От х:

Днес в x:

Бързи,яростни и...дрогирани шофьори по празниците в областта

Бързо производство е образувано в РУ-Джебел, след като при проверка полицейски служители установили, че 22-годишен водач е седнал зад волана след употреба на наркотично вещество. Мъжът се движил с „Фолксваген“ и бил спрян на ул.“Тракия“ в Джебел на 17 април около 11,30 часа. Тестът за наркотици отчел положителен резултат за марихуана. Водачът е бил е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. За управление на автомобил след употреба на алкохол е образувано бързо производство в РУ-Кърджали. На 19 април около 20 часа на ул.“Осми март“ в областния град бил спрян лек автомобил „Мерцедес“ с 53-годишен водач. Тестът за алкохол на шофьора отчел 1,34 промила. Взета е кръвна проба за анализ. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Разследващи полицаи продължават работата по двата случая.

 Водач на лек автомобил „Опел“ съборил бетонен електрически стълб в село Дъждовница и напуснал мястото на произшествието, което станало около 1 часа на 19 април. След организирано издирване полицаи от РУ-Кърджали установили, че 36-годишен управлявал катастрофиралата кола. Дежурна оперативна група е извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство.

За управление на нерегистриран мотоциклет 32-годишен е бил задържан в РУ-Джебел. Мотоциклетистът бил проверен на 18 април около 17 часа в града. Работата по случая продължава група „Охранителна полиция“ с оглед на чл.342, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

Крумовград. Две нерегистрирани моторни превозни средства са били засечени на територията на РУ-Крумовград. 43-годишен се придвижвал с товарен „Опел“, бил спрян за проверка в село Рогач, при която било установено, че колата е с прекратена регистрация по чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Със служебно прекратена регистрация се оказал и мотопед, управляван от 22-годишен в района на село Вранско. Група „Охранителна полиция“ продължава проверките по двата случая.   

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини