От х:

Днес в x:

По 30 лева месечно пести домакинство от по-ниския ДДС за детски стоки. Преглед на печата

"Печалбата на банките се сви с една трета заради кризата", пише "24 часа". Повече от 18 хиляди души са кандидатствали за помощта с безлихвен заем до 4 500 лева, показват данните на БНБ.

Регистрирано е нарастване на депозититие на домакинствата през май спрямо април.

Повече от 25 хиляди души остават без увеличение на пенсията, съобщава "Труд". Това е защото те получават най-високата възможна пенсия у нас от 1 200 лева, уточнява вестникът. Над два милиона пенсионери получават увеличение от днес в размер на 6,7 на сто.

"Властта заговори за удължаване на мандата", е водещото заглавие на "Дума". Изданието се позовава на думи на министъра на околната среда Емил Димитров-Ревизоро, че се обмислят допълнителни два месеца заради извънредното положение. Юристи коментират, че това е възможно според Конституцията в случай на война, военно или друго извънредно положение.

По 30 лева месечно пести домакинство от по-ниския ДДС за детски стоки, който е в сила от днес, пише "Монитор". Мляко, пелени и памперси ще са по-евтини с десет процента. Вестникът подчертава, че законовата поправка беше внесена от депутатите от ДПС Делян Пеевски, Мустафа Карадайъ и Йордан Цонев.

Изобилие от дини и пъпеши ще има това лято, съобщава "Телеграф". Засадени са с 50 процента повече в сравнение с предишната година. Това се дължи на европейска субсидия, стимулирала земеделците да заложат на обичаните от всички плодове, пояснява изданието.

България е една от малкото страни, която позволява фенове да присъстват в стадионите по време на футболна среща, пише "Монитор". Вестникът публикува подробна информация за това къде какво е разрешено в страните от Европейския съюз.
 
Заради заразата с коронавирус беше отменено посрещането на Слънцето на 1 юли на язовир "Жребчево" в област Сливен и на брега на Дунав край Тутракан, допълва вестникът.
 
Ромите в Кюстендил скочиха срещу мерките за безопасност, пише "Телеграф". Блокадата на квартал "Изток" в града беше удължена до 8 юли заради нови случаи на заразени с коронавирус. Десетки жители  протестираха срещу това решение.
 
След протестите в защита на предаването по БНТ "Вяра и общество" с водещ Горан Благоев довечера ще има контра протест срещу предаването, информира "24 часа". Вестникът уточнява, че протестът ще бъде под формата на молитвено бдение. Инициаторите - миряни  и духовници, се организират през "Фейсбук" с цел, цитирам, "да се преодолее антицърковността" в предаването.

Световноизвестните ни оперни певци Веселина Кацарова и Камен Чанев ще пеят довечера в Стара Загора, информира "Земя". Повод е 95-ата годишнина на операта в града.

От "Телеграф" са проверили, че най-скъпо е плажуването на къмпинг "Градина". Осем лева е цената за чадър и 6 лева - за шезлонг. Едва една четвърт от над стоте плажа у нас са безплатни, както обеща министърът на туризма Николина Ангелкова, подчертава вестникът.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини