От х:

Днес в x:

14 °C

Борисов и Вучич огледаха на място "Балкански поток"

Министър-председателят Бойко Борисов и президентът на Сърбия Александър Вучич огледаха на място на газопровода "Балкански поток" в района на Летница. Те бяха придружавани от изпълнителния директор на "Булгартрансгаз" Владимир Малинов.

Аз знам, че където има газопроводи, няма война, каза премиерът. Борисов изтъкна, че по "Балкански поток" ще се транзитира всякакъв вид газ, откъдето дойде.

Малинов обясни, че по цялото трасе на бъдещия газопровод са разнесени тръбите, като малки количества се транспортират от пристанищата в Бургас и Варна. До края на този месец се очаква всички тръби да са на трасето, което е дълго 474 километра и е разделено на десет участъка, по които се работи, каза Малинов. Премиерът каза, че догодина по това време, когато бъдат заровени тръбите по трасето, а терените - рекултивирани, ще се гледат само ниви.

Малинов информира, че на трасето са открити близо 70 археологически обекта, като откритията продължават. Разходите за археологическа дейност са около 18 млн.лева. Досега за обезщетяване на селскостопански производители са платени над 1,8 млн. лева, а до края на строителството сумата се очаква да достигне 5 - 6 млн. лева. Над 1600 души работят на трасето, още 480 са в карантина, която до десет дни приключва, каза Малинов. Щяхме да сме на привършване, ако не беше коронаривусът и карантината, изтъкна премиерът. Малинов обясни, че през юли и август, когато се очаква да е най-интензивно строителството, ще бъдат ангажирани 3500 човека и 1500 единици строителна техника.

Малинов информира, че компанията работи и втори проект за интерконектора България - Сърбия и напомни, че в петък дружеството получи покана от Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" да подаде предложения за довършителни дейности по проекта.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ве
    Велизар Енчев
    2 0
    14:13, 1 юни 2020
    Защо ли Борисов не обелва и дума за Белградския беглец пред сръбския президент, когато днес летят с хеликоптера над газовото трасе на „Балкански поток“?
    Защо ли няма да поиска връщането на Василев след поредната наздравица на трапезата във Велико Търново?
    Защо ли премиерът не постави ултиматум на Вучич: „Или ни връщате Василев, или няма да има нито „Балкански поток“, нито сръбско еврочленство!“
    Защо ли нито един български репортер не зададе тези въпроси на Александър Вучич?
    Ето защо Борисов и подопечните му мисирки са си запушили устите и ушите:
    Защото връщането на Цветан Василев в София ще е политическо земетресение 8 степен по скалата на Рихтер, след което цялата управляваща шайка ще трябва да бяга при Васил Божков.
    Защото пуснаха Белградския беглец да отлети с натъпкан с пари самолет, но и контрагентите му в МС и НС се обогатиха след вторичното разграбване на КТБ.
    Защото банкерът и домакинът на Вучич са сиамски близнаци, които не могат да бъдат разделени без фатални щети и за двамата.
    Защото повечето мисирки с камери и микрофони са на хонорарната листа и на двамата господари.
    Ето защо сърбите, за разлика от ограбените българи, се обогатиха от милионите и фабриките на Белградския беглец.
    Ще ни върнат емигранта от Сърбия, когато ГЕРБ и компания емигрират в Дубай.

Още новини

Последни новини