От х:

Днес в x:

8 °C

Разясниха условията за разпределяне на 25 000 лева за младежки дейности

Правила за разпределяне на предвидените 25 000 лева в бюджета на общината за младежки дейности, разясниха на пресконференция представители на общинската структура на БСП-Хасково. Правилата са били приети от Общинския съвет по предложение на БСП. На брифинга присъстваха новизбраният председател Антон Атанасов, Богдан Кирилов, Иван Станчев и Ели Костова. Те обясниха начина и реда за кандидатстване и отпускане на заложените средства.

За еднократното финансиране могат да кандидатстват физически и юридически лица, които ще получат помощ до 5000 лева. Желаещите могат да подадат искане по образец до 30 септември 2018 г. в деловодството на Младежкия център. Кандидатурите ще оценяват по няколко критерия – устойчивост, качество, финансова обосновка. Проектите ще бъдат разгледани от комисия, която ще се произнесе за одобряването им. Отпускането на средствата е до 30 ноември тази година.

Такава сума беше заложена в бюджета на общината за 2017 г., както и и за тази, отново по предложение на младежкото БСП-Хасково със съдействието на общинските съветници. Миналата година средствата за младежки дейности не бяха усвоени, тъй като не се създаде механизъм, по който те да бъдат изразходвани, каза Антон Атанасов. Той поясни, че обявлението е с цел парите да се усвоят и да не се повтори ситуацията от миналата година.

На брифинга стана ясно, че вече е реализиран и проект за създаване на консултативен младежки съвет. Според Закона за младежта такъв трябва да има във всяка община в страната, който да подпомага младежките дейности. Според Атанасов в Хасково се е забавило създаването на такъв съвет. В състава му трябва да бъдат 25 младежи от 15 до 29 г.

„Това е една борба, която продължаваше повече от два мандата в Общинския съвет, поради една или друга причина, но важното е, че вече официално имаме създаден консултативен младежки съвет“, заяви Богдан Кирилов. Той поясни, че този съвет ще подпомага работата на общинския съвет и на общината за сформиране и реализиране на местни младежки политики. В състава му влизат представители от местната администрация и от Младежкия център.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ят
  Ятак
  10 -2
  13:32, 28 юни 2018
  Къде може да се види състава на този консултативен съвет? Няма го нито на страницата на Общински съвет , нито на сстраницата на Община Хасково? Да не би да е таен, "партизански", консултативен младежки съвет?
 • 2
  Ят
  Ятак
  14 -1
  13:35, 28 юни 2018
  Ели Костова, странен политически хамелеон! Пример за това, как за власт и влияние човек може много бързо да сменя възгледите си и пристрастията си! Сега нека каже има ли морал в политиката? Всичкии знаем отговора!
 • 3
  Ан
  Ана Май
  2 0
  14:42, 28 юни 2018
  Не знам точния състав, ама председател му е кмета. И хич не се майтапя. Не е отггразено в дописката, но хората от БСП си го казаха.

Хороскоп за 05.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Този ден ще ви предложи много предизвикателства. Това ви стимулира да се развихрите и да покажете на околните способността си да се справяте с какви ли не ситуации. Не поемайте обаче излишни рискове, за да не съжалявате след това.
05 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се чувствате далеч по-добре, ако се постараете да изчистите недоразуменията, които има между вас и близките ви, задълбочаването им ще създаде повече проблеми. Не се изкушавайте да пренебрегвате въпроси, чието решение е належащо. Ще имате послания, стига да можете да вниквате в тях и да ги разчитате.
05 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще следвате събитията и с тях ще съобразявате програмата си днес. Предстои да вземете решения, предвид на скъсените срокове и ново възникнали въпроси. Няма да сгрешите, ако се доверите на интуицията си. Самочувствието ви чувствително ще се подобри, равнявайки постиженията си с най-добрите от сферата на интересите ви.
05 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Вътрешното ви усещане за нещата не е лъжливо чувство, вслушвайте се и няма да сгрешите. Погрижете се за духовния си комфорт, избягвайте теми, които ви натоварват и съсипват настроението ви. Гледайте на случващото се философски и търсете поуката от всяка ситуация. По често си отговаряйте на въпроса “защо ми се случва това“. Има какво да научите за себе си.
05 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате нужда от промяна, затова няма да сгрешите, ако заминете някъде с приятна компания. Не мислете за неща, които ви натоварват, отпуснете се и си починете добре. Гледайте оптимистично на живота и се замислете за всички, които обичате.
05 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
05 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Покажете широта на мисленото и проявете отзивчивостта си и към онези, които мислят различно от вас. С такт и усмивка ще наложите елегантно мнението си, и без усилия ще си осигурите предимство пред някого, с когото се съревновавате. Към близките си не превръщайте умората в причина за недоволство и враждебност.
05 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Радвате се на прекрасни отношения със сърдечния си партньор днес. Имате възможност да си починете, да се разтоварите и да се заредите с нови сили за всичко, което ви предстои от тук нататък. Ще останете поласкани от вниманието, което получавате днес. Не обръщайте внимание на дреболии.
05 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Вътрешната ви сила се нуждае от обновление. Енергия и добро настроение може да получите от природата, потърсете я сами или с приятели. Подемът, който следва ще засили решимостта ви и ще ви направи успешни във всичко. Материални придобивки и свързаните с тях удобства ще ви подскажат, че вървите по вярната пътека.
05 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благодарение на старанията си, печелите уважението на хора, към които е насочен интересът ви. Взаимоотношенията в семейството също се подобряват. Близките ви са благосклонни да приемат ваша идея и може да очаквате съдействие. В любовта от вас се очаква повече внимание и съпричастност към проблемите на партньора.
05 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Овладейте вълненията си, независимо от причините, които са ги предизвикали. Запазете присъствие на духа и не предприемайте действия в състояние на афект. Ще си спестите нечии гняв, ако се въздържате от ненужни коментари, а и себе си ще натоварите по-малко. Добре ще ви се отрази чистия въздух, природата ще ви зарежда с енергия и повече оптимизъм.
05 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Заели сте се с много неща наведнъж. Ако не сте достатъчно съсредоточени, това може да доведе до разпиляване на енергията ви. Постарайте се да бъдете и в помощ на близките си, те ще оценят усилията ви. Радвате се на добро самочувствие, но все има нещо, което не ви достига за да бъдете доволни от себе си.
05 апр 2020
Последни новини