От х:

Днес в x:

Еленче се роди в хасковския зоопарк, очакват още 5

    Стадото на елените в хасковския зоопарк се увеличи с нов член. Тази сутрин, около 7 часа на бял свят се е появило малко, родено от една от кошутите.

    То вече се движи, но служителите на зоопарка не са го пипали. Ако се докосва от човек, има възможност майката да го отхвърли. Именно заради това все още не е ясен полът му.

    „Първите дни еленчетата, приплодите, са безсилни и се движат малко. През повечето време почиват, докато съберат сили“, каза управителят на хасковския зоопарк Валентин Ахтаров.

    С малкото еленче стадото вече наброява 12 бозайници. От тях има има общо 6 кошути като се очаква да родят и останалите 5, които видимо са бременни.

    „Очакваме стадото да стигне 17 броя при благополучни раждания“, каза още Ахтаров. Той поясни, че в стадото има един мъжки елен и четири едногодишни еленчета. Малките мъжки еленчета (шилари) ще бъдат разселени в дивечовъдното стопанство в Студен кладенец, с което работи хасковският зоопарк.

    Преди около 4 години в зоопарка е имало само два мъжки елена – баща и син, които са били заменени и така стадото е увеличено. Идеята е да се увеличи още числеността.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини