От х:

Днес в x:

14 °C

1974 седмокласници се явяват на НВО в Хасковско

  1974 седмокласници трябва да се явят на националното външно оценяване по български език и литература в Хасковска област в понеделник, 15 юни. Това съобщи началникът на отдел в Регионалното управление на образованието в Хасково Иван Панайотов.

  Малката матура ще проведе в 58 училища в региона, а учениците ще бъдат разпределени в 201 зали. Ще се охраняват от 640 квестори, които ще бъдат разпределени в зали, коридори и на входовете на училищата.

  НВО започва в 9:00 часа и е с обща продължителност два часа и половина. Изпитът е разделен на две части – първата е тест и е с продължителност 60 минути, а втората е разработка – интерпретативно съчинение. Учениците могат да излязат от изпита едва след първия час, след като са запечатали писмените си работи. Резултатите от изпита са по точкова система, като максималният брой е 100 точки.

  „Всички 58 училища в областта са готови за провеждането на изпита. Ще се спазват всички изисквания за безопасност, свързани с епидемията“, каза Иван Панайотов. Той уточни, че е осигурено необходимото разстояние от минимум метър и половина между учениците и ще бъдат изпълнени изискванията, както и при зрелостните изпити - децата и квесторите да влизат с маски или шлемове по избор. Носенето им не е задължително по време на самия изпит.

  Квесторите на входовете ще насочват децата директно към залите, за да няма струпване. Осигурени са възможности за измерване на телесната температура, за да не се допускат болни деца.

  Резултатите от матурата плюс оценката от свидетелството за основно образование, която също се трансформира в точки, служат за балообразуване и кандидатстване в гимназиите.

  Вторият изпит за седмокласниците е по математика и ще се проведе на 17 юни.

  Анета Кутелова        

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Са
   Сапето
   5 -5
   16:13, 14 юни 2020
   За милите ми журналисти, дето са направили туй съкращение НВО явно не са ходили на НВО-Начално Военно Обучение. Но няма нищо! Поне фраковете подарени на музея от лумпени отразяват
  • 2
   Ко
   Коцето
   3 -7
   16:15, 14 юни 2020
   Анета Кутелова, ти знаеш ли какво значи НВО???? Виж коментара
  • 3
   Ан
   Анета знае
   9 0
   16:22, 14 юни 2020
   Анета най- вероятно знае, но ти прочети и спри да се излагаш!
   Национално външно оценяване (НВО)
   Интересно, как конете с капаци имат време да коментират по сайтовете, а нямат време да разширят мирогледа си!?
   • Ко
    Коцето
    1 -6
    17:18, 14 юни 2020
    Много е голям и корав мирогледа.... Искаш, ли ми т... Виж коментара
  • 4
   Нв
   НВО
   8 0
   18:06, 14 юни 2020
   Втората част не е интерпретативно съчинение, а е преразказ !!!!!
  • 5
   Ат
   Атанасов
   8 0
   19:47, 14 юни 2020
   Скъпи деца, желая Ви успех! Бъдете здрави и постигнете това, което искате!
  • 6
   Ге
   Георги Василев
   4 0
   20:58, 14 юни 2020
   Успех деца!

  Хороскоп за 19.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
  19 сеп 2020
  Последни новини