От х:

Днес в x:

25 °C

Множество деца с майки и баби посетиха зоопарка в първия работен ден

  Хасковският зоопарк отвори врати за посетители след двумесечна пауза. Тази сутрин дойдоха множество деца, придружавани от възрастни хора.

  Сред най-нетърпеливите беше 5-годишно момиче, дошло с баба си. „Детето от около два месеца е при мене и всеки ден ме питаше кога ще отворят зоопарка“, разказа възрастната жена.

  Децата обаче не могат да използват люлките и пързалките, те са увити с ленти. Забранено е сядането на пейките. Мерите са наложени с цел предотвратяване разпространението на коронавируса.

  Заради обявената от вчера извънредна епидемична обстановка е създадена организация на движение в зоопарка. В тази връзка, на входа има поставени табели и карта с маршрута на движение.

  Забранено е и внасянето на храна отвън и храненето на животните с продукти, които биха им навредили. Тъй като това не се спазва от повечето посетители, от ръководството на зоопарка казаха, че се очаква скоро да започне предлагане на пакетирана храна за животните – моркови, магданоз.

  Препоръчително е използването на лични предпазни средства (маски, ръкавици, дезинфектанти) и спазване на дистанция от поне 2,5 м. между отделните групи посетители.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Бу
   Бу_ба
   10 -6
   15:00, 15 май 2020
   Не съм ходила, но съм сигурна,че на пейката и парзалките е нарушение, но на кафето не е ! Смях!!! Малоумни политици!
   • Ху
    хубабуба
    3 -9
    15:13, 15 май 2020
    не ходи ще те затворят в клетка защото си грозна. Виж коментара
  • 2
   Им
   имате ли мозък
   16 -1
   15:13, 15 май 2020
   не хранете животните с тези снаксове бе нещастници. убихте ги с вашите пластмасови храни. как може голяма жена да даде на детето тези боклуци а то да дава на животните.
  • 3
   Hm
   Hm
   7 -1
   15:59, 15 май 2020
   Забраната за влизане на лични МПС-та защо не важи за работещите там? Доста опасно е да има автомобили, когато има много малки деца.
   • Бъ
    бъзз
    6 0
    16:06, 15 май 2020
    Като чета заглавието, разбирам, че много деца са завели своите майки и баби в зоопарка.
    Пък някога мен те ме водеха там.
    Как много са се променили нещата?!
   • 11
    11111
    5 -3
    16:48, 15 май 2020
    както върви социалното дистанциране по света...след време разни каки от Н.П.О. на Сорос ще водят децата в зоопарка за да им показват -лошите- дядо и баба в клетките...

  Хороскоп за 24.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ако днес се нуждаете от съвет, допитайте се до близък приятел или роднина. Така може да не се съмнявате в неговата лоялност. Видимо се нуждаете от промяна на обстановката около себе си. Сами можете да си създадете душевен комфорт, но също се погрижете и за близките си. Любовта ви се усмихва днес.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  По-често давайте израз на добрите чувства към близките си, за да се радвате на взаимност. Духът ви ще укрепне и това ще се отрази благоприятно на живота ви. Въпросите, които ви вълнуват ще намерят по-бързо решението си, срещайки разбиране и подкрепа. Не правете компромиси с нещата, които са важни за вас.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Планирате да свършите много неща днес, но ако не се организирате по подобаващ начин, едва ли ще доволни от резултатите, които постигате. Част от вас губят прекалено много време в колебания и това едва ли ще им помогне да се вместят в предвидените за работата им срокове. Можете да оползотворите свободното си време с активно раздвижване или спорт.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  По никакъв друг начин не виждате изхода от нещата за себе си, освен като победители. Това ви поведение ви поставя най-отпред и ви мотивира да дадете най-доброто от себе си. Нямайте колебания относно начина си на действие, вие знаете къде са силните ви страни. Ще имате подкрепа, ако такава ви е нужна.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще останете доволни днес от това, което се случва около вас. Имате възможността да изпълните намеренията си и го правите по блестящ начин. Измъквате се ловко от деликатна ситуация и то в печеливша позиция. Ще ви се наложи да изчакате още нещо, което досега не ви се е отдавало, скоро ще успеете да го направите според предварителните си планове.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Придържайте се към онова, което се изисква от вас, за да не ви вземат за особняци. Желаете да имате повече свобода, но засега се задоволете с това, което ви се предлага. Ще намерите верния път към сърцето на желания от вас човек, но трябва и вие да дадете от себе си повече.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  След усилията ви напоследък парите няма да закъснеят. Постепенно възстановявате обичайния си ритъм на живот. Без излишни усилия получавате това, което искате. Добри новини свързани с близките ви правят деня ви още по-хубав. Съвместни ангажименти ви дават възможност да получите добри позиции.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Помислете кое е най-доброто за вас и семейството, и с него се заемете. Краткосрочните цели са за предпочитане, виждате резултатите веднага и това ви дава сили да продължите. Освен това се нуждаете и от почивка, а също и от развлечения. Дали ще ви стигне времето всичко…
  24 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днешният ден едва ли ще си останете у дома. Независимо с какво ще го свържете, бъдете сигурни, че ще останете доволни от прекараното време. Разтоварвате се сред хора, които не сте виждали отдавна или пък виждате за пръв път. При всички случаи промяната на обстановката ви се отразява особено добре.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще имате възможност да изчистите някои стари задължения. В интимен план искреността би ви донесла успех, колкото и невероятно да звучи. Бъдете открити за желанията си и може да се изненадате от споделената обич, която ще срещнете. Приемате на доверие думите на непознат за вас, но не се лъжете.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С желание ще се погрижите за близките ви хора, но и не само защото ще бъдете помолени за това. Добре съзнавате, че помагайки им да подредят живота си, помагате и на себе си. Изразявайки уважение към мнението на околните, ще откриете, че симпатиите ви са взаимни и от това ще последват интересни развития.
  24 окт 2020
  Последни новини