От х:

Днес в x:

Бойко ги смаза. Преглед на печата

Бойко ги смаза. Така лаконично обобщава резултатите от вчерашните избори за национален парламент днешният брой на "Хасковска Марица". Водеща тема и в двете регионални издания съвсем естествено са изборите. Челното заглавие в "Новинар юг" е "ГЕРБ удвои, вкара и мажоритарен".

Данни от 23.00 часа снощи помества до главата си "Хасковска Марица". Това са неокончателни резултати от "Сова Харис". Без гласовете от Турция, уточнява изданието. По информация от снощи ГЕРБ ще има 120 депутати, Коалиция за България – 39, ДПС – 35, Атака – 22, Синята коалиция – 14, РЗС – 10.

Под тази схема са данните от региона. ГЕРБ взема 40.95 процента от гласовете, КБ – 18.47%, ДПС – 15.68%. Тези данни днес вероятно ще претърпят лека промяна.

Малките болници стават филиали на Хасково, пише в другия акцент на първа страница в "Хасковска Марица". Според д-р Ст. Гладилов, председател на УС на националното сдружение за здравна политика и мениджмънт общинските болници не трябва да бъдат тикани към фалит, а да стават филиали на областната.

Делян Добрев спечели Хасково, акцентира на втора страница изданието. Мажоритарният кандидат на ГЕРБ може да бъде четвъртият местен депутат от партията, ако се сбъднат прогнозите за трима от пропорционалната листа.

50 кг. хероин издават изборна далавера, четем в акцента на 3 страница. Става дума за списъка с имена, ЕГН-та и телефонни номера, открит във форда на наркотрафикант на ГКПП.

В Сърница син гласува вместо майка си, така е озаглавен репортажът за изборния ден на 4 страница. В черно каре на страницата е публикувана и информация за агитацията на турските медии вчера.

Каменица превзе Хасково, с това заглавие и много снимки вестникът описва турнира на фен купата.

Ужас. Е-80 в кръв – също с много снимки, някои от които не са за хора със слаби сърца, изданието описва съботната трагедия край Свиленград, в която намериха смъртта си 7 турски гастарбайтери.

Спряха 200 гласа и 50 кг. дрога, акцентира в заглавие над главата "Новинар юг". Става дума за наркомулето, в чиято кола бе открит списък с гласоподаватели от Турция.

Снимката на първа страница в изданието показва как член на избирателна комисия в Стамболово крие от репортери 6 лични карти, събрани от хора, чакащи да гласуват.

Рекорден вот в Турция, отбелязва на втора страница вестникът. Към 17 часа в Одрин са гласували 13 700 души, което е абсолютен рекорд за последните 20 години. На предишните избори през 2005 г. вота си тук са пуснали 9400 души, сравнява изданието.

4 автобуса сватбари се изсипаха в "Република", четем още в броя.
Това са обичайните хватки на абонираните за властта от ДПС. Но вчера стана ясно, че е достатъчно българинът леко да се размърда в изборния ден и всички тези махленски хватки си остават за махалата.

ДПС цака с купонна система, пише вестникът на 4 страница. Става дума за раздаваните в Минерални бани бележки, удостоверяващи гласуването. Прокуратурата се занимава със случая.
Доган каза снощи по телевизиите, че това било според правилата на играта. Малко по-късно Бойко Борисов репликира, че е време да се променят правилата на играта, за да не ставаме за резил пред Европа.

Скритите избори – под това заглавие "Новинар юг" публикува невидели бял свят до вчера снимки от предизборната кампания.

Това бяха основните акценти в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини