От х:

Днес в x:

Оставиха в ареста мъжете, спипани с марихуана в сакове и чували

Двамата мъже, спипани с марихуана в сакове и чували на границата, ще останат постоянно в ареста. Това реши Апелативен съд – Пловдив, който отхвърли като неоснователни жалбите им и потвърди взетите от Окръжен съд – Хасково спрямо тях мерки за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от Темида.

Мъжете от Първомай - Ангел Л. и Петър П. са привлечени като обвиняеми за извършване на две престъпления. На 20.04.2020 г. в района на гранична пирамида в землището на свиленгардското село Маточина в съучастие като съизвършители, са държали с цел разпространение 8,4 кг марихуана на стойност 50 400 лв. и са направили опит за контрабанда на наркотика.

Апелативният съд прецени, че от представените до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за съпричастност на Ангел и Петър и към двете повдигнати обвинения. Двамата са задържани на мястото на престъплението. Двамата са арестувани на зелената граница между България и Турция в часовия интервал между 19 и 20 часа, в условията на въведено извънредно положение и мерки за социална изолация, които препоръчват ограничаване на пътуванията в страната.

Съдът смята, че от предвидените в закона тежки наказания, произтича опасност и за двамата обвиняеми от извършване на престъпления, както и за укриване при по-лека мярка за неотклонение.

За по-тежкото престъпление, Наказателният кодекс предвижда „лишаване от свобода“ от 10 до 15 години и глоба от 100 000 лв. до 200 000 лв.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно. Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с обвиняемите, които се намираха в ареста в Хасково, а в съдебната зала в Пловдив бяха съдебният състав, прокурорът и защитниците на задържаните.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    То
    Товарителница
    2 -1
    18:12, 30 апр 2020
    Вече разтоварването може да започне,докато не свършат намерените в тях килограми марихуана!А след това ще видим накъде клонят везните!
Последни новини