От х:

Днес в x:

23 °C

Множество деца с майки и баби посетиха зоопарка в първия работен ден

  Хасковският зоопарк отвори врати за посетители след двумесечна пауза. Тази сутрин дойдоха множество деца, придружавани от възрастни хора.

  Сред най-нетърпеливите беше 5-годишно момиче, дошло с баба си. „Детето от около два месеца е при мене и всеки ден ме питаше кога ще отворят зоопарка“, разказа възрастната жена.

  Децата обаче не могат да използват люлките и пързалките, те са увити с ленти. Забранено е сядането на пейките. Мерите са наложени с цел предотвратяване разпространението на коронавируса.

  Заради обявената от вчера извънредна епидемична обстановка е създадена организация на движение в зоопарка. В тази връзка, на входа има поставени табели и карта с маршрута на движение.

  Забранено е и внасянето на храна отвън и храненето на животните с продукти, които биха им навредили. Тъй като това не се спазва от повечето посетители, от ръководството на зоопарка казаха, че се очаква скоро да започне предлагане на пакетирана храна за животните – моркови, магданоз.

  Препоръчително е използването на лични предпазни средства (маски, ръкавици, дезинфектанти) и спазване на дистанция от поне 2,5 м. между отделните групи посетители.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Бу
   Бу_ба
   10 -6
   15:00, 15 май 2020
   Не съм ходила, но съм сигурна,че на пейката и парзалките е нарушение, но на кафето не е ! Смях!!! Малоумни политици!
   • Ху
    хубабуба
    3 -9
    15:13, 15 май 2020
    не ходи ще те затворят в клетка защото си грозна. Виж коментара
  • 2
   Им
   имате ли мозък
   16 -1
   15:13, 15 май 2020
   не хранете животните с тези снаксове бе нещастници. убихте ги с вашите пластмасови храни. как може голяма жена да даде на детето тези боклуци а то да дава на животните.
  • 3
   Hm
   Hm
   7 -1
   15:59, 15 май 2020
   Забраната за влизане на лични МПС-та защо не важи за работещите там? Доста опасно е да има автомобили, когато има много малки деца.
   • Бъ
    бъзз
    6 0
    16:06, 15 май 2020
    Като чета заглавието, разбирам, че много деца са завели своите майки и баби в зоопарка.
    Пък някога мен те ме водеха там.
    Как много са се променили нещата?!
   • 11
    11111
    5 -3
    16:48, 15 май 2020
    както върви социалното дистанциране по света...след време разни каки от Н.П.О. на Сорос ще водят децата в зоопарка за да им показват -лошите- дядо и баба в клетките...

  Хороскоп за 04.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ако ви се налага да правите обективна оценка на конкретна ситуация, работа или друго важно събитие се абстрахирайте от умората и личните си предпочитания. Не е изключено да получите вести, които биха повлияли на избора ви. Вярвайте, всичко ще се подреди по начин, който ще одобрите и за това не бива да се притеснявате.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Очаквани развития ще подобрят самочувствието и финансите ви. Подготвени сте за това и без изненади ще приемете нечие решение. На други късметът ще се усмихне с предложение за пътуване или изясняване на заплетен въпрос. С вежливото си поведение ще се нареди сред претендентите за нещо повече, което заслужавате.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Постарайте се да довършите нещо, което сте започнали по-рано и като цяло да не оставяте нищо недовършено. Когато работите, правете го съсредоточено и не мислете за странични неща. Имате всички шансове да се справяте блестящо с работата си, стига да вложите всичката си енергия в една насока. Не подценявайте помощта на близките си, те могат да ви съдействат.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Демонстрирате самочувствие и това ще бъде забелязано от хората около вас. Не се поддавате на чужди влияния и предпочитате да следвате собствените си планове. Не се изолирайте от хората, които държат на вас. Случайно научавате факт, и това ще повиши настроението ви за дни напред.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много скоро ще разберете, че в конкретно начинание се нуждаете от подкрепа. Ако продължите да упорствате ще си създадете повече главоболия. До вас има хора, които с готовност биха ви подкрепили, стига да ги потърсите. Кратко пътуване за среща с близък човек или по служба.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Суматохата край вас може да ви създаде умора и напрежение. Грижите ви са не по-малко натоварващи, но предвид отговорното ви отношение, ще се справите. Във възможностите ви е и да бъдете по-внимателни и добри с околните. Намерете време и за себе си, починете си, като не отхвърляте нещата, които ви правят щастливи.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще решавате въпроси, създаващи ви притеснения и най-вече на близките ви. Повечето от тях са икономически и битови, но не пренебрегвайте и здравето си. Ако сте спокойни ще ви бъде по-лесно да намерите правилните решения, припряността и гнева са лоши съветници. Последователни в действията си, ще създадете добри очаквания в онези, които разчитат на вас.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  На делова среща ще обсъждате полезни за бизнеса ви идеи. Ще последват добри развития, които ще дойдат като отговор на усилената ви работа от последните дни. В семейството също ще имате повод за празнуване, нечии успех или оздравяване ще подобри настроението ви и отвори сетивата ви за забавления.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Заемате се с твърде много неща наведнъж и твърде възможно е да не успеете да се справите с нищо. Иска ви се всичко да върви като по вода, но за целта са нужди последователни, а не едновременни усилия. Починете си от отговорностите и се постарайте да не си създавате нови. Бъдете по-практични в покупките си, особено ако сумите с които разполагате са ограничени.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С повече или по-малко усилия, но ще свършите по-голямата част от заплануваното днес. Срещите ви ще са ползотворни с идеите, върху които ще работите през следващите дни. Знаете как да подходите, за да ви потръгнат нещата. В края на деня ще научите приятни вести и ще можете се отпуснете.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще получите гаранциите, които очаквате да ви направят по-стабилни във финансов и личен план. Заложили сте на правилната карта, но не отхвърляйте възможността да разширите бизнеса си с полезното сътрудничество на хората с власт. Ще останете изкушени от възможността за светска изява.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Като духовни хора, ще оцените присъствието на обкръжението си и ще благодарите на съдбата, за щедростта й към вас. Доверието помежду ви ще направи възможно всичко, за което заедно мечтаете. Денят е важен за социално-ангажираните, не пропускайте да направите своя избор в полза на по-доброто си бъдеще.
  04 авг 2020
  Последни новини