От х:

Днес в x:

Набират членове на Съвета на децата в Асеновград

Община Асеновград набира предложения за членове на Съвета на децата, съобщиха от местната управа.

Всички желаещи да кандидатстват могат да подадат документи или на място, или на имейл obstina@assenovgrad.com в срок до 24 май. Критериите, на които трябва да отговарят кандидатите, са активност, креативност, толерантност, ангажираност към обща кауза, умение за водене на преговори и дискусии, организаторски умения, доказани умения да за работа, мотивация и обединяване на децата, както и умение за изказване на позиция от името на другите деца. Важно е кандидатите да имат възможност за пътуване без придружител, като обаче това не се отнася за деца от уязвими групи, които имат нужда от подкрепа.

Желаещите могат да участват в подбора по направленията "Членове на училищни форми за самоуправление или на детски/младежки съвети, парламенти и др.", "Представители на детски и младежки инициативи и програми, финансирани от бизнеса", "Представители на неправителствени организации, работещи с деца, както и доброволци в социални услуги за деца", ще се разглеждат и индивидуални кандидатури.

До 30 май комисия, назначена от кмета Христо Грудев, ще разгледа постъпилите кандидатури и ще извърши подбор на членове на Съвета. Най-късно до 15 юни одобрените предложения ще бъдат представени пред областния управител на Пловдивска област.

Съветът на децата е консултативен орган към председателя на Държавната агенция за закрила на детето, който работи в изпълнение на основни принципи на Конвенцията за правата на детето и Закона за закрила на детето. Целта му е да насърчава детското участие в процесите на изработване на политики за децата и вземане на решения.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини