От х:

Днес в x:

116 вече могат да плуват

116 деца от хасковски училища вече могат да плуват след като преминаха двуседмичен обучителен курс организиран от община Хасково. 30 от най добре представилите се по време на курса премериха сили във финален турнир на комплекс Лебеда. Живко Тодоров от Паисий и Деница Пенева от Климент Охридски спечелиха съответно при момчетата и момичетата.



Плувното лято се организира за 5-ти пореден път от община Хасково. То обхвана стотици деца от 3, 4 и 5-ти клас. За разлика от предишната година този път държавната агенция за младежта и спорта не се намеси в организацията на мероприятието. Очевидно чиновниците на Весела Лечева могат да раздават само агитационни материали и правят първи копки, а реалните умения в спорта на децата не са техен приоритет.



Най голям бе напливът за 3-то класници. 270 вече имат умения в кроула и бруста, още 150 от 4-ти клас преодоляха страха си от водата. Цялото начитнание излезе повече от 5 хиляди лева на общинския бюджет.



Част от разхдите се поеха от децата. Двуседмичния курс с 10 урочни часа се заплащаше по 9 лв от дете. Тоест входа за басейна на малките плувци излизаше по 90 ст на ден. В курса можеха да участват деца от всички училища без ограничениие, ако директорите направят заявка. Това сториха само ръководителите на 7 училища в Хасково.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини