От х:

Днес в x:

Градушка потроши стъкла на коли и насаждения в Хасково

    Градушката, която падна снощи в Хасково, нанесе щети по коли и насаждения. По сигнали на граждани, най-засегнатият район е „Кенана“. Там са паднали ледени късове с големината на череша, от които има доста счупени стъкла на коли и са се образували вдлъбнатини по ламарините на автомобилите, казаха живеещите в района.

    Тази сутрин улиците в „Кенана“ бяха осеяни с листа, орехи и грозде, които са били поломени от градушката. На места имаше купове листа, а в някои участъци хасковлийки все още разчистваха изпадалите клони.

    Водачи коментираха, че някои от тях имат застраховка „Каско“, която ще им покрие щетите за неизбежния ремонт, но повечето нямат и разноските ще бъдат за сметка на собствениците. По информация на застрахователи, цялостното боядисване една кола и работата по нея коства между 1500 и 2000 лева.

    От метеорологичната станция в Хасково съобщиха за Haskovo.net, че в интервала от 19:30 до 20:50 часа снощи е паднал дъжд с количество 4,2 литра на квадратен метър. Градушката е била с размер от 10 мм и е валяла в рамките на около 15 минути – от 19:40 до 19:55 часа.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ви
      Вили
      34 -10
      11:47, 24 авг 2022
      Беше ужасно снощи.Имах чустството че ще се счупят стъклата в къщи.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини