изборът ви е правилен!“, подчерта доц. Добри Ярков. Той посочи, че 97,8% от местата за държавна поръчка в учебното заведение са запълнени. В него се обучават студенти от 48 държави. Тази година тук учат близо 10 000 студенти в над 100 специалности от бакалавърска и магистърска степен.

    Министърът на образованието Красимир Вълчев подчерта, че Тракийският университет е може би един от най-ценните капитали, които Стара Загора притежава. „Поздравления за активността на ръководството му. Министерството ще продължи да подпомага университета и материалната му база“, увери просветният министър.

    Откриването на учебната година на Филиал Хасково на Тракийския университет е утре.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Же
      Железан
      22 -6
      16:51, 14 сеп 2020
      Кметът на община Хасково Станислав Насков Дечев, известен още и като обратното на острото и областната ни управителка са антиподи на академичност. Абсолютна антиреклама. Особено първия, който със сигурност не би могъл да каже какво точно е следвал и с каква специалност се е дипломирал. А за областната на Хасково съм убеден, че на две магарета сламата не е в състояние да раздели, ако и за това да е харчила на майка си и на баща си парите.
    • 2
      По
      Порчо
      15 -3
      17:50, 14 сеп 2020
      Станчо този ПУЦ ли е завършил?
    Последни новини