От х:

Днес в x:

„Смирненски“ скоро с модерно игрище за баскетбол и волейбол

Изображение 1 от 3

  На финала е реновирането на част от двора на ОУ “Хр.Смирненски“ в Хасково.

  От фирмата изпълнител на проекта за изграждането на модерна спортна площадка посочиха, че обектът ще бъде издаден през следващата седмица.

  Изграден е терен за два от най-популярните масови спорта, които могат да се практикуват и на открито от децата през свободното им от учебните занятия време-волейбол и баскетбол. Площадката е с каучуково покритие, а баскетболните кошове са от ново поколение с по-голяма устойчивост. Работници на фирмата изпълнител обаче разказаха, че макар високата ограда, с която е оградено игрището, вечер има набези на него и в няколко подред сутрини заварвали още прясната боя от маркировката по игрището размазана, което наложило и повторно боядисване.

  Стойността на проекта е около 160 000 лв. Ремонтът е финансиран от общинския бюджет на Хасково. Освен за обновяването на дворното пространство на училище „Смирненски“, бяха финансирани проекти и за реновирането на още два училищни двора. Ремонтите в СУ „В. Левски“ вече приключи. Новата спортна площадка в хасковската езикова гимназия е за три спорта-волейбол, баскетбол и бадминтон и също след дни ще е готова.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Ха
   Хасковлия
   13 0
   15:28, 2 юли 2020
   Първо към автора - волейболни кошове не знам да има. Второ - вчера бях в двора на училището и видях игрището. Изглежда добре. Можеха да помислят обаче за осветление за да може да се ползва до по-късно вечер.
   • Ха
    Хасковлийка
    1 0
    11:51, 3 юли 2020
    Това е игрище на училище, където се предполага, че децата ще имат занимания през деня . Това не е площадка за обществено ползване.
   • Ха
    Хасковлия
    2 -1
    13:06, 3 юли 2020
    До Хасковлийка. Аха! И как тогава стимулираме децата да спортуват? Като заключваме игралните площадки? Или е по добре да стоят по осветените паркове с бира в ръка?
   • 11
    111
    2 0
    14:49, 3 юли 2020
    А сега снимайте двора на СУ Васил Левски и покажете разликата!!!!
    Мисля , че там направиха паркинг , а не спортна площадка- асфалт ,асфалт и пак асфалт!!!!
  • 2
   Ха
   Хасковлийка 1
   1 0
   15:04, 3 юли 2020
   До там стига въображението на директорката, квото искали тва дали.
  Последни новини