От х:

Днес в x:

Според сръбския министър на отбраната е направен опит за държавен преврат

"Имаме страшно насилие по улиците, има опит за държавен преврат, има опит за насилствено взимане на властта и опит за предизвикване на гражданска война в Сърбия", заяви сръбският министър на отбраната Александър Вулин за ТВ Пинк.

"Това не може да се обясни по друг начин. Няма никаква причина, нито един повод да се запали парламентът, да се запали Градският дом в Нови Сад, да се напада полицията, да се пребиват хора на улицата и да се застрашава имуществото на сръбските граждани", заяви министърът, помолен да коментира събитията през последните две вечери.
Всичко това, което постигнахме - политическа стабилност, мир, сигурност, всичко това сега може да бъде застрашено, защото се прави опит да се вземе властта без избори, продължи Вулин.

Според него очевидно става въпрос за координирана акция, "всичко което се случи, не се е случило случайно и е внимателно и търпеливо подготвяно".

Помолен да коментира реакциите от региона, Вулин каза, че всички медии в региона, на първо място в Хърватия, са реагирали по един и същи начин и направи оценката, че "това количество нападки и омраза, които тръгнаха към Сърбия, не е случайно".

"Очевидно има оркестрирана кампания, защото не искат успешна и стабилна Сърбия", смята Вулин.

Това няма общо с коронавируса и се питам кой ще е отговорен за това, че стотици и хиляди хора се заразиха по време на протестите, каза той.

"Сърбия е силна и отговорна държава, която ще се пребори със силата на закона. Или ще спазваме закона, или Сърбия няма да е демократична държава", заяви министърът.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини