От х:

Днес в x:

940 жители на областта са под задължителна домашна карантина, във фокус са гостите за Рамазан Байрама

940 са жителите на областта, които в момента са под задължителна домашна карантина. Във фокуса на вниманието на Регионалната здравна инспекция са гостите за Рамазан Байрама. Не очакваме чувствително покачване на броят на поставените под карантина след като са спрени автобусите от Турция за България и обратно. Това заяви за Кърджали бг вести директорът на РЗИ д-р Виктор Кирчев.

 Д-р Кирчев подчерта,че благодарение на проявеното съзнание от жителите на областта и строгостта  на мерките но Областния кризисен щаб в момента няма нито един болен от коронавирус на територията на областта. Вчера са изписани двамата пациенти от инфекциозното отделение в Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски”. Те донесоха вируса от Англия и за тях бяха предприети навременни грижи посочи д-р Кирчев. Всички поставени на амбулаторно лечение са оздравели и са дали отрицателни проби.

 Д-р Кирчев припомни,че случаите на заразени в областта до сега са 15.Един е починал,но не от COVID 19, а от усложнения в следствие на инсулт след като е дал две отрицателни проби за коронавирус.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини