От х:

Днес в x:

Президентът на УЕФА загубил съня си заради пандемията

Президентът на УЕФА Александър Чеферин е прекарал безсънни нощи в мисли за огромните финансови загуби, които търпи футболната общност заради прекратения сезон.

Европейските клубни турнири, както и националните първенства, спряха през март заради глобалната пандемия и все още няма яснота дали повечето от тях ще завършат.

Германската Бундеслига се поднови през изминалия уикенд, но има големи въпросителни около останалите топшампионати, които би трябвало да завършат до август, когато пък трябва да стартира новият сезон.

"Има толкова много информация, която трябва да обработим и толкова неясноти с календара. Ще загубим десетки милиони долари заради тази криза. Трудно ми е да заспя заради всички тези проблеми. Ситуацията в УЕФА не е толкова критична, но нас ни е грижа за клубовете, за първенствата, за акционерите и има доста работа за вършене", коментира Чеферин пред Гардиън.

Словенецът не очаква големи промени във футбола след нормализиране на ситуацията, но добави, че правилото за финансовия феърплей трябва да бъде актуализирано, съобразно новото време.

"Който не спазва правилата, винаги ще бъде санкциониран, но естествено, мислим как да подобрим тези правила. Работим по актуализиране на финансовия феърплей. Имаме идея и за въвеждане на такса "лукс" за богатите клубове", добави Чеферин.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини