От х:

Днес в x:

33 °C

Гранични полицаи си искали подкупи, препирали ги през сервитьорка

Полицейски служители от "Гранична полиция" искали подкуп от 4 000 лв. от двама цивилни граждани, за да им помогнат да не се извършват конкретни действия по служба срещу тях.

Служителите на реда бяха задържани в петък.

Те били много гъвкави в действията си и се стремели да доверят близки отношения с хората, като създадат илюзията у тях, че им помагат и са поставени на ръба на закона. Полицаите дори злоупотребявали с имена на магистрати с версията, че те им казали да искат парите.

Toва стана ясно от брифинг на ръководителят на Специализираната прокуратура Ангел Илиев.

Прокурор Илиев обясни, че парите били предадени на 2 транша, като интересното е, че първоначално те са били насочени към жена, която е близка до един от полицейските служители. Тя работила в заведения в София, като нейната задача е била парите да ги обърне през оборота на заведението и след това да ги отчете на полицейския служител. Използвани са специални разузнавателни следствия по случая, както и процесуално-следствени действия.

Стефан Банков, старши комисар директор на дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР, коментира, че волята на МВР е да изкорени най-много корупционни практики и да върне доверието на всички граждани в полицейските служители.

"Полицейските служители са служители на олицетворение на законност и ред", подчерта той и допълни, че лично министърът на вътрешните работи контролирал операцията.

Операцията е по изцяло информация на дирекция "Вътрешна сигурност" и касае, че двамата полицейски служители искали многократно подкуп от двете лица, като единият от тях е бил наблюдаван от полицията продължително време.

Полицейските служители многократно принуждавали хората да осигурят парите, като не се интересували дали разполагат с парите или не. Двамата служители действали в сговор на поискване и на приемане на парите, каза Банков.

В последния момент служителите на "Гранична полиция" се полакомили и предпочели те да вземат парите, но многократно обяснявали на свидетелите, че парите трябвало да минат през жената, която работила в ресторанта. Сумите, които са искали полицейските служители, са по 4 000 лева, но се съгласили на 2 транша по 1 000 лева от едното лице.

Двамата полицаи са дългогодишни служители на МВР, като единият от тях се занимава с разследване от над 10 години и при него е имало множество сигнали, че злоупотребява със служебното си положение.

Другият е от две години в системата на МВР в областта на разследването. Той подпомагал колегата си с действия, мимики, жестове и пряка реч. "Двамата имат достатъчно опит в разследването, което постави МВР пред голямо предизвикателство, но професионализмът на колегите беше на високо ниво и достигнахме до крайната цел", уточни Банков.

Полицейските служители от Гранична полиция били освободени с по-лека мярка за неотклонение "подписка". Двамата имали чисто служебни контакти с наблюдаващи прокурори от област София, но участие на магистрат в престъпната дейност няма, увери заместник-ръководителят на спецпрокуратурата Ангел Кънев.

Тези, които са дали подкупа, пък са разследвани за незаконен трафик на мигранти. Прокуратурата съветва всеки, който е обект на изнудване, да се обръща към органите на МВР.

Източник: news.bg

Коментари в сайта (2)

 • 1
  11
  11
  3 -1
  14:32, 1 юни 2020
  Това са хората на герб . Друг не може да си го позволи .
 • 2
  69
  69
  2 0
  14:35, 1 юни 2020
  Хората нямат пари за хляб , а те пачки правят .

Хороскоп за 03.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ще е благодатен на срещи и установяване на полезни контакти. Работата ви ще е интересна, спорна, и повече отколкото очаквате. Обмислете добре идеите си и пътищата за осъществяването им. Не пренебрегвайте полезната информация, която ще научите помежду другото. Роднини ще ви зарадват с вести, имащи отношение към общите ви начинания.
03 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Посветете се на важните за вас задачи, без да се разпилявате с маловажни неща. Имате прекрасни идеи, които чакат своята реализация, създайте условията за нея, бъдете наблюдателни и разчитайте знаците по пътя си. Много хора ще ви приветстват и помагат. Следвайте убежденията си, те са вашата пътеводна светлина.
03 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес ще имате възможността да се утвърдите като коректен и лоялен партньор. Справяте се отлично със завършването на важен проект, което е сериозна крачка в професионалното ви развитие. Предстои ви скорошна стабилизация във финансов план, което ще ви даде възможност да разширите сферата на проектите си.
03 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Перспективна идея ще ви вдъхнови да заживеете с планове за нейното осъществяване. Настроението ви ще нарасне, ще ви направи активни и по-добри. Наред с това не пренебрегвайте задълженията си, отделете време на всичките си задачи. Дошла навреме вест ще внесе повече яснота в намеренията ви.
03 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работещите в производството, търговията и бизнеса ще продължат и днес да се занимават със служебните си задачи. Трети ще мислят за почивката си, тръгвайки на път. Във всички случаи ще се ползвате с внимание и разбиране, няма да срещате непреодолими препятствия пред себе си. Приемете приятелската покана за среща.
03 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Старанията, които влагате в делата си ще дадат резултати. Но, понякога се налага и да се съобразявате с обстоятелствата, като отстъпите от позициите си - при спорове например, а също и при видими здравословни проблеми. Не въвличайте близките си в рисковани начинания. Спестете им това напрежение.
03 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изисквайте прекалено много от обкръжението си. Всеки има своите приоритети, които следва,колкото и да не ви се иска. Търпението ви към тях ще повиши уважението им и ще ви помогне да се освободите от напрежението, което носите. Вечерта е подходяща за гости. Поканете някого или вие отидете.
03 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Овладейте емоциите си и не се впускайте в рисковани начинания. Възможността да пострадате сериозно ако го сторите е доста голяма. Заемете се с ежедневните си ангажименти и не се разсейвайте със странични проекти. Имате предостатъчно работа, която не търпи отлагане. Очаква ви привлекателно предложение за вечерта.
03 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Преценявайте добре обстановката, като не прекалявате с търпението на околните. В добра форма сте и изпълнени с ентусиазъм. Трансформирайте излишната си енергия в нещо полезно, творческите ви идеи заслужават внимание. Нека не ви възпират отминали неудачи, дайте воля на въображението си.
03 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Характерни за вас днес са противоречията, които са иначе чужди на зодиакалния ви знак. Чувствате, че стоите на кръстопът и не сте сигурни кой от пътищата е най-правилния за вас. Най-удачния вариант е да се захванете с нещо, което вече сте започнали и да оставите времето да работи за вас. Бъдете сигурни, че не след дълго ще разберете това което ви интересува.
03 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предстоят ви приятни задължения днес. Привлечени сте от бъдеща възможност, която е свързана с известни инвестиции, но пък е доста перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате напоследък. Сами знаете колко ценен е той за вас.
03 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Вие сте безспорен, неизтощим източник на енергия и свежо чувство за хумор. Работите усърдно и всеотдайно, и резултатите не закъсняват. Внимавайте да не влезете в пререкание с близките си. Приятелите заслужават повече внимание и това го разбирате и днес. Организирайте в тяхна чест събиране и се повеселете.
03 юли 2020
Последни новини