От х:

Днес в x:

Бившият хасковски депутат от Атака Георги Димитров иска главата на Волен Сидеров

Бившият хасковски депутат от Атака Георги Димитров е един от трийсетината, които проведоха днес легитимен, според тях, Национален сбор на политическата формация за промени в устава и оставка на Волен Сидеров. Лидерът на Атака пък отрича за днес да е насрочвана такава конференция.

За него много неща може да няма, но ние си проведохме конгреса, категоричен бе пред Haskovo.net ексдепутатът Георги Димитров. Той допълни, че Волен Сидеров еднолично е подредил и листите за 41-ия парламент, с което е погазил устава на партията.

Макар че са отцепници и тези 30 души не успяха да се разберат, пише агенция БЛИЦ. Част от тях не пожелали на форума да присъства Павел Чернев от партия „Свобода", защото щял да „им провали работата". Той реши да се оттегли.
Бившите народни представители Митко Димитров и Георги Димитров обясниха недоволството си срещу Сидеров с тезата, която лансираха още преди изборите, че той еднолично наредил листите и сложил непознати хора в тях.

Сега съдбата на решенията от днешното събиране остава в ръцете на Софийски градски съд.
Ако съдът не регистрира промените в устава, одобрени на форума днес, отцепниците се заканиха да формират нова партия „Родолюбие".

Според лидера Волен Сидеров искането на отцепниците трябва да се одобри от Централния сбор на партията, а такова негово решение няма. Лидерът на "Атака" смята, че тази инициатива е обречена на провал.

Сидеров уточни, че хора като бившия депутат Митко Димитров, който е сред организаторите на форума, вече не са в партията.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини