От х:

Днес в x:

10 °C

Коронавирус и полицейско насилие: Ново правителство във Франция

Френският президент Еманюел Макрон направи промени в правителството. Те бяха обявени тази вечер от генералния секретар на Елисейския дворец Алекси Колер, предадоха световните агенции.

Министрите на външните работи и на финансите, Жан-Ив Льо Дриан и Брюно Льо Мер, запазиха своя пост. Льо Мер ще дирижира прилагането на плана за възстановяване на френската икономика след пандемията от новия коронавирус, обърна внимание Колер, цитиран от Ройтерс.

Министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер бе сменен на фона на обвиненията срещу полицията в бруталност, отбелязва Асошиейтед прес. На негово място бе назначен Жералд Дарманен, който вече е заемал министерски пост.

Министерството на екологичния и солидарен преход (на околната среда) бе оглавено от Барбара Пимпили. Председател на комисията за устойчивото развитие към Националното събрание, тя е била депутат от Зелените, преди да премине в редиците на партията на Макрон "Република, напред!".

В петък френският президент назначи Жан Кастекс за нов премиер на мястото на Едуар Филип. Кастекс отговаряше за излизането на страната от ограничителните мерки заради коронавируса.

Макрон направи промените в правителството след лошото представяне на своята центристка партия на местните избори във Франция, на които обаче Зелените постигнаха сериозни успехи.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини