От х:

Днес в x:

23 °C

В Хасково започна раздаване на продуктите по схемите "плод" и "мляко"

Изображение 1 от 6

  В Хасково започна раздаване на продуктите по схемите "Училищен плод" и "Училищно мляко".

  Едно от одобрените учебни заведения по тези схеми към Държавен фонд "Земеделие" е 15-та детска градина "Слънце" в Хасково. От началото на учебната година в забавачката се извършват по две доставки седмично в учебно време. На всяка доставка детето получава по 200 грама зеленчук или плод и 30 грама кашкавал или сирене, а ако е кисело или прясно мляко - по 200 мл.

  Заради създалата се обстановка с коронавируса и затварянето на учебните заведения, програмата не можа да се изпълни в нейната цялост и сега неосъществените доставки от 13 март до 13 май, ще бъдат раздадени във формата на пакети.

  "Продуктите са приети, претеглени, проверен е срокът на годност, отговарят на количество и качество", обясни директорката на детската градина Анна Йорданова. Тя уточни, че в забавачката е създадена необходимата организация родителите да могат да си получат тези хранителни продукти и те са стигнат до децата. Отворени са два входа в двора на градината, така че да има еднопосочно движение на родителите и между тях да се спазва отстояние.

  Раздаването на продуктите в детска градина "Слънце" започна в 10:30 часа днес и ще продължи до 13 часа. За двата пропуснати месеца, на всяко дете се полагат 1 кг краставици (5 доставки по 200 грама) и 450 грама кашкавал (15 доставки по 30 грама), заяви Анна Йорданова. Тя уточни, че в градината има 80 отказа от общо 219 деца на възраст между между 3 и 6 години, имащи право да получат пакети.

  Йорданова поясни, че ако родителите не си получат пакетите днес, имат готовност да продължат с раздаването и утре. Родителите, които писмено са се отказали от програмата, продуктите са разпределени между други деца - социално слаби, деца сираци и деца от многодетни семейства.

  В детските градини доставките на "плод" и "мляко" са различни. В община Хасково пакети ще бъдат раздадени в 12 детски градини. Днес и утре това ще се извърши в 11 забавачки, единствено в 17-та детска градина "Иглика" продуктите ще бъдат раздадени на 12 и 13 май, тъй като там доставчикът е друг.

  Пакети с "плод" и "мляко" се полагат и на учениците от 1 до 4 клас.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (13)

  • 1
   Уч
   Учителка
   25 -4
   12:35, 4 май 2020
   Госпожо Кутелова, научете се наѝ–накрая,че в България няма забавачки,има детски градини
  • 2
   Хо
   Ходжата на ГРОБ/ДПС
   17 -4
   12:51, 4 май 2020
   Шефа каза :
   "С тия големи краставици се грижим и за майките
   и за децата и за някой татковци родени след 1990 година"
   .....
   ...
   А иначе са от оранжерията на сина на един бей който има оранжерии в Минерални бани и
   по партийна линия ги даде на един Гробар в Хасково - ще ги отчетат по 5 лева / килото и делят :))
  • 3
   Йо
   Йорданова
   12 -7
   14:09, 4 май 2020
   Лелки дебелки в тая градина
   • Ма
    Майка
    2 -2
    12:00, 5 май 2020
    Ами учителките.Влезте в Ежко Бежко и ги вижте, сякаш с конкурс назначени.Една от друга по-дебели, грозни и прости.
  • 4
   Дг
   Дг
   10 -2
   14:25, 4 май 2020
   В 16-та градина дават 3 краставици и 180гр. кашкавал, защо такава разлика?
  • 5
   Дг
   ДГ
   11 -9
   14:52, 4 май 2020
   Да за 16 градина нещо не се връзват сметките. Персоналът ще си вземе кашкавала, половината килограми на децата , адругата половина за тях!!! БЕЗСРАМНИЦИ
   • Хм
    Хм
    6 -9
    15:09, 4 май 2020
    Браво! Толкова умен извод как направи с простия си акъл?! Явно ти би постъпил така, щом мислиш така за другите!
   • По
    Полкското Кате
    8 -1
    18:30, 4 май 2020
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 6
   Ди
   Димова
   11 -8
   14:58, 4 май 2020
   Как може такъв негативизъм! То бива тролщина и простотии,ама някои се оляхте!
  • 7
   Ха
   Хасковлия
   10 -2
   17:22, 4 май 2020
   Като чета за програмата и тя като марката кашкавал която раздават вносно МЕНТЕ в българска опаковка .
   Като се има предвид цената на тоя кашкавал и цената на краставиците излиза по груби сметки че нашите деца получават по 3,50лв добавки на месец под формата на продукти от милата ни държава на разделени на 8 пъти.
   НЯМА друга такава държава
   • До
    до Хасковлията
    11 -7
    18:44, 4 май 2020
    Това е допълнителен плод, който се дава всеки ден на детето допълнитено и се оставя на шкафчето. И никак не е малкоо в предвид, че плащаш 1 лв на ден за да ти гледат детето на топло и сухо и да го хранят 4 пъти??? НЯМА ДРУГА ТАКАВА ДЪРЖАВА - ДА- в другите държави се заплащт такси за градина = на половината заплата на единия родител...
   • Ха
    Хасковлията
    3 -2
    20:33, 4 май 2020
    Дава се два пъти седмично.,не всеки ден мойте деца ходеха на детска градина когото всяка градина си имаше кухня и тогава найстина ги гледаха а не като сега имитация само и само да се перат и града едни пари от наши фирми спонсори пл изборите.
   • Ли
    лисон
    0 0
    20:55, 5 май 2020
    Гроздето е кисело

  Хороскоп за 14.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Проявете повече гъвкавост и разбиране в отношенията с партньора ви и ще ви бъде по-лесно да осъществите намеренията си. Правете по-често компромиси, за да запазите атмосферата приятна за всички. На работното място делата ви ще се развиват според очакванията и изненади не се предвиждат. Предстои ви пътуване, погрижете се за подробностите.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  По финансови или по други причини може да се осуети желано пътуване, но то няма да промени отношението ви към околните. В замяна на това късметът ви ще проработи в друга посока и ще получите придобивки, които ще повишат духа ви. Добрите ви идеи се нуждаят от подходящ екип, с който да ги реализирате.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще бъдете в стихията си. Чувствате се свежи и изпълнени с енергия за работа. Това ще подейства заразително и на околните, те ще черпят от вашето слънчево настроение. В края на деня помислете как да зарадвате семейството си.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Направете необходимото странични занимания да не ви отдалечават от работата ви и да ви отнемат от времето. Ще останете удовлетворени от своя постъпка, която ще бъде в интерес и на ваши колеги. Очаквате прекалено много от определено събитие, но е възможно да останете разочаровани.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наясно сте със собствените си възможности и нищо не може да ви изненада. Увереността ви помага да се справите по-леко с възникващите затруднения и да постигате намеренията си. Радостни вести ще повишат настроението ви, ще ви потопят в атмосфера на сбъднати мечти и желания.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Делова среща ще ви помогне да стигнете бързо до решения, свързани с бизнеса ви. Ще получите подкрепа и ще дадете ход на смелите си идеи. Няма да съжалявате, но трябва да покажете активност и умение да поемате рискове. Перспективите са добри, действайте. Вечерта се съберете с приятели и разпускайте.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможни са технически пречки или зле организирани действия да възпрепятстват работата ви днес. Но ще се справите с трудностите и ще продължите, подготвени сте за всякакви ситуации. Вълнения, породени от нечие специално отношение към вас ще ви направят по-добри и ще повишат активността ви.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Приятел ще ви предложи помощта си. Приемете я, за ваше добро е. Не бъдете високомерни и в случай на нужда потърсете компетентна оценка. Ще бъдете обзети от силни чувства към човек, който нехае за тях. А в същото време не забелязвате интереса на друг, истински влюбен във вас човек.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Желанията ви днес ще се сбъдват. Паричните ви нужди ще бъдат задоволени, а романтични вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, имащи отношение към бъдещето ви, ще ви се прояснят, и уверени в него, ще направите деня си красив. Позитивизма ви ще обгърне и други, трасирайки пътя на доброто.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Готовността ви да се включите в обща задача ще ви изправи пред трудности, които ще се отразят по различен начин на ентусиазма ви. Добре помислете, най-вече за себе си и чак след това вземете решение. Оставащите дни до началото на очаквано събитие използвайте за подготовка и достойно представяне, защото няма съмнение, че ще бъде такова.
  14 юли 2020

  Случаен виц

  Последни новини