От х:

Днес в x:

Разясниха условията за разпределяне на 25 000 лева за младежки дейности

Правила за разпределяне на предвидените 25 000 лева в бюджета на общината за младежки дейности, разясниха на пресконференция представители на общинската структура на БСП-Хасково. Правилата са били приети от Общинския съвет по предложение на БСП. На брифинга присъстваха новизбраният председател Антон Атанасов, Богдан Кирилов, Иван Станчев и Ели Костова. Те обясниха начина и реда за кандидатстване и отпускане на заложените средства.

За еднократното финансиране могат да кандидатстват физически и юридически лица, които ще получат помощ до 5000 лева. Желаещите могат да подадат искане по образец до 30 септември 2018 г. в деловодството на Младежкия център. Кандидатурите ще оценяват по няколко критерия – устойчивост, качество, финансова обосновка. Проектите ще бъдат разгледани от комисия, която ще се произнесе за одобряването им. Отпускането на средствата е до 30 ноември тази година.

Такава сума беше заложена в бюджета на общината за 2017 г., както и и за тази, отново по предложение на младежкото БСП-Хасково със съдействието на общинските съветници. Миналата година средствата за младежки дейности не бяха усвоени, тъй като не се създаде механизъм, по който те да бъдат изразходвани, каза Антон Атанасов. Той поясни, че обявлението е с цел парите да се усвоят и да не се повтори ситуацията от миналата година.

На брифинга стана ясно, че вече е реализиран и проект за създаване на консултативен младежки съвет. Според Закона за младежта такъв трябва да има във всяка община в страната, който да подпомага младежките дейности. Според Атанасов в Хасково се е забавило създаването на такъв съвет. В състава му трябва да бъдат 25 младежи от 15 до 29 г.

„Това е една борба, която продължаваше повече от два мандата в Общинския съвет, поради една или друга причина, но важното е, че вече официално имаме създаден консултативен младежки съвет“, заяви Богдан Кирилов. Той поясни, че този съвет ще подпомага работата на общинския съвет и на общината за сформиране и реализиране на местни младежки политики. В състава му влизат представители от местната администрация и от Младежкия център.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ят
    Ятак
    10 -2
    13:32, 28 юни 2018
    Къде може да се види състава на този консултативен съвет? Няма го нито на страницата на Общински съвет , нито на сстраницата на Община Хасково? Да не би да е таен, "партизански", консултативен младежки съвет?
  • 2
    Ят
    Ятак
    14 -1
    13:35, 28 юни 2018
    Ели Костова, странен политически хамелеон! Пример за това, как за власт и влияние човек може много бързо да сменя възгледите си и пристрастията си! Сега нека каже има ли морал в политиката? Всичкии знаем отговора!
  • 3
    Ан
    Ана Май
    2 0
    14:42, 28 юни 2018
    Не знам точния състав, ама председател му е кмета. И хич не се майтапя. Не е отггразено в дописката, но хората от БСП си го казаха.
Последни новини