От х:

Днес в x:

Интубираната след влошаване от коронавирус в Хасково жена вече е здрава

36-годишната Златка от с. Криво поле, която беше интубирана след влошаване на състоянието й с доказана инфекция на коронавирус, ще бъде изписана днес. Това съобщи шефът на МБАЛ -Хасково д-р Георги Гелов.

Жената се върна с инфекцията от Нидерландия в края на април със самолет заедно с децата си-момче и момиче на 15 и 16 години. Те също преболедуваха вируса, но леко.

Майката беше приета в Инфекциозното в Хасково  веднага и ден след пристигането се наложи, заради тежкото й състояние, да бъде преместена и интубирана в ОАИЛ. При прегледите й беше открит и нелекуван диабет, който допълнително повлия върху цялостното й състояние.

Първоначално лекарите не даваха големи шансове за оцеляването й, но към днешна дата тя е добре и се е възстановила. За живота й се бориха месец, без да напускат отделението, двамата анестезиолози д-р Георги Димитров и д-р Владимир Вълев. Те напуснаха отделението на първи юни, едва след като пациентката даде отрицателна проба за инфекцията. Втората й отрицателна контрола беше отчетена преди няколко дни.

„Пациентката е добре и си отива вкъщи след близо два месеца лечение“, каза днес д-р Гелов.

От РЗИ -Хасково пък посочиха, че през последните няколко дни пробите, които се правят в региона са малко, заради липсата на симптоматични за Ковид-19 пациенти. Вървят и последните уточнения за подаване на проби за изследване с PCR тестове в лабораторията на ДКЦ 1 в Хасково, информира  шефката на Здравната инспекция д-р Соня Димитрова. Досега пробите от Хасково се носеха за анализ в лабораториите в Стара Загора и Кърджали.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Па
    Панаетюф Теню ут Гереня
    3 -6
    12:38, 17 юни 2020
    Дреми ми на дъртия за ироба ската м@нг@£ка. Кому дъртия е тръсила в Холандия.
Последни новини