От х:

Днес в x:

-6 °C

Градушка поломи посевите в Тракиец, удари и Хасково

  Градови зърна с размера на грах постлаха земята в село Тракиец този следобед. Стопани изплакаха, че посевите са поломени. Градушката е пробила листат на растенията и реколтата е на загуба, изплакаха хората. Силният дъжд в района е започнал малко след 13 часа и после бързо е преминал в град.

  „Всичко побеля за минути. Сутринта прекопавахме двора, а следобед -всичко е пробито“.

  Минути преди 14 часа градушка заваля и в Хасково, но беше за кратко време. Въпреки това има поражения. Тя е била локално на места в града, защото от кв. Болярово хората информираха, че при тях градушка е нямало.

  Градушка падна и в минералбанското село Ангел войвода, сигнализира читател на Haskovo.net, който изпрати снимка.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (16)

  • 1
   11
   11111
   31 -3
   14:17, 31 май 2020
   ракетите във Войводово свършиха...
   • Су
    Сусамския поп
    3 -1
    23:50, 31 май 2020
    Така е, чадо, като не давате някой лев и едно ягне за молебен против градушка.
  • 2
   Ба
   Бай Пешо
   38 -2
   14:48, 31 май 2020
   Ракетите не са свършили ами ги изстрелват само над застраховани земи ( общественна тайна)
   • Могат да се застраховат при застрахователи
    или от ДПС или при Бойко
  • 3
   Пе
   Педаловрътко
   15 -7
   15:06, 31 май 2020
   Добре че поваля да ме сплакне малко, че се бях вмирисал като мокър вълк.
   • Ро
    Рокер
    15 -1
    16:58, 31 май 2020
    Ха ха ха верно,че всичките къде въртят педали миришат на вкиснато кисело зеле.
   • Пр
    Профиколоездач
    5 -5
    18:47, 31 май 2020
    Вярно е че миришем на леш, но въртим педалите и се потим.
   • Пр
    профипедаловрътко
    3 -1
    20:42, 31 май 2020
    капитесе бе, няма да се изтрийте. и си перете екипите редовно, а не когато хванат калъп.
  • 4
   Ра
   Ракето изтрелвач
   18 -8
   16:07, 31 май 2020
   Ракети не се изстрелват над населени места.
  • 5
   Фе
   фен Локо Пловдив
   15 -1
   16:51, 31 май 2020
   Ракетите се произвеждат от фирми на Христо Крушарски , който е основен спонсор на Локо Пловдив /дай боже дълги години/. В инструкциите за експлоатация и изстрелване изрично е записано, че НЕ СЕ ИЗСТРЕЛВАТ НАД НАСЕЛЕНИ МЕСТА. Чудя се на дебилите дето блъскат "минуси" , на коментара на професионален ракето изстрелвач.
  • 6
   11
   11111
   12 0
   17:57, 31 май 2020
   ракети не се изстрелват над населени места...но градоносните облаци се откриват с доплерови радари преди да стигнат до тях...
   Географското положение и разнообразният релеф на страната предопределят България като една от най-градобитните страни в Европа.

   Градушките са унищожителни за селскостопанската продукция метеорологични явления.

   Системата за противоградова защита в България е създадена през 1968 г. към Министерството на земеделието. Изпълнителна агенция “Борба с градушките” защитава територия от 17 000 кв. км в силно градобитни райони в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Пазарджик, Пловдив , Стара Загора, Сливен.

   Дейността на Агенцията се осъществява чрез наблюдение на атмосферните процеси с доплерови радари МРЛ5-IRIS и провеждане на активни въздействия.

   Метеорологичната радарна информация се предоставя в реално време на Гражданска защита и Военновъздушните сили.
   • 11
    11111
    7 0
    18:03, 31 май 2020
    това че са го проспали...или винаги този вариант се изключва защото сме прецизни като...швейцарци...пък и е неделя...по обед...
  • 7
   Из
   Избирам ГЕРБ
   16 -2
   18:03, 31 май 2020
   Аурата на Боойко ни пази от градушки!
   Тази градушка е руска и е докарана от ония антиваксъри!
  • 8
   До
   до 11111
   6 -4
   19:13, 31 май 2020
   От прочетеното разбирам, че сте професионалист в борбата с градушките. Аз само се познавам с Крушарски и той ми е казвал, че в Аржентина е спасявал земеделска продукция за 20 милиона долара. Половината от тази сума земеделските стопани са му я давали за свършената работа. В България земеделските производители искат без да плащат да получат същата услуга. Да ама една ракета струва към 800-900 лева. Е като се стискат да плащат , ще ги пердаши градушката. Както казват старите хора " стиснати кълки бебе не хващат". В крайна сметка всичко опира до ПАРИ.
   • Из
    избирам ГЕРБ
    3 -1
    21:11, 31 май 2020
    Само капитализъм!
  • 9
   На
   Най краткия виц
   4 -1
   21:53, 31 май 2020
   Светозар метеоролог

  Хороскоп за 20.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
  20 яну 2021
  Последни новини