От х:

Днес в x:

28 °C

Градушка поломи посевите в Тракиец, удари и Хасково

  Градови зърна с размера на грах постлаха земята в село Тракиец този следобед. Стопани изплакаха, че посевите са поломени. Градушката е пробила листат на растенията и реколтата е на загуба, изплакаха хората. Силният дъжд в района е започнал малко след 13 часа и после бързо е преминал в град.

  „Всичко побеля за минути. Сутринта прекопавахме двора, а следобед -всичко е пробито“.

  Минути преди 14 часа градушка заваля и в Хасково, но беше за кратко време. Въпреки това има поражения. Тя е била локално на места в града, защото от кв. Болярово хората информираха, че при тях градушка е нямало.

  Градушка падна и в минералбанското село Ангел войвода, сигнализира читател на Haskovo.net, който изпрати снимка.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (16)

  • 1
   11
   11111
   31 -3
   14:17, 31 май 2020
   ракетите във Войводово свършиха...
   • Су
    Сусамския поп
    3 -1
    23:50, 31 май 2020
    Така е, чадо, като не давате някой лев и едно ягне за молебен против градушка.
  • 2
   Ба
   Бай Пешо
   38 -2
   14:48, 31 май 2020
   Ракетите не са свършили ами ги изстрелват само над застраховани земи ( общественна тайна)
   • Могат да се застраховат при застрахователи
    или от ДПС или при Бойко
  • 3
   Пе
   Педаловрътко
   15 -7
   15:06, 31 май 2020
   Добре че поваля да ме сплакне малко, че се бях вмирисал като мокър вълк.
   • Ро
    Рокер
    15 -1
    16:58, 31 май 2020
    Ха ха ха верно,че всичките къде въртят педали миришат на вкиснато кисело зеле.
   • Пр
    Профиколоездач
    5 -5
    18:47, 31 май 2020
    Вярно е че миришем на леш, но въртим педалите и се потим.
   • Пр
    профипедаловрътко
    3 -1
    20:42, 31 май 2020
    капитесе бе, няма да се изтрийте. и си перете екипите редовно, а не когато хванат калъп.
  • 4
   Ра
   Ракето изтрелвач
   18 -8
   16:07, 31 май 2020
   Ракети не се изстрелват над населени места.
  • 5
   Фе
   фен Локо Пловдив
   15 -1
   16:51, 31 май 2020
   Ракетите се произвеждат от фирми на Христо Крушарски , който е основен спонсор на Локо Пловдив /дай боже дълги години/. В инструкциите за експлоатация и изстрелване изрично е записано, че НЕ СЕ ИЗСТРЕЛВАТ НАД НАСЕЛЕНИ МЕСТА. Чудя се на дебилите дето блъскат "минуси" , на коментара на професионален ракето изстрелвач.
  • 6
   11
   11111
   12 0
   17:57, 31 май 2020
   ракети не се изстрелват над населени места...но градоносните облаци се откриват с доплерови радари преди да стигнат до тях...
   Географското положение и разнообразният релеф на страната предопределят България като една от най-градобитните страни в Европа.

   Градушките са унищожителни за селскостопанската продукция метеорологични явления.

   Системата за противоградова защита в България е създадена през 1968 г. към Министерството на земеделието. Изпълнителна агенция “Борба с градушките” защитава територия от 17 000 кв. км в силно градобитни райони в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Пазарджик, Пловдив , Стара Загора, Сливен.

   Дейността на Агенцията се осъществява чрез наблюдение на атмосферните процеси с доплерови радари МРЛ5-IRIS и провеждане на активни въздействия.

   Метеорологичната радарна информация се предоставя в реално време на Гражданска защита и Военновъздушните сили.
   • 11
    11111
    7 0
    18:03, 31 май 2020
    това че са го проспали...или винаги този вариант се изключва защото сме прецизни като...швейцарци...пък и е неделя...по обед...
  • 7
   Из
   Избирам ГЕРБ
   16 -2
   18:03, 31 май 2020
   Аурата на Боойко ни пази от градушки!
   Тази градушка е руска и е докарана от ония антиваксъри!
  • 8
   До
   до 11111
   6 -4
   19:13, 31 май 2020
   От прочетеното разбирам, че сте професионалист в борбата с градушките. Аз само се познавам с Крушарски и той ми е казвал, че в Аржентина е спасявал земеделска продукция за 20 милиона долара. Половината от тази сума земеделските стопани са му я давали за свършената работа. В България земеделските производители искат без да плащат да получат същата услуга. Да ама една ракета струва към 800-900 лева. Е като се стискат да плащат , ще ги пердаши градушката. Както казват старите хора " стиснати кълки бебе не хващат". В крайна сметка всичко опира до ПАРИ.
   • Из
    избирам ГЕРБ
    3 -1
    21:11, 31 май 2020
    Само капитализъм!
  • 9
   На
   Най краткия виц
   4 -1
   21:53, 31 май 2020
   Светозар метеоролог

  Хороскоп за 11.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще се погрижите за собственото си спокойствие, осигурявайки си повече тишина и време за размисъл. Има върху какво да мислите, работата, семейството, приятелите и многото си несвършени задачи. Някой, който отдавна ви привлича ще скъси разстоянието по между ви. С общи действия отношенията ви ще се развият в желаната от вас посока.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Осъществявате значителен напредък днес благодарение на неуморните си действия в избраната от вас посока. Радвате се на одобрението на всички около себе си, което допълнително ви стимулира да действате в същия дух. Постарайте се да не пренебрегвате личните си ангажименти за сметка на професионалните и по-специално времето, което отделяте за любимия човек.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Силните ви прояви днес ще предизвикат промени около вас. Най-изразени ще бъдат в личен пран. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Избягвайте споровете, дори и да считате, че сте прави. Спокойствието днес ви е по-важно, отколкото изява на красноречието и интелекта ви. Носете багажа си тихо и се съсредоточете към собствените си търсения и потребности. Скоро ще получите дарове, за които трябва да сте подготвени.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Прекарвате по-голяма част от времето си в дребни задачи по дома. Това са все неща, които от отдавна отлагате да свършите. Крайно време е да довършите онова, което сте започнали. Ако не днес, то утре със сигурност ще имате възможност. Добре е да помислите и за бъдещо начинание, което планирате.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С удоволствие ще се заемете с нещата, които ви носят настроение. Срещи, приятелски събирания, родители, деца са част от вълненията ви за днес. Търпеливо и с такт ще насочвате събитията така, щото всички да се чувстват добре. Това го можете и е добре да се замислите дали не е част от мисията ви на тази земя.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предпочитате да прекарате този ден сред близките си, заети с нещо, което ще ви помогне да се разтоварите. Въпреки това обаче е твърде възможно този ден да ви поднесе различни изненади, които ще наложат промени в плановете ви. Не се учудвайте ако в крайна сметка прекарате по-голяма част от деня извън дома си. Няма съмнение обаче че ще се забавлявате добре.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Планирате много задачи за днес и от вас зависи на кои от тях ще дадете преднина. Не позволявайте настроението ви да зависи от нечие благоволение към вас, както и не разпилявайте силите си да влизате в ненужни спорове. Добре ще ви се отрази времето сред природата или в компанията на любима книга.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Интересен и динамичен ден. Благоразположението ви към ваши близки ви кара да се чувствате отлично. Започната на шега авантюра, ще прерасне в дълготрайна, сериозна връзка. От вас зависи дали ще приемете или не интересно предложение. Бъдете уверени в успеха си и със сигурност ще го постигнете.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  И в работата, пък и извън нея, вие днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена както към служебните ангажименти, така и към дома. И вечерта с основание ще може да се поздравите за свършеното. Вниманието на любимите ви хора ще направи удовлетворението ви пълно.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Стари задължения ще ви напомнят за себе си, създавайки у вас отегчение и досада. С повече търпение ще я свършите и ще ви остане време за по-интересни занимания. Нуждаете се от повече спокойствие около себе си, за да чуете шепота на сърцето си и да помислите за бъдещето си.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Голяма част от вас ще са заети с лични дела днес. Справяте се успешно с въпрос, който не сте планирали. Притеснявате се излишно за възникнала ситуация. Имайте търпение и нещата ще се разрешат във ваша полза. Приятел се нуждае от личен съвет, отнесете се сериозно към ситуацията и проявете разбиране.
  11 юли 2020
  Последни новини