От х:

Днес в x:

Дербито между ЦСКА и "Левски" открива плейофите в Първа лига

С дербито между ЦСКА и "Левски" ще бъде поставено началото на плейофите в Първа лига. Двубоят е от 16.15 ч. на националния стадион.

След като отдавна и за двата отбора титлата остава на хоризонта само теоретично, вниманието им в първенството е насочено към надпреварата за второто място и класирането за евротурнирите. ЦСКА е трети с равни точки с втория "Локомотив" (Пловдив), а "Левски" изостава с точка.

Двата отбора играят и в полуфиналите за Купата на България, но след загубата с 0:2 от "Локомотив" сините, изглежда, ще вложат усилията си основно в мача с червените. Треньорът на ЦСКА Милош Крушчич пък предупреди, че отборът му не бива да си прави сметки за срещите в двата турнира, тъй като това може да има отрицателно въздействие.

"Не е лесно, играхме три мача за седем дни. Имахме няколко дни да се освежим, да потренираме. Сега идва фотофинишът, трябва да се концентрирани", каза Крушчич. Той посочи, че едновременно "и има, и няма" колебания за подхода си към нападението, където твърдият титуляр Али Соу минава през труден момент. Именно с участието на гамбиеца е свързан големият въпрос в състава на ЦСКА.

"Левски" е в много тежък период като клуб и се бори преди всичко за съществуването и бъдещето си. Покрай смяната на собствеността дойде и треньорска смяна и мястото на Петър Хубчев зае Георги Тодоров.

Според Тодоров ЦСКА има леко предимство, като сините трябва покажат характер, ако искат да излязат победители. "В много от мачовете отборът, който е бил в по-добро състояние, е губил. Разчитам, че футболистите ще излязат да покажат своите футболни достойнства и ще проявят характер". Той призна, че все още не вижда футболистите да идват с желание на тренировките.

Този сезон ЦСКА и "Левски" записаха две равенства - 2:2 и 0:0.

За двубоя този следобед е позволено стадионът да бъде пълен на до 50% от капацитета му.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини