От х:

Днес в x:

17 °C

Градушката увредила коли, лампи и насаждения, загинал е щъркел

  Падналата градушка в община Минерални бани във вторник е нанесла сериозни поражения, жалваха се жители от региона.

  Местните разказаха, че на 9-ти следобед първоначално за кратко е паднала градушка с големината на яйце, но после падали ледени късове колкото орех.

  Увредени са десетина леки автомобила, които били паркирани пред общинската администрация в курортния център. Колите са предимно на служители в кметството.

  Около администрацията са потрошени над 40 улични лампи, включително и в новия парк, който беше изграден по проект. От кметството тепърва ще изчисляват щетите по осветителните тела. Ще се търси фирма да ги ремонтира.

  Градушката е нанесла сериозни щети в минералбанското село Долно Брястово. Засегнати са почти всички коли, които са били на открито в селото. Унищожени са насаждения във всеки двор – лук, домати, краставици. Загинал е щъркел, чието гнездо е било срещу кметството.

  От градушката са засегнати стотици декари лозя в общината. Щети са нанесени и в други села от региона – Татарево, Сусам.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Vo
   VooDoo
   16 -5
   16:56, 11 юни 2020
   Защо земеделците не направят една застраховка на земята и поситите си. Всяка година по това време е сезона на градушките и всеки сезон се повтаря едно и също. Това си е въртележка. Застраховката ще им помогне.
   • 44
    4444
    7 -3
    19:28, 11 юни 2020
    То и мрежи има за тази работа. Ама...
   • По
    Потърпевш
    12 0
    21:58, 11 юни 2020
    Защото не плащат нищо после ...
   • Пр
    Прасето Мюмюн от ГРОБ/ДПС
    3 -3
    22:24, 11 юни 2020
    Аз затова построих с помощи на ЕС
    "редовни конаци" за Дъщерята и Сина
    ..... Няма да се мъчат като раята на полето и да чакат ракети против град
  • 2
   Чо
   ЧОВЕК
   4 -6
   21:24, 11 юни 2020
   Първата ви снимка е върха-изроди...
   • Го
    Горския
    12 0
    22:26, 11 юни 2020
    като я видя и се мечтая
    на мястото на щъркелчето да беше Къньо Маймуната или някой депутат от ГРОБ/ДПС
  • 3
   Чо
   Човек
   15 0
   21:31, 11 юни 2020
   Най - ме е яд за хубавата птица.
  • 4
   12
   123
   15 0
   21:35, 11 юни 2020
   Жалко за щъркела, много тъжно ..
  • 5
   Ва
   Валия
   2 -6
   22:45, 11 юни 2020
   Спрете с манипулациите. По заповед на областния уп... Виж коментара
  • 6
   66
   666
   7 -1
   06:19, 12 юни 2020
   Оня горе си знае работата не е случайно че точно над чиновниците изедници се изсипа градушката.Най корумпираната община. Жалко за щъркела.

  Хороскоп за 23.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
  23 сеп 2020
  Последни новини