От х:

Днес в x:

Интубираната жена бе изписана от ОАИЛ, благодари на лекарите (видео)

    Изписаха 36-годишната жена от хасковското село Криво поле Златка Стефанова, която бе заразена с коронавирус и бе интубирана в ОИАЛ на МБАЛ – Хасково цели 41 дни.

    Тя постъпи в хасковската болница на 26 април 2020 г., веднага след като се върна болна с полет от Нидерландия.

    При изписването си тя благодари на двамата лекари д-р Владимир Вълев и д-р Георги Димитров, които повече от месец са се грижели за нея. „Благодаря им, че не се отказаха да ме лекуват като разбраха, че съм болна от коронавирус. Те отдадоха максимални усилия и ме вдигнаха с Божията воля на крака“, каза Златка Стефанова. Тя благодари и на директора на болницата д-р Георги Гелов, че е отредил най-добрите лекари да се грижат за нея.

    Златка обясни, че когато тръгнала от Нидерландия, вдигала само температура и тръгнала да се прибира в България, като не знаела, че е болна от коронавирус. Заяви, че й станало лошо в самолета, а стюардесата й сложила кислородна маска. Като кацнала в София казала на служителите от летището, че не се чувства добре и има нужда от лекар. Уточни, че изобщо не е бягала от здравните власти.

    „Никой не ми обърна внимание. Казаха, че няма кой да ме приеме, защото няма дежурни лекари, беше неделя“, разказа Златка. Така тя хванала такси и стигнала в Хасково като веднага била настанена в болницата. Първоначално е била приета в Инфекциозното отделение, но по-късно състоянието й се влошило и е била преместена в ОАИЛ, където е била поета от двамата лекари – анестезиолози, които бяха определени в социалните мрежи от хасковлии като герои.

    Днес Златка беше откарана с линейка в жилището си в хасковското село Криво поле, където трябва да изкара 28-дневна карантина. Тя вече е в добро състояние, но ще бъде проследявана от пулмолог. Вече няма нужда от болнично лечение.

    На изпроводяк с пациентката, двамата медици заявиха, че са щастливи от факта, че Златка е оздравяла, предвид изключително тежкото й състояние, а стабилизирането й е отнело много време и ресурс. Бяха единодушни, че не се чувстват герои.

    „Чувството на задоволство е огромно от това, че си свършихме професионалните задължения и бих казал призвания по най-добрия начин и резултатът е налице“, каза д-р Вълев.

    Двамата медици обясниха, че целият им престой в отделението, продължило повече от месец, без да излизат навън, им е дало ясна представа как би могъл да се организира целия процес при една евентуална втора вълна на пандемията. Те поясниха, че двамата имат серия от отрицателни тестове за Covid-19. Уточниха, че са се съхранили от заразяване заради предпазните мерките, които са взимали.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Dd
      dd
      8 -32
      13:33, 17 юни 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ди
        Димо
        24 -14
        13:55, 17 юни 2020
        Спокойно, има време, ще има и то много, виж как вървят нещата в Бразилия и Индия, Щатите също, нищо никъде по света не се е подобрило, днес има 112 утре и другия ден може да са 220, станат ли 1000 на ден тогава ще видиш булка спасов ден.
    • 2
      Мд
      мда
      26 -5
      13:34, 17 юни 2020
      Ясно е какъв е бил контрола по летищата това, то и сега сигурно е такъв! И не само там...
    • 3
      Q
      Q
      24 -6
      13:50, 17 юни 2020
      Тази не беше ли дето се прибрала с пълен автобус, а излъгала, че се е прибрала с такси?!
      И дали е осигурена в РБ? Ако не, ще си плати ли лечението и труда на лекарите?
    • 4
      Гр
      гражданин
      28 -6
      14:10, 17 юни 2020
      Сега на госпожата да и представят сметката за лечение, защото най-вероятно не е здравноосигурена в България. Лекува се на наш гръб 41 дни ...
      • Чи
        Чичо Митю
        9 -13
        14:33, 17 юни 2020
        Как разбрахте? Ами ако има Европейска карта за оси... Виж коментара
      • Аб
        Абц
        18 -3
        16:01, 17 юни 2020
        Най вероятно не е здравно осигурена и като е видяла на къде върви работата се е прибрала тук да се лекува безплатно. Сега ще избяга пак в Холандия и ще плюе колко лошо е в България.
        Това се отнася за всички орки. Това е електората...
    • 5
      12
      123
      13 -10
      14:53, 17 юни 2020
      Като гледам тази женица се е стопила толкова дни на апарат.
    • 6
      Ka
      Kalajdviqta
      18 -4
      15:21, 17 юни 2020
      Добре, че в България не е като в САЩ и Англия, там изгониха всики чернокожи лекари и сестри, поради това, че изкарвали по-тежко коронавируса, а в същото време youtube е пълен с клипове, на които сестри плачат, че доктрите оставяли чернокожите да умират без грижи. В България ромите се обгрижват дори и да нямат здравни застраховки. Така, че не може да става дума за дискриминация, както е другаде по света. Въпроса е до кога ще издържат нервите и силите на лекарите?
    • 7
      Ба
      Бахура.
      14 -1
      15:48, 17 юни 2020
      След 20 години ще сме тотал щета цялата държава заради орките
    • 8
      Аб
      абц
      17 -2
      15:56, 17 юни 2020
      А кой ще плати лечението и ? Пак ние. Сега орките пак ще се юрнат в Холандия и ще плюят България.
      • Бъ
        бъзз
        12 -2
        17:00, 17 юни 2020
        Бойко да го измисли това с плащането на лечението.
        Нали иска всичко той да решава - нека каже как да се плати и от кого.
    Последни новини