От х:

Днес в x:

Бурята не спира: гръм уби 20 овце, порои отнасят пътни настилки

Гръм е убил 20 овце в село Осиково - Община Девин, а заради падналите валежи през изминалото денонощие екипите на "Гражданска защита" са извършили 48 спасително отводни аварийно възстановителни работи на територията на цялата страна, съобщи Фокус.

В село Осиково са отнесени пътните участъци, образувани са дъждовни наноси и подхода към селото за леки автомобили е затруднен.

По-сериозно е било положението в Стара Загора, където от 18.30 до 21.00 часа падналите дъждове са около 34 – 50 литра на квадратен метър.

Спасителни екипи са се отзовали на девет адреса за извършване на отводнителни дейности, отстраняване на паднали дървета и изтегляне на аварирали моторни превозни средства. Падналите дъждове са унищожили и много от пътните настилки в различни села и градове в страната.

В община Доспат в село Змеица са отнесени пътните участъци от улиците – Еделвайс, Беломорска, Юг, Панорама, Булгар. В Триград – падналите дъждове също са унищожили част от уличната мрежа.

Навсякъде са създадени комисии за оценка на щетите и се работи по ликвидирането им. В Община Баните – в с. Сърница екипите на Гражданска защита са извършили дейности по отстраняването на запушени отводнителни решетки, водостоци, както и по възстановяването преминаването на мост.

В Бургас "Гражданска защита" е работила по 6 подобни сигнали, във Видин – 2, в Пловдив – 4, в Сливен – 1, в Смолян – 2.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини