От х:

Днес в x:

Чехия ще иска отрицателен тест за коронавирус от работници от България, Румъния и Португалия

Работниците от три страни от Европейския съюз - България, Румъния и Португалия - ще трябва да представят отрицателен тест за коронавирус на работодателите си в Чехия, предаде Асошиейтед прес.

Изискването ще влезе в сила в понеделник, съобщи чешкият министър на здравеопазването Адам Войтех. Той уточни, че мярката е предприета заради нарастващия брой заразени чуждестранни работници.

Отрицателен тест трябва да представят също гражданите на Швеция, както и на страните извън ЕС, които не са в европейския зелен списък. В противен случай пътниците, идващи от тези държави, биват поставяни под карантина.

От вчера чешките власти затегнаха отново ограничителните мерки заради коронавируса в североизточната част на страната, където има местни огнища на заразата. Хората там са длъжни да носят маска в обществения транспорт и на закрити публични места. Забранява се събирането на повече от 100 души.

В Чехия да момента са потвърдени 13 682 заразени с коронавируса, 358 от които са починали. Вчера властите съобщиха за 70 нови заразени и трима починали.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини