От х:

Днес в x:

12 °C

165 общински камери следят за сигурността на гражданите в Хасково

Изображение 1 от 2

  Около 165 камери са част от видеонаблюдението на Хасково.  Това съобщи в края на заседанието на Общинския съвет днес кметът Станислав Дечев в отговор на питане от съветника от БСП Даниел Йорданов.

  110 камери са от предходния мандат на административната управа. Поставените от началото на управленския старт на Станислав Дечев като кмет са още  55.

  "В настоящия момент, съгласно решение на Общинския съвет, сегашната управа е задействала разширяването на видеонаблюдението. То  е с мотив за сигурност и безопаност на населението, както и за контрол и превенция от страна на общината.", обясни Дечев.

  Новите камери са поставени безвъзмездно в полза на общината и гражданите от седем  местни фирми, които се занимават с такъв вид услуги. Самите камери са закупени от най-големия внисител на техника за видеонаблюдение в България, посочи кметът.

  Стойноста на видеонаблюдението, което се е ползвало досега, коства на общината разход от около 150 хил.лв. Такъв разход ще има до изплащането му, тъй като е на лизинг.

  Новите допълнения са на стойност 30 хил.лв., колкото са гласувани в рамките на тазгодишния общински бюджет. Поддръжката ще се извършва от специалистите към община Хасково, посочи още градоначалникът в отговора си.  

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Би
   Биг Брадър
   23 -10
   14:06, 15 май 2020
   Каква сигурност? Какви пет лева?
   Камерите са за да ви следят! И при необходимост да бъдат използвани срещу вас, както е в Русия и Китай. Крадците носят маски и не им се виждат лицата. Такъв запис от камера не е доказателство в съда. Дечев и общинските съветници затова ли харчите парите от нашите данъци?!Целта е тотален контрол и следене на масите. И това не е теория на конспирацията.
   • 11
    11111
    8 -4
    15:10, 15 май 2020
    забрави Великобритания...и Западна Европа...забрави Били Геитс...Дж.Сорос...С.З.
    О и т.н.....НЯКОЙ каза...ЯКО ще ИЗМРЪТ...
   • +-
    +-
    2 -5
    16:02, 15 май 2020
    Биг Брадър, моля не пиши измишльотини за доказателства.
    Ето, и плюсове получаваш, а заблуждаваш.
   • 11
    11111
    6 0
    16:41, 15 май 2020
    Съдът във Варна пусна на свобода крадец, който със съучастник преби дядо за 10 лева и го остави да умре на студа
   • Го
    Горския
    1 -3
    19:39, 15 май 2020
    Ами ако гръмнат
    някоя Мутра или Бей в тоалетната ?
    ....
    Тогава всяка тоалетна с камера :))
  • 2
   Ба
   Бай Танас
   14 -1
   15:46, 15 май 2020
   Още камери да се сложат и да се пускат всички резили да ги гледаме ,кой цапа ,кой чупи и вреди на обществото и природата......
   • 11
    11111
    6 -1
    16:44, 15 май 2020
    и като този по горе-свободен....с последното си решение ....съдиите ще отсъждат при затворени врати...искаме камери и в съдилищата...
  • 3
   Че
   четиво за дебили
   9 -5
   17:32, 15 май 2020
   Всичко е направено за пари. Определено ня"КОЙ", пълни гушата за сметка на обеднелия "електорат". Никаква полза , само поредното скубане на тъпите кауни. От тези камери "ФАЙДА ЙОК." Гласувайте за поредния си тероризатор тъпи избиратели.

  Хороскоп за 24.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
  24 яну 2021
  Последни новини