От х:

Днес в x:

Дезинфекция и запечатване на стаите в училищата преди НВО след 7 клас

    Последна дезинфекция бе направена в стаите в хасковските училища, в които на 15 юни ще се проведе национално външно оценяване след 7 клас по български език и литература.

    Преди обед днес в СУ „Васил Левски“ заявиха, че имат готовност да посрещнат седмокласниците. Там изпит ще положат 72 ученици, които ще бъдат разпределени в 7 зали, като във всяка от тях ще има по 10 или 11 седмокласници от същото училище. Между чиновете е осигурена необходимата дистанция. Учениците ще се охраняват от 21 квестори от други училища – 14 в стаите, 4 на коридора и 2 на входа.

    „Създадени са безопасни условия за провеждане на националното външно оценяване за 7 клас. Вече мога да твърдя, че ние сме в готовност да проведем НВО в понеделник“, заяви директорът на СУ „Васил Левски“ Милена Михайлова.

    Тя поясни, че днес преди обед всяка стая последно се дезинфекцира, заключва се и съответно се запечатват вратите и прозорците.

    На всеки чин, за всеки ученик са осигурени черен химикал, бутилка вода, прозрачен плик за поставяне на личните им вещи, които ще се събират на указано място. Дезинфектанти са осигурени на входа на училището, както и във всеки от изпитните кабинети.

    Учениците ще бъдат пропускани през двата входа на училището, а потокът ще се разпределя през два коридора, с цел да се осигури физическа дистанция. Поставени са и указателни табели към стаите.

    Осигурена е стая за медицинско лице. В помещението може да се настани дете при необходимост. Във всички стаи има видеонаблюдение, което е свързано с Регионалното управление на образованието – Хасково и Министерството на образованието.

    Изпитът започва в 9:00 часа и ще продължи два часа и половина. Той е разделен на два модула – първият е тест и трае 60 минути, а вторият е с продължителност 90 минути.

    Второто НВО след 7 клас е по математика, което ще се проведе на 17 юни.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини