От х:

Днес в x:

Пилотите на катастрофиралия пакистански самолет обсъждали пандемията

Пилотите на катастрофиралия при кацане пакистански самолет обсъждали пандемията. Вниманието им било погълнато от диалога и така катастрофирали самолета. Това твърди министърът на авиацията на Пакистан Гулам Сарвар Хан в първоначален доклад за катастрофата, цитиран от Ройтерс.

Хан твърди, че не са открити технически проблеми на самолета, а пилотите били напълно здрави и извършвали поредния си полет. В същото време те започнали да приземяват от голяма височина, за което многократно били предупрени от диспечерите, които ги съветвали да направят втори кръг. Но единият от пилотите отговорил: "Мога да се справя" и продължили да обсъждат коронавируса.

"Няколко предупреждения за висока скорост, липса на шаси и приближаване към земята са били игнорирани. Кацането е извършено с прибрани колеса", каза министърът на авиацията и добави, че пилотите говорели за коронавируса, защото пандемията засегнала техните семейства.

Ройтерс съобщава, че е прегледал доклада за катастрофата, но не е намерил информация за диалога, огласен от Хан.

Самолет на авиокомпанията "Pakistan Airlines" се разби в Карачи при кацане на 22 май. Airbus A320 изпълняваше вътрешен полет от Лахор. На борда имаше 90 пътници и осем души екипаж. Оцеляха двама души. Пет жилищни сгради и няколко автомобила, бяха разрушени при катастрофата. Има пострадали в къщите, в които се разби самолетът.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини