От х:

Днес в x:

19 °C

Градушка поломи посевите в Тракиец, удари и Хасково

  Градови зърна с размера на грах постлаха земята в село Тракиец този следобед. Стопани изплакаха, че посевите са поломени. Градушката е пробила листат на растенията и реколтата е на загуба, изплакаха хората. Силният дъжд в района е започнал малко след 13 часа и после бързо е преминал в град.

  „Всичко побеля за минути. Сутринта прекопавахме двора, а следобед -всичко е пробито“.

  Минути преди 14 часа градушка заваля и в Хасково, но беше за кратко време. Въпреки това има поражения. Тя е била локално на места в града, защото от кв. Болярово хората информираха, че при тях градушка е нямало.

  Градушка падна и в минералбанското село Ангел войвода, сигнализира читател на Haskovo.net, който изпрати снимка.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (16)

  • 1
   11
   11111
   31 -3
   14:17, 31 май 2020
   ракетите във Войводово свършиха...
   • Су
    Сусамския поп
    3 -1
    23:50, 31 май 2020
    Така е, чадо, като не давате някой лев и едно ягне за молебен против градушка.
  • 2
   Ба
   Бай Пешо
   38 -2
   14:48, 31 май 2020
   Ракетите не са свършили ами ги изстрелват само над застраховани земи ( общественна тайна)
   • Могат да се застраховат при застрахователи
    или от ДПС или при Бойко
  • 3
   Пе
   Педаловрътко
   15 -7
   15:06, 31 май 2020
   Добре че поваля да ме сплакне малко, че се бях вмирисал като мокър вълк.
   • Ро
    Рокер
    15 -1
    16:58, 31 май 2020
    Ха ха ха верно,че всичките къде въртят педали миришат на вкиснато кисело зеле.
   • Пр
    Профиколоездач
    5 -5
    18:47, 31 май 2020
    Вярно е че миришем на леш, но въртим педалите и се потим.
   • Пр
    профипедаловрътко
    3 -1
    20:42, 31 май 2020
    капитесе бе, няма да се изтрийте. и си перете екипите редовно, а не когато хванат калъп.
  • 4
   Ра
   Ракето изтрелвач
   18 -8
   16:07, 31 май 2020
   Ракети не се изстрелват над населени места.
  • 5
   Фе
   фен Локо Пловдив
   15 -1
   16:51, 31 май 2020
   Ракетите се произвеждат от фирми на Христо Крушарски , който е основен спонсор на Локо Пловдив /дай боже дълги години/. В инструкциите за експлоатация и изстрелване изрично е записано, че НЕ СЕ ИЗСТРЕЛВАТ НАД НАСЕЛЕНИ МЕСТА. Чудя се на дебилите дето блъскат "минуси" , на коментара на професионален ракето изстрелвач.
  • 6
   11
   11111
   12 0
   17:57, 31 май 2020
   ракети не се изстрелват над населени места...но градоносните облаци се откриват с доплерови радари преди да стигнат до тях...
   Географското положение и разнообразният релеф на страната предопределят България като една от най-градобитните страни в Европа.

   Градушките са унищожителни за селскостопанската продукция метеорологични явления.

   Системата за противоградова защита в България е създадена през 1968 г. към Министерството на земеделието. Изпълнителна агенция “Борба с градушките” защитава територия от 17 000 кв. км в силно градобитни райони в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Пазарджик, Пловдив , Стара Загора, Сливен.

   Дейността на Агенцията се осъществява чрез наблюдение на атмосферните процеси с доплерови радари МРЛ5-IRIS и провеждане на активни въздействия.

   Метеорологичната радарна информация се предоставя в реално време на Гражданска защита и Военновъздушните сили.
   • 11
    11111
    7 0
    18:03, 31 май 2020
    това че са го проспали...или винаги този вариант се изключва защото сме прецизни като...швейцарци...пък и е неделя...по обед...
  • 7
   Из
   Избирам ГЕРБ
   16 -2
   18:03, 31 май 2020
   Аурата на Боойко ни пази от градушки!
   Тази градушка е руска и е докарана от ония антиваксъри!
  • 8
   До
   до 11111
   6 -4
   19:13, 31 май 2020
   От прочетеното разбирам, че сте професионалист в борбата с градушките. Аз само се познавам с Крушарски и той ми е казвал, че в Аржентина е спасявал земеделска продукция за 20 милиона долара. Половината от тази сума земеделските стопани са му я давали за свършената работа. В България земеделските производители искат без да плащат да получат същата услуга. Да ама една ракета струва към 800-900 лева. Е като се стискат да плащат , ще ги пердаши градушката. Както казват старите хора " стиснати кълки бебе не хващат". В крайна сметка всичко опира до ПАРИ.
   • Из
    избирам ГЕРБ
    3 -1
    21:11, 31 май 2020
    Само капитализъм!
  • 9
   На
   Най краткия виц
   4 -1
   21:53, 31 май 2020
   Светозар метеоролог

  Хороскоп за 24.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Енергиите са така сложени, че могат да създадат проблеми в отношенията ви с колеги, партньори и семейството. По-малко се ангажирайте с чужди въпроси и се съсредоточете изцяло върху своята си работа. Ограничете разходите си и живейте по-спокойно.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Имате възможност за избор на подход при решаването на професионалните си задачи през този ден. Преценете добре плюсовете и минусите и се опитайте да комбинирате до колкото можете полезността от всяко ваше действие. Ще трябва да приложите всичката си способност да убеждавате, за да подредите нещата според желанията си. Това ще е трудно, но не и невъзможно.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес респектирате околните с невероятната си концентрация и усърдие на работното място. Ще чуете добри отзиви за доскорошната си работа и това ще се отрази благотворно на самочувствието ви. Опитайте се да отбягвате това, което ви носи напрежение, като се стремите само към най-доброто на което сте способни.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще научите много нови неща свързани както с работата, така и с личния ви живот. Внимателно се вслушвайте в това, което минава покрай ушите ви защото може да пропуснете много важна за вас новина, която ще е определяща за бъдещите ви планове. При късмета, който имате днес и който се очертава, в близките дни ще имате много поводи за радост.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Действайте внимателно днес, скъпи Лъвове, тъй като е възможно нещо дребно да обърка работата ви. Ентусиазмът ви е похвален, но не бива да прекалявате с преждевременни действия. Контактите ви с представител на земните зодии ще ви балансира.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В търсене на по-добри варианти, ще помислите за промяна и на работното място. Съдбата ще ви срещне с подходящия човек, с когото ще реализирате намеренията си. Прагматично ще подновите връзката си с личност, от която може да имате полза за бъдещи свои проекти. Дайте повече свода на близките си, не взимайте решенията вместо тях.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще изясните отношенията си с човек от обкръжението ви и на душата ви ще олекне. Нещата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените от вас усилия. И правейки равносметка ще откриете, че сте могли много по-рано да решите проблема без да задълбочавате в него. Приятелска сбирка ще ви зареди с хубави емоции.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден ще ви накара доста да се позамислите относно бъдещата си работа. Оказва се че голяма част от проектите ви нямат резултатът, който сте очаквали, затова наистина ще трябва да промените подхода си. Нека обаче това става постепенно, тъй като така вие по-лесно ще свикнете. Дайте си необходимата почивка вечерта, имате нужда от релаксация.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят ви предразполага към повече екстравагантност и емоционалност. Стремете се към по-високи цели, към промяна в себе си и около вас. Сега е момента да планирате пътуванията, за които мечтаете. Ще се справите без усилие с проблеми с юридически характер, финансов и селскостопански. Някои ще търсят духовно извисяване чрез отдаване на философски размисъл. Направете го умерено.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще покажете на практика професионалното си отношение към служебен, обществен или друг важен проблем, с което ще си спечелите привърженици. Работата ви ще се улесни, защото много хора ще пожелаят да станат част от екипа ви. Настроението ви ще се подобри и от вест, имаща отношение към семейството ви.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Водени от интересите си, ще продължите да търсите най-доброто за себе си. Финансови придобивки ще удовлетворят някои от вас и мотивират за други. Каквото и да изживеете, бъдете коректни в отношенията си към заобикалящия ви свят и спазвайте договореностите. Това са условия, носещи предимства на последващ етап.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
  24 сеп 2020

  Случаен виц

  Последни новини