От х:

Днес в x:

23 °C

Една аптека на 2794 души в Хасково

В област Хасково са три от общините в страната, в които разпространението на лекарства е на санитарният минимум.

В страната има 17 общини, в които няма нито една аптека. Доскоро сред тях е била и Стамболово. Всъщност там има една регистрирана аптека, но според регистъра на агенцията от 2018 г. тя временно е прекратила дейността си. В крайна сметка обаче стана ясно, че аптеката в Стамболово отново работи през последните две години по информация от собствениците й. Така че Стамболово към днешна дата излиза от статистиката на общините без аптека и влиза в този с една действаща. Маджарово и Минерални бани са също в този  списъка. В страната са общо 38 общини, в които има  само  една аптека.

В 106 общини в страната има 3 или по-малко аптеки, показва обобщението, направено в платформата 265 истории за общини, която се поддържа от Института за пазарна икономика. От Хасковска област в тази графа са Симеоновград и Ивайловград.

От публикуваните данни става ясно, че според регистъра  на аптеките, поддържан от Агенцията по лекарствата, аптеките в страната са 3814.

В повечето общини на една аптека се падат между 2 и 3 хиляди души.

Според данните за 2019 година за Хасковска област на единствената аптека в Маджарово се падат 2025 души, а на тази в Минерални бани -6092-ма.

В сравнение с по-голямата численост на Хасковска община, в Димитровград аптеките са повече на глава от населението. Там на една аптека се падат 2149 души, а в Хасково-2794.

В тези две общини и в Свиленградска има и села с аптеки, сред тях са Капитан Андреево, Узунджово и Ябълково.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ба
  Бат'Желю
  2 -10
  13:22, 7 юни 2020
  Момичета и момчета от Хасково Нет, расистко и обид... Виж коментара
  • Слава на Герб
   Слава на Аллах
   и Боцо 20-те процента неговия ляв ташак
 • 2
  По
  Порчо
  10 -6
  15:16, 7 юни 2020
  Благодарение на гробарите скоро ще стане една на 10000 и т.н. докато съвсем изчезнат. Което ще се случи и с лекарите. Бог да пази България!
 • 3
  Ва
  Васко
  15 -3
  15:32, 7 юни 2020
  Много са. Ама как няма да са като всяка вечер по телевизора промиват главите на хората с глупости: то не са тоалетни хартии, хапчета за болка, депресии, отслабване, черен дроб, дамски превръзки, витамини някви, хранителни добавки дет биват и дет не биват. 99 вида мазила против бръчки и за "подмладяване" с Q10. И тоя народ купува ли купува и си дава парите на вятъра.
 • 4
  Яб
  Ябълково
  2 -1
  19:12, 7 юни 2020
  Ако не беше сегашния кмет Костадин Атанасов никога нямаше да видим аптека ! Като се има предвид, че половината село и цялата Димитровградска община и кмет са против него!
 • 5
  Гр
  ГРАЖДАНИНА Х
  2 0
  10:48, 8 юни 2020
  Господин Марешки да не спи, а да отваря повече аптеки в град Хасково и региона!

Хороскоп за 07.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Получавате необходимата ви информация. Можете по-точно да планирате действията си. Изпълнени сте с ентусиазъм, но по-важното е че знаете какво точно искате. Денят може да бъде много успешен. Тези от вас, които си търсят работа е много вероятно днес да попаднат на привлекателно предложение. В началното възнаграждение може и да не е впечатляващо, но сами разбирате, че перспективите са много добри.
07 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете търпеливи и последователни в заниманията си. Това ще ви помогне да се справите по-леко със задачите си. Възможни са пречки, които не сте предвидили, но всичко ще приключи добре. Ще има какво още да желаете. Домашната атмосфера ще ви дава спокойствието, от което се нуждаете.
07 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще успеете в усилията си, и това ще ви импулсира за нови завоевания. Ще получите търсена информация, която ще ви улесни, особено на работното място. Не хабете нервите си излишно, мислете за хубавата вечер, която ви предстои. Тепърва ще имате нови запознанства и неустоими предложения.
07 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще имате напрегнат ден, за това се постарайте да свършите всичко навреме и както се очаква от вас. Имате шанса да срещнете интересни хора днес, които могат да ви бъдат полезни, ако разбира се проумеете това. Така ще поставите ново начало и ще се впуснете в реализацията на проект, който ще донесе работа и доходи не само за вас, а и за хората, с които ще го реализирате.
07 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се посветите на изоставените си проекти и нетърпящите отлагане задачи. Работата по тях ще ви донесе нужното спокойствие, защото сте от хората, които не оставят делата си на случайността. Добре ще ви се отрази спорта и престоя до вода. Направете своя избор и ще изпитате удоволствие от умората.
07 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Веднъж набелязали целта си нищо не може да ви отклони от нея. Това е важна предпоставка за вашия успех, който от дълго време очаквате. Моментът е подходящ за радикални промени, не се страхувайте да направите първата крачка.
07 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вашата обаятелност, активност и предприемчивост губят от стойността си в мига, в който решите, че трябва да поемете командването на парада. Това може да дистанцира тези до вас, които ви приемат за трудни, властни и твърде взискателни. За това пък умеете да се радвате на дребните радости в живота, които днес определено няма да ви липсват. Шансовете ви да се доближите до властта във всичките и измерения са реални.
07 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
07 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще получите особен импулс и с настроение ще посрещнете новите предизвикателства. Денят е подходящ за започване на нова работа, нова любов, нов проект. С радост и надежда ще осъществявате целите си. Получаване на помощ от силните на деня. Отварят ви се много неподозирани до момента врати и възможности.
07 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
07 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Устремени сте към успеха, но забравяте, че големите и бързи печалби крият и големи рискове. Може би това ще ви предпази сега, когато се колебаете как да действате. Имате нужда от почивка, но напрегнете се още малко. Усилията ви ще бъдат възнаградени и скоро ще се похвалите с нови придобивки.
07 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повечето представители на знака ще прекарат този ден в движение. Имате дела за вършене и естаствено не оставяте нищо за последния момент. Не се отказвайте от предложение на свой колега, което наистина ще е изгодно за вас. Помислете повече за сърдечната си връзка, не пренебрегвайте човека до вас.
07 юли 2020
Последни новини