От х:

Днес в x:

Млади художници от „Дъга“ показват изложба на открито пред Младежкия

Малките художници от Арт школа „Дъга“ при Младежки център Хасково организират Изложба на открито, съобщиха от Община Хасково. Експозицията е посветена на 24 май - Деня на българската азбука, просвета и култура.

Изложбата ще включва рисунки, които децата от школата с ръководител Даниел Русев, са направили самостоятелно по време на изолацията във връзка с пандемията от COVID-19.

„Идеята е да покажем какво е вълнувало малките художници и как са успели да пресъздадат настроенията си в домашни условия“, коментира инициаторът на изложбата Даниел Русев.

Предизвикателството е сериозно, защото така талантите ще покажат какво ги провокира без преподавателска намеса и без обмяна на идеи със своите приятели. „Лично аз очаквам много различни неща, защото всеки един от учениците е отделна вселена. А сега децата имаха възможност да изразят себе си, без ограниченията на учебната среда“, споделя дни преди експозицията Даниел Русев. Той призна, че вече е видял някои от рисунките на децата и че е изненадан от различния почерк на авторите, в сравнение с това, което показват в час.

Изложбата ще бъде експонирана пред Младежки център Хасково, откриването й ще бъде на 24 май от 11 часа. Всеки зрител, за да разгледа уникалните натюрморти, пейзажи и портрети, трябва да спазва противоепидемичните мерки.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини