От х:

Днес в x:

Откриха новата учебна година в Медицинския филиал, предстои ремонт на общежитията

    Новата учебна година бе открита официално днес във Филиал Хасково на Тракийския университет Стара Загора, съобщиха от Община Хасково.

    В празничната церемония участваха ректорът на Тракийския университет доц. д-р Добри Ярков, областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, кметът на община Хасково Станислав Дечев зам.-ректорът по учебна дейност доц. Нели Грозева, зам.-ректорът по проектна дейност доц. д-р Емил Славов, директорът на Филиал Хасково доц. д-р Таня Паскалева, изпълнителният директор на МБАЛ-Хасково д-р Георги Гелов, изпълнителният директор на МБАЛ „Атанас Дафовски“ Кърджали проф. д-р Тодор Черкезов, преподаватели, лекари, медицински специалисти и студенти.

    Ректорът на Тракийския университет доц. д-р Добри Ярков поздрави студентите за избора, който са направили да учат тук. Той съобщи, че приоритет за управлението му е разширяването на филиала в Хасково с нови специалности и се ангажира това да стане съвсем скоро.

    „Предстоят много добри новини за Хасково. Защото в партньорство с доц. Ярков и ръководството на Тракийския университет ще реновираме общежитията за Медицинския филиал. Приветствам идеята за разширяване на Филиала в Хасково с нови специалности, защото това е възможност да привлечем още млади хора в града. Затова Ви пожелавам да учите, да се реализирате успешно тук, да създадете семейства в Хасково и да отгледате децата си в красивия ни град“, каза в обръщението си към студентите кметът Станислав Дечев.

    В медицинския филиал на Тракийския университет се обучават бъдещи медицински сестри и акушерки. В обръщението си към тях областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова подчерта, че професиите, които те са избрали са призвание. „Аз съм оптимист и вярвам, че ще се реализирате професионално в лечебните заведения в Хасковска област“, подчерта д-р Здравкова.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ха
      Ханко
      17 -4
      13:18, 15 сеп 2020
      От лицата на областната и общинския струи флинтстоуновска академичност.
    • 2
      Ра
      Рабфак инженер гербаджия.
      15 -3
      13:24, 15 сеп 2020
      Защо бързате с ремонта? Още е топло, нека застуди - ноември, декември тогава почнете с ремонтите, а през лятото ще си осигурите ремонт на ремонта. Може ли да сте толкова прости?
      • Ли
        Лиско
        6 -6
        14:22, 15 сеп 2020
        В интерес на истината РабФак са завършили основно от БСП. Ти защо си се пребоядисал?
    • 3
      Хо
      Хо хо
      9 -2
      14:24, 15 сеп 2020
      5 та снимка в дясно. Сега разбрах тези от холивуд, от къде са взели образа на ШРЕК.
    • 4
      См
      Смях в залата
      14 -1
      15:01, 15 сеп 2020
      "Доц.д-р"Таня Паскалева и д-р Гелов.Е това вече е истинска пародия.Медицинската сестра Таня Паскалева се кичи със звания и титли ,а до нея едно "докторче".Това може са се случи само в България.Жалка работа.
    • 5
      Но
      новина
      3 -1
      22:46, 15 сеп 2020
      Във Филиала има незаети места за акушерки. Желаещите могат да кандидатстват. Справки в учебен отдел.
    • 6
      Ва
      Ваня
      0 -2
      23:29, 15 сеп 2020
      Университет с обучение от добри преподаватели с знания, стаж, развитие и амбиции които се борят за още знания, развитие и още по-добра база. Благодаря ви че сте част от живота ни!Успешна нова учебна година!
    Последни новини