От х:

Днес в x:

25 °C

За пети път върнаха делото срещу петимата от ДАИ, съдени за подкуп

Изображение 1 от 2

  Хасковският окръжен съд върна за пореден път делото срещу петимата даяджии, подсъдими за подкуп.

  Искането за това бе направено от тримата адвокати, които настояваха, че има разминавания между фактическата обстановка и описанието в обвинителния акт. Прокурорът по делото заяви, че обвинителният акт е годен.

  След оттегляне за съвещание, съдия Красимир Димитров прецени, че в обвинителния акт са допуснати нарушения, водещи до ограничаване правата на защита на подсъдимите. Така магистратът прекрати производството и върна делото на държавното обвинение за изготвяне на нов обвинителен акт, съобразен с разпоредбите на закона.

  На подсъдимата скамейка са Даниел Христов, Вихър Василев, Георги Вълев, Димитър Михайлов и Константин Въжарски. Първите двама са действащи служители в Областния отдел „Автомобилна администрация“ (бившата ДАИ), тъй като бяха възстановени на работа от съда през януари тази година, тъй като изтече максималният срок за отстраняването им от длъжност. Другите двама вече са служители в частни фирми, а последният е безработен.

  Подсъдимите бяха арестувани за подкуп през ноември 2015 година. Според разследващите, даяджиите са спирали автомобили на магистрала "Марица" в района на Свиленград и са си искали рушвет от шофьорите, за да не ги проверяват.

  Решението на Хасковския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния в Пловдив.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (12)

  • 1
   О
   О
   45 0
   19:41, 21 юли 2020
   Едни дайаджий не могат да осъдят дето целия град ги знаем ,че са корумпирани а кво остава някой депутат да осъдят ....
   • 12
    123
    13 0
    10:31, 22 юли 2020
    Тази статия ако беше в германски сайт, щеше да е със снимка, на същият този герой, само че с белезници на ръцете!
   • О
    О
    2 0
    13:50, 22 юли 2020
    В германия за подкуп освен всички наказания и лишения те лишават от правото на пенсия ! Ай иди вземи тия 20 евро ако ти стиска ....
  • 2
   00
   00998876765
   32 -2
   19:59, 21 юли 2020
   какво ми се пъчиш бе палячо
   • О
    О
    32 -2
    20:03, 21 юли 2020
    Пълна селска сопа !
  • 3
   Аф
   Афера
   32 -1
   20:45, 21 юли 2020
   Последния подсъдим безработен апък дъщеряму работи в хасковския съд. И какво ще реши съда?
   • Фе
    Феро
    22 -1
    20:59, 21 юли 2020
    Е как може щерка му да работи в админ.съд Хасково.
  • 4
   56
   566
   20 -1
   21:08, 21 юли 2020
   Боклуци
  • 5
   Ми
   Миро
   11 0
   01:24, 22 юли 2020
   Нали някои трупаха точки някога... високи момчета със скубани вежди хем да растат в кариерата хем да са до мама и баба
  • 6
   Ив
   ИВАНОВ
   10 0
   09:45, 22 юли 2020
   Всички в ДАИ са за уволнение.Корумпирани са до костите си.
  • 7
   Аг
   Агата
   14 0
   10:24, 22 юли 2020
   Погледни го човека на първата снимка все едно е направил нещо хубаво той се смее на българска прокуратура и на нас срам
  • 8
   За
   Запознат
   8 0
   10:46, 22 юли 2020
   Цялата служба ДАИ е за закриване! Това са узаконени рекетьори!

  Хороскоп за 18.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
  18 сеп 2020
  Последни новини