От х:

Днес в x:

250 хиляди лв. вдигат старци на крака в Димитровград

Нов и модерно оборудван дневен център за възрастни хора ще помага на хора с двигателни проблеми, образно казано да си "стъпват на краката".



Рехабилитационни и сензорни стаи, фитнес център и медицински кабинет ще обслужват нуждите на 12 души на втория етаж на бившата болница на Марбас. Откриването на първия дневен център за възрастни хора в Димитровградска община стана факт след проект по "Красива България" спечелен от местната община.



Той е на стойност 200 хиляди лева като половината от тази сума е финансиране от местния бюджет. За закупуването на модерното оборудване са изразходвани още 42 600 лева спечелени по друг проект-към социалното министерство.



Подавнето на документите за проекта стана през септември 2008-ма, ремонтните работи на изоставения етаж започнаха в края на март и бяха приключени за рекордно кратък срок-за по-малко от три месеца похвали се директор дирекция социално подпомагане община Димитровград Жанета Желева. Днес новия дневен център бе открит от кмета на Димитровград Стефан Димитров и социалния министър Емилия Масларова. На първия етаж в сградата пък се помещава дневен център за деца. В него са приютени още 28 малчугани повечето от които с ментални проблеми.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини