От х:

Днес в x:

Множество деца с майки и баби посетиха зоопарка в първия работен ден

    Хасковският зоопарк отвори врати за посетители след двумесечна пауза. Тази сутрин дойдоха множество деца, придружавани от възрастни хора.

    Сред най-нетърпеливите беше 5-годишно момиче, дошло с баба си. „Детето от около два месеца е при мене и всеки ден ме питаше кога ще отворят зоопарка“, разказа възрастната жена.

    Децата обаче не могат да използват люлките и пързалките, те са увити с ленти. Забранено е сядането на пейките. Мерите са наложени с цел предотвратяване разпространението на коронавируса.

    Заради обявената от вчера извънредна епидемична обстановка е създадена организация на движение в зоопарка. В тази връзка, на входа има поставени табели и карта с маршрута на движение.

    Забранено е и внасянето на храна отвън и храненето на животните с продукти, които биха им навредили. Тъй като това не се спазва от повечето посетители, от ръководството на зоопарка казаха, че се очаква скоро да започне предлагане на пакетирана храна за животните – моркови, магданоз.

    Препоръчително е използването на лични предпазни средства (маски, ръкавици, дезинфектанти) и спазване на дистанция от поне 2,5 м. между отделните групи посетители.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Бу
      Бу_ба
      10 -6
      15:00, 15 май 2020
      Не съм ходила, но съм сигурна,че на пейката и парзалките е нарушение, но на кафето не е ! Смях!!! Малоумни политици!
      • Ху
        хубабуба
        3 -9
        15:13, 15 май 2020
        не ходи ще те затворят в клетка защото си грозна. Виж коментара
    • 2
      Им
      имате ли мозък
      16 -1
      15:13, 15 май 2020
      не хранете животните с тези снаксове бе нещастници. убихте ги с вашите пластмасови храни. как може голяма жена да даде на детето тези боклуци а то да дава на животните.
    • 3
      Hm
      Hm
      7 -1
      15:59, 15 май 2020
      Забраната за влизане на лични МПС-та защо не важи за работещите там? Доста опасно е да има автомобили, когато има много малки деца.
      • Бъ
        бъзз
        6 0
        16:06, 15 май 2020
        Като чета заглавието, разбирам, че много деца са завели своите майки и баби в зоопарка.
        Пък някога мен те ме водеха там.
        Как много са се променили нещата?!
      • 11
        11111
        5 -3
        16:48, 15 май 2020
        както върви социалното дистанциране по света...след време разни каки от Н.П.О. на Сорос ще водят децата в зоопарка за да им показват -лошите- дядо и баба в клетките...
    Последни новини