От х:

Днес в x:

Подредиха изложба „С очите си видях бедата“ в Хасково

    Изложба под мотото „С очите си видях бедата“ бе открита днес в читалище „Заря“ в Хасково. Във фоайето на културната институция са подредени над 40 рисунки, пресъздаващи бедствия през детските очи.

    Младите художници са на възраст от 6 до 17 години от цялата Хасковска област. Те са рисували пожари, наводнения, земетресения, изригване на вулкани, спасяване на хора.

    Изложбата бе открита от старши инспектор Людмил Иванов – началник на група „Оперативна дейност“ в противопожарната служба в Хасково. Той обясни, че част от рисунките са подредени в читалището, а друга част ще бъдат изпратени за участие в Националния конкурс в различните категории.

    „Както всяка година, така и тази, децата са проявили творчество“, заяви Людмил Иванов и припомни, че миналата година имаше 8 наградени рисунки на деца, като някои от тях бяха използвани за календара на Националната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“.

    На откриването на изложбата присъстваше заместник-областният управител на Хасково Митко Петров. От свое име и от името на областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, той честити празника на пожарникарите. Пожела им здраве и припомни, че благодарение на пожарникарите през последната година само в Хасковска област бяха овладени и потушени стотици пожари.

    Изложбата разгледаха заместник-кметът на община Хасково Динко Тенев, секретарят на общината Пламен Лечев, секретарят на читалище „Заря“ Александър Милушев.

    Заради ситуацията с коронавируса, на изложбата не бяха поканени авторите на картините, техните родители, приятели и гости.

    Изложбата е по повод традиционната Седмица на пожарната безопасност във връзка с професионалния празник на служителите от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” - 14 септември.

    По този повод, до края на седмицата са предвидени редица инициативи в противопожарната служба в Хасково и службите в областта. Организирани са Дни на отворените врати, приемни за граждани и открити телефонни линии, дискусионни срещи, демонстрация на противопожарна техника и пожаро-тактическо учение.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ки
      Кибритлия
      9 -1
      14:10, 14 сеп 2020
      Всички видяха бедата и тя се нарича „герб“. Като се започне с ББ, минете през простата кърджалийска …….., да не забравим и нашенските велможи с черно костюмче или синя блузка и на края всяка фанатизирана бабка прославяща вожда осигурил и заветните 50 лева към пенсията. Това е истинската беда, останалото са празни приказки и пропагандна идеология за лековерните избиратели.
    • 2
      Па
      Панетюф Теню ут Гереня
      8 -1
      16:42, 14 сеп 2020
      Тва Динко Тенев и н.ва сбърканото Мите от Областа са пулят в рисунките също индианец да гледа пишуща машина. Пулят са и са праят чи са сятат, ама не. Не е си ги знайме чи са НКС та, ма те ни могат го вдяна. Само Сашо Милушев е с акъла си, можи и инспектора, ма другите са кат председателката на народното събрание, 1къде 1.
    • 3
      Ня
      Някой
      7 -1
      16:54, 14 сеп 2020
      Тези "пожарникари" със звездичките на пагоните са канцеларски мишки. Никога не са ходили на истински пожар. Седят в Областния съвет на последния етаж и ги интересува кога ще дават аванс и кога заплата!
    • 4
      Лю
      Людмил
      2 -1
      19:31, 14 сеп 2020
      Значи когато видя този как се мазни през деня на властимащите а когато влезе в фейсбук как ги плюе се чудя дали може да се гледа в огледалото спокойно без да повръща от собствената си мутра. Говоря за оня със звездичките който цял живот е на държавна работа и цял живот е недоволен че не е оценен . Гнусно е да си мазник и то страхлив мазник.
    • 5
      Ем
      Емил
      1 0
      08:21, 15 сеп 2020
      Защо така пишете лоши неща за нас? Много сме си добре и не пречим на никой. Имам колеги които са на пенсия и заплата и са предоволни! Какво е това ПОЖАР? Яде ли се? Пие ли се?
    Последни новини