От х:

Днес в x:

26 °C

165 общински камери следят за сигурността на гражданите в Хасково

Изображение 1 от 2

  Около 165 камери са част от видеонаблюдението на Хасково.  Това съобщи в края на заседанието на Общинския съвет днес кметът Станислав Дечев в отговор на питане от съветника от БСП Даниел Йорданов.

  110 камери са от предходния мандат на административната управа. Поставените от началото на управленския старт на Станислав Дечев като кмет са още  55.

  "В настоящия момент, съгласно решение на Общинския съвет, сегашната управа е задействала разширяването на видеонаблюдението. То  е с мотив за сигурност и безопаност на населението, както и за контрол и превенция от страна на общината.", обясни Дечев.

  Новите камери са поставени безвъзмездно в полза на общината и гражданите от седем  местни фирми, които се занимават с такъв вид услуги. Самите камери са закупени от най-големия внисител на техника за видеонаблюдение в България, посочи кметът.

  Стойноста на видеонаблюдението, което се е ползвало досега, коства на общината разход от около 150 хил.лв. Такъв разход ще има до изплащането му, тъй като е на лизинг.

  Новите допълнения са на стойност 30 хил.лв., колкото са гласувани в рамките на тазгодишния общински бюджет. Поддръжката ще се извършва от специалистите към община Хасково, посочи още градоначалникът в отговора си.  

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Би
   Биг Брадър
   23 -10
   14:06, 15 май 2020
   Каква сигурност? Какви пет лева?
   Камерите са за да ви следят! И при необходимост да бъдат използвани срещу вас, както е в Русия и Китай. Крадците носят маски и не им се виждат лицата. Такъв запис от камера не е доказателство в съда. Дечев и общинските съветници затова ли харчите парите от нашите данъци?!Целта е тотален контрол и следене на масите. И това не е теория на конспирацията.
   • 11
    11111
    8 -4
    15:10, 15 май 2020
    забрави Великобритания...и Западна Европа...забрави Били Геитс...Дж.Сорос...С.З.
    О и т.н.....НЯКОЙ каза...ЯКО ще ИЗМРЪТ...
   • +-
    +-
    2 -5
    16:02, 15 май 2020
    Биг Брадър, моля не пиши измишльотини за доказателства.
    Ето, и плюсове получаваш, а заблуждаваш.
   • 11
    11111
    6 0
    16:41, 15 май 2020
    Съдът във Варна пусна на свобода крадец, който със съучастник преби дядо за 10 лева и го остави да умре на студа
   • Го
    Горския
    1 -3
    19:39, 15 май 2020
    Ами ако гръмнат
    някоя Мутра или Бей в тоалетната ?
    ....
    Тогава всяка тоалетна с камера :))
  • 2
   Ба
   Бай Танас
   14 -1
   15:46, 15 май 2020
   Още камери да се сложат и да се пускат всички резили да ги гледаме ,кой цапа ,кой чупи и вреди на обществото и природата......
   • 11
    11111
    6 -1
    16:44, 15 май 2020
    и като този по горе-свободен....с последното си решение ....съдиите ще отсъждат при затворени врати...искаме камери и в съдилищата...
  • 3
   Че
   четиво за дебили
   9 -5
   17:32, 15 май 2020
   Всичко е направено за пари. Определено ня"КОЙ", пълни гушата за сметка на обеднелия "електорат". Никаква полза , само поредното скубане на тъпите кауни. От тези камери "ФАЙДА ЙОК." Гласувайте за поредния си тероризатор тъпи избиратели.

  Хороскоп за 24.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ако днес се нуждаете от съвет, допитайте се до близък приятел или роднина. Така може да не се съмнявате в неговата лоялност. Видимо се нуждаете от промяна на обстановката около себе си. Сами можете да си създадете душевен комфорт, но също се погрижете и за близките си. Любовта ви се усмихва днес.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  По-често давайте израз на добрите чувства към близките си, за да се радвате на взаимност. Духът ви ще укрепне и това ще се отрази благоприятно на живота ви. Въпросите, които ви вълнуват ще намерят по-бързо решението си, срещайки разбиране и подкрепа. Не правете компромиси с нещата, които са важни за вас.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Планирате да свършите много неща днес, но ако не се организирате по подобаващ начин, едва ли ще доволни от резултатите, които постигате. Част от вас губят прекалено много време в колебания и това едва ли ще им помогне да се вместят в предвидените за работата им срокове. Можете да оползотворите свободното си време с активно раздвижване или спорт.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  По никакъв друг начин не виждате изхода от нещата за себе си, освен като победители. Това ви поведение ви поставя най-отпред и ви мотивира да дадете най-доброто от себе си. Нямайте колебания относно начина си на действие, вие знаете къде са силните ви страни. Ще имате подкрепа, ако такава ви е нужна.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще останете доволни днес от това, което се случва около вас. Имате възможността да изпълните намеренията си и го правите по блестящ начин. Измъквате се ловко от деликатна ситуация и то в печеливша позиция. Ще ви се наложи да изчакате още нещо, което досега не ви се е отдавало, скоро ще успеете да го направите според предварителните си планове.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Придържайте се към онова, което се изисква от вас, за да не ви вземат за особняци. Желаете да имате повече свобода, но засега се задоволете с това, което ви се предлага. Ще намерите верния път към сърцето на желания от вас човек, но трябва и вие да дадете от себе си повече.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  След усилията ви напоследък парите няма да закъснеят. Постепенно възстановявате обичайния си ритъм на живот. Без излишни усилия получавате това, което искате. Добри новини свързани с близките ви правят деня ви още по-хубав. Съвместни ангажименти ви дават възможност да получите добри позиции.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Помислете кое е най-доброто за вас и семейството, и с него се заемете. Краткосрочните цели са за предпочитане, виждате резултатите веднага и това ви дава сили да продължите. Освен това се нуждаете и от почивка, а също и от развлечения. Дали ще ви стигне времето всичко…
  24 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днешният ден едва ли ще си останете у дома. Независимо с какво ще го свържете, бъдете сигурни, че ще останете доволни от прекараното време. Разтоварвате се сред хора, които не сте виждали отдавна или пък виждате за пръв път. При всички случаи промяната на обстановката ви се отразява особено добре.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще имате възможност да изчистите някои стари задължения. В интимен план искреността би ви донесла успех, колкото и невероятно да звучи. Бъдете открити за желанията си и може да се изненадате от споделената обич, която ще срещнете. Приемате на доверие думите на непознат за вас, но не се лъжете.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С желание ще се погрижите за близките ви хора, но и не само защото ще бъдете помолени за това. Добре съзнавате, че помагайки им да подредят живота си, помагате и на себе си. Изразявайки уважение към мнението на околните, ще откриете, че симпатиите ви са взаимни и от това ще последват интересни развития.
  24 окт 2020
  Последни новини