От х:

Днес в x:

32 °C

Професионалнтата гимназия по икономика в Смолян- наесен с "нова сграда" и нова система за практическо обучение

Изображение 1 от 2

  Проектът стартира през юни 2017 и ще завърши през септември 2020г, като придобивка ще бъде и новата  Учебно-тренировъчна фирма, за която са отпуснати малко над 12 хил.лв. с които ще се оборудва моделът образователната система, която представлява учебен модел на реална фирма.

  Със символична първа копка, днес, стартира мащабен инфраструктурен проект в Професионалната гимназия по икономика „Карл Маркс“ в Смолян. От 40 години в училището не са извършвани подобни мащабни строителни дейности, а с финансиране от 1.171 млн.лв. ще се извършат множество дейности по облагородяване на околната среда, повишаване функционалността на сградата.

  В хода на строителните дейности по проекта ще бъде извършено цялостно саниране на сградата на професионалната гимназия, която през 2020 г. отбелязва 60 години от основаването си. Ще се направи топлоизолация и основен ремонт на покрива, ще се реализира изграждане на мълниезащитна система.
  Част от дейностите включват и частична подмяна на ВИК инсталация, цялостен ремонт на санитарните възли. Частичен ремонт ще бъде извършен на електрическата инсталация и подмяна на осветителните тела. По отношение на вертикалната планировка и създаване на достъпна вътрешна, и външна архитектурна среда. Ще се осъществи подобряване на прилежащото дворно пространство, ремонт на външните спортни площадки. Ще се направи и подмяна на дограмата във физкултурния салон и ремонт на вътрешните стени и таван.

  Изпълнител на проектните дейности, след спечелена обществена поръчка, е фирма „Дюлгер“.
  Директорът на ПГИ Мария Мечкарска, каза в словото си, че учебното заведение е с традиции, дало образование и е отворила пътя към успеха на много млади хора от региона.

  „Това е първият мащабен проект, в който имахме възможност да се включим. Мащабен, защото площта, която ще се работи е 11 000 кв м цялостен имот, от които 2751 кв м застроена площ-състояща се от 5 корпуса, свързани с топли връзки, обширен двор с две големи спортни площадки. Реализацията на този проект за нашето училище означава две неща –приоритетност на образованието, с изключителен акцент върху професионалното образование и реализация на възпитаниците. Училището е общност, която свързва ученици, учители, родители, местна власт и държава. Затова искам да благодаря на МОН, че успя да запази финансирането на проекта въпреки трудната ситуация с пандемията, и лично на госпожа Семерджиева за съвместната ползотворна работа за реализацията на проекта.
  Управителят на фирма „Дюлгер“ Спиро Чавдаров посочи, че ще изградят в срок един добър строителен обект. Той благодари на Правителството, че полага усилия за ремонта и обновяването на спортните обекти и учебните заведения в Смолянска община и даде пример с ППМГ „Васил Левски“.
  На събитието присъстваха зам.-областният управител Адриян Петров, началникът на РУО-Смолян Мария Семерджиева, преподаватели и граждани.

  СмолянБГвести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Още новини

  Хороскоп за 12.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Тревожите се излишно за важно събитие днес, тъй като всичко ще мине дори по-добре отколкото сте си представяли. С енергията, която блика от вас обаче успявате да заразите всички около себе си. Радвате се на покупка, която планирате от доста време. Не оставяйте нищо на случайността, когато става дума за личните ви взаимоотношения.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще пристъпите към реализация на задача, за която се подготвяте от доста време. Бъдете внимателни и не рискувайте излишно, особено ако действията ви са свързани с пари. Близките ви са най-добрия ви съветник в решаването на житейските въпроси. По-често търсете мнението им и не правете нищо на инат.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се почувствате освободени, ако отдадете предпочитание на онези неща, които са ви приятни и които ще ви освободят от стреса. Напрежението на изминалите дни се отразява неблагоприятно на отношенията ви с околните, от което страдате всички. Вземете мерки и внесете баланс в живота си.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Бъдете внимателни и съсредоточени. Разсеяни сте и пропускате важни неща. Не взимайте присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие. Това ще ви привлича и ще ви се иска да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Включете се активно във всичко, което се случва около вас, защото на много места можете да бъдете полезни. Приемате спокойно фактите, от които други биха се изнервили. Децата ви имат свои виждания за ваканцията и те трябва да намерят място в плановете ви. Но оставете време и за себе си.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Старателно се подгответе за това, което планирате през следващите дни, за да елиминирате изненадите. Във всички случаи ще останете резервирани към онези, които ви обещават бързи успехи. Погрижете се за здравето си и обръщайте внимание на дребните неща, които довеждат проблемите.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не търсете причини за недоволство от близките си. Трудностите са ви направили по-раздразнителни, но има защо и да сте доволни. Това, че сте заедно и можете да си помагате е достатъчен повод да се усмихнете на живота. Дайте предимство на всичко онова, което ви прави щастливи и му се посветете.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Настроението ви днес е чудесно и затова бъдете сигурни че с каквото и да се занимавате, този ден ще бъде много приятен за вас. Не изпускайте възможността обаче да поговорите сериозно с приятел за отношенията помежду ви. В интимната сфера се радвате на разбирателство и споделени чувства. Получавате примамливо предложение за вечерта.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Уважавайте свободата на другите и не пречете на никого да живее живота си такъв, какъвто го иска, както и вие не бихте допуснали някой да ви нарежда. Но с житейските си примери успявате да внушите, че преди да се поиска, трябва да се даде. Насърчавайте доброто у другите и го възпитавайте у децата си, те са вашето бъдеще.
  12 юли 2020
  Последни новини