От х:

Днес в x:

-3 °C

За пети път върнаха делото срещу петимата от ДАИ, съдени за подкуп

Изображение 1 от 2

  Хасковският окръжен съд върна за пореден път делото срещу петимата даяджии, подсъдими за подкуп.

  Искането за това бе направено от тримата адвокати, които настояваха, че има разминавания между фактическата обстановка и описанието в обвинителния акт. Прокурорът по делото заяви, че обвинителният акт е годен.

  След оттегляне за съвещание, съдия Красимир Димитров прецени, че в обвинителния акт са допуснати нарушения, водещи до ограничаване правата на защита на подсъдимите. Така магистратът прекрати производството и върна делото на държавното обвинение за изготвяне на нов обвинителен акт, съобразен с разпоредбите на закона.

  На подсъдимата скамейка са Даниел Христов, Вихър Василев, Георги Вълев, Димитър Михайлов и Константин Въжарски. Първите двама са действащи служители в Областния отдел „Автомобилна администрация“ (бившата ДАИ), тъй като бяха възстановени на работа от съда през януари тази година, тъй като изтече максималният срок за отстраняването им от длъжност. Другите двама вече са служители в частни фирми, а последният е безработен.

  Подсъдимите бяха арестувани за подкуп през ноември 2015 година. Според разследващите, даяджиите са спирали автомобили на магистрала "Марица" в района на Свиленград и са си искали рушвет от шофьорите, за да не ги проверяват.

  Решението на Хасковския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния в Пловдив.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (12)

  • 1
   О
   О
   45 0
   19:41, 21 юли 2020
   Едни дайаджий не могат да осъдят дето целия град ги знаем ,че са корумпирани а кво остава някой депутат да осъдят ....
   • 12
    123
    13 0
    10:31, 22 юли 2020
    Тази статия ако беше в германски сайт, щеше да е със снимка, на същият този герой, само че с белезници на ръцете!
   • О
    О
    2 0
    13:50, 22 юли 2020
    В германия за подкуп освен всички наказания и лишения те лишават от правото на пенсия ! Ай иди вземи тия 20 евро ако ти стиска ....
  • 2
   00
   00998876765
   32 -2
   19:59, 21 юли 2020
   какво ми се пъчиш бе палячо
   • О
    О
    32 -2
    20:03, 21 юли 2020
    Пълна селска сопа !
  • 3
   Аф
   Афера
   32 -1
   20:45, 21 юли 2020
   Последния подсъдим безработен апък дъщеряму работи в хасковския съд. И какво ще реши съда?
   • Фе
    Феро
    22 -1
    20:59, 21 юли 2020
    Е как може щерка му да работи в админ.съд Хасково.
  • 4
   56
   566
   20 -1
   21:08, 21 юли 2020
   Боклуци
  • 5
   Ми
   Миро
   11 0
   01:24, 22 юли 2020
   Нали някои трупаха точки някога... високи момчета със скубани вежди хем да растат в кариерата хем да са до мама и баба
  • 6
   Ив
   ИВАНОВ
   10 0
   09:45, 22 юли 2020
   Всички в ДАИ са за уволнение.Корумпирани са до костите си.
  • 7
   Аг
   Агата
   14 0
   10:24, 22 юли 2020
   Погледни го човека на първата снимка все едно е направил нещо хубаво той се смее на българска прокуратура и на нас срам
  • 8
   За
   Запознат
   8 0
   10:46, 22 юли 2020
   Цялата служба ДАИ е за закриване! Това са узаконени рекетьори!

  Хороскоп за 27.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Постигате значителен успех в дадена област, което ще ви даде увереност да продължите с по-големи амбиции. Не губите почва под краката си дори в критични моменти, а това издига авторитета ви сред всички около вас. Разширете контактите си и бъдете сигурни, че ще успеете да разрешите личен въпрос. Запознайте се с дадена ситуация, преди за изкажете мнение.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съсредоточете се върху задачите, чието приключване предстои. Взетите решения ще са от важност за дни напред, за това е добре да сте последователни в действията си. Стартирането на нов проект ще ви обнадежди с реалната възможност да подобрите финансите си. Хубави новини.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не прехвърляйте раздразнението си върху околните, щадете нервите им. Ако имате своите безпокойства се съсредоточете върху проблема, без да си го изкарвате на когото и да било. Не залитайте в мрачни мисли, а се изправете, усмихнете и заживейте по-ведро. Имате много причини да се радвате на живота си.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Дава ви се шанс, който не бива да изпускате. Концентрирайте се и покажете най-доброто от себе си. Материални придобивки и свързаните с тях формалности ще променят плановете ви за деня. Семейството ви очаква решения, които бързо трябва да вземете. От тях ще зависят много неща.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Съсредоточете се върху задачите си, предстои да вземете отговорни решения и следва да сте в добра кондиция. Независимо от натовареността си бъдете отзивчиви и не пренебрегвайте хората наоколо, общото настроение влияе на работоспособността ви. Следвайте разума и сърцето си, за да постигнете хармония със себе си.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Емоционални преживявания, породени от нов партньор или клиент на работното ви място ще промени хода на работата ви. Във всички случаи не допускайте да навредите на доброто си име. Не налагайте идеите си, само защото позицията ви го позволява. Съмненията запазете за себе си.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С повишаване на активността ви ще расте и умората, но бъдете внимателни и не допускайте недоглеждане в работата си. При работа с документи не подписвайте неща, със съдържанието на които не сте запознати достатъчно добре. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят ви ще бъде натоварен за това не си губете времето в безсмислени спорове и не отдавайте голямо значение на дреболиите. Не разпилявайте енергията си, а се съберете и довършете започнатото. Ничии чувства не бива да се пренебрегват, още повече на човек, който силно ви привлича. Ако сте сгрешили-поправете се.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Близостта ви с човек, с когото ви свързват общи интереси в бизнеса, в културната сфера или в чисто духовен план ще ви помогне по-лесно да преодолеете възникващите затруднения днес. Но и не само заради това ще бъдете на точното място и време днес. Интуицията ви подсказва, че трябва да се действа сега, и не грешите.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще имате успехи, ако сами се погрижите за себе си и не чакате друг да го направи. И друг път сте изпадали в подобна ситуация, за това няма да бъдете затруднени. Освободете се от зависимости, които ви пречат да се развивате духовно. С артистичните си таланти ще печелите аплодисментите на публиката.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате конкретни идеи за развитието на дейността си, но ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие. Засега се задоволете с нещата, които ви се налага да вършите. Действате прекалено прибързано в личен план, не смятайте че нещо ще дойде наготово. Повечето компромиси, които правите ще са само от ваша полза. Вечерта ви очаква интересно събитие.
  27 ное 2020
  Последни новини