От х:

Днес в x:

25 °C

Призоваха да не се докасва Плащаницата и да не се минава под нея

По повод предстоящите Великденски празници и с цел недопускане на произшествия по време на почивните дни, кметът на община Хасково Станислав Дечев издаде заповед, съобщиха от местната администрация.

Районното управление на МВР – Хасково и Общинска полиция при Община Хасково да организират охраната на обществения ред. Особено внимание да се обърне на 17, 18 и 19 април 2020 г., когато се очаква масово посещение на граждани в православните храмове „Св. Архангел Михаил“, „Св. Богородица“, „Св. Димитър“, „Св. Георги“, както и монумента „Света Богородица“.

Кметовете на кметства от община Хасково да създадат организация по охрана и дежурства в кметствата през празничните дни.

По време на празничните дни се забранява стрелбата с бойно, ловно оръжие и самоделно изготвени устройства, както и нерегламентираното използване на пиротехнически средства.

Да се засили контролът по безопасността на движението в община Хасково.

Противопожарната служба да създаде необходимата организация за проверка готовността на пожарните хидранти и противопожарните уреди и съоръжения.

Кметът на община Хасково уточнява, че Църковните настоятелства с помощта на доброволци отговарят за реда и пропускателния режим в църквите.

Извън храмовете контролът се осъществява от органите на реда.

В населените места контролът за спазване на противоепидемичните мерки и достъпът до храмовете е възложен на кметовете.

Във всички църкви са осигурени дезинфектанти и препарати за почистване на иконите и местата за сядане.

Светият синод на Българската православна църква призовава миряните да спазват стриктно всички противоепидемични мерки. Поклонението пред светата Плащаница от вярващите да става без тя да се целува, без да се докосва, без да се минава под нея, без да се раздават цветя и здравец.

В храмовете да не се внасят яйца, козунаци и цветя.

Иконите да не се целуват и да не се докосват.

Поставянето на предпазни маски в храма и извън него е задължително, както и спазването на необходимото разстояние един от друг, като внимателно се следи то да не се нарушава.

„Вярата е в сърцето, а Бог е навсякъде. Затова нека останем вкъщи и запалим свещ пред домашната икона. Така нашите молитви ще бъдат чути, а най-близките ни хора - предпазени от коварната зараза. Моля Ви, останете си вкъщи!“, призовава кметът Станислав Дечев.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  да обясни
  Нестинарството
  .....
  Жокер : Има нещо на което му се вика Божия сила и Транс-медитация - и те лекуват всичко
  .... Оказва се че сърдечния ритъм на нестинарите и хората около тях става еднакъв

  .....
  П.С. С изключение на тъпотията разбира се :))
 • 2
  Го
  Горския
  10 -4
  18:11, 16 апр 2020
  Последно къде ще отстрелваме Станчо Тъпото и Областната ?

  - в къщи
  - или около църквата ?
 • 3
  А.
  А. В.
  9 0
  18:32, 16 апр 2020
  Като публикувате нещо не си ли го поглеждате за правописни грешки? Две още в заглавието.
  • Му
   Мутри, Ваше благородие
   6 -4
   18:36, 16 апр 2020
   не можеш да очакваш че с вожд тиква , те са банани :))
 • 4
  Ыу
  Ыуф
  4 -6
  21:22, 16 апр 2020
  Аз съм за Бойко и въпреки всичко той е прав
  • Ел
   елф
   9 -1
   22:07, 16 апр 2020
   Делянчо, ти ли си ?
   Плащаш ли редовно наемът си ?
 • 5
  Хр
  Христиенин хасковски
  3 -5
  21:38, 16 апр 2020
  Споко, нашенските софиянци си дойдоха и ни носят колективен имунитет, благословен на връх Бузлуджа лично от президента , който свети и прилича на истинско опозиционно слънце! А другарката Нинова ще се моли горещо пред иконата на Иван Костов и Путин! Ще се моли и кълне за предстоящия им партиен конгрес , да бъде отложен още една година, поради карантина и ще поиска лично от щаба вместо да разхождаме кучета, да се разхождаме върху коне и кобили.
  • Ic
   IC
   7 -5
   22:10, 16 апр 2020
   Важното е комунистическото говедо Тиквата да пълни офшорните си сметки с вашите пари.
  • Го
   Горския - Кура Господен
   1 -5
   05:40, 17 апр 2020
   Аз се моля на Господ да имам достатъчно патрони... Виж коментара
 • 6
  Ек
  Екотрадекс 4
  4 0
  07:00, 17 апр 2020
  Напишете по грамотна статия де правописа куца нещо в хасково.нет алоооо добро утро и пийнете едно кафе за събуждане вече :):):)
 • 7
  Американците лъжат и БИБИСИ лъже - мръсни комунисти - разхождат се в Ню Йоркските Паркове
  ....
  А вас ви хххх мутрите и бейовете :)))
  ....
  не може да има толкова хора на улицата
  https://www.bbc.com/news/av/world-us-canada-52319184/coronavirus-a-run-through-the-warzone-of-new-york
 • 8
  Ви
  Виждам
  0 0
  11:35, 17 апр 2020
  Струпване на хора без маски,аз ли не съм разбрал нещо!?
  • Фо
   Фото
   2 0
   12:30, 17 апр 2020
   Снимката е от стара!(от предишна година).

Хороскоп за 03.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ако ви се налага да правите обективна оценка на конкретна ситуация, работа или друго важно събитие се абстрахирайте от умората и личните си предпочитания. Не е изключено да получите вести, които биха повлияли на избора ви. Вярвайте, всичко ще се подреди по начин, който ще одобрите и за това не бива да се притеснявате.
03 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Очаквани развития ще подобрят самочувствието и финансите ви. Подготвени сте за това и без изненади ще приемете нечие решение. На други късметът ще се усмихне с предложение за пътуване или изясняване на заплетен въпрос. С вежливото си поведение ще се нареди сред претендентите за нещо повече, което заслужавате.
03 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Постарайте се да довършите нещо, което сте започнали по-рано и като цяло да не оставяте нищо недовършено. Когато работите, правете го съсредоточено и не мислете за странични неща. Имате всички шансове да се справяте блестящо с работата си, стига да вложите всичката си енергия в една насока. Не подценявайте помощта на близките си, те могат да ви съдействат.
03 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Демонстрирате самочувствие и това ще бъде забелязано от хората около вас. Не се поддавате на чужди влияния и предпочитате да следвате собствените си планове. Не се изолирайте от хората, които държат на вас. Случайно научавате факт, и това ще повиши настроението ви за дни напред.
03 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много скоро ще разберете, че в конкретно начинание се нуждаете от подкрепа. Ако продължите да упорствате ще си създадете повече главоболия. До вас има хора, които с готовност биха ви подкрепили, стига да ги потърсите. Кратко пътуване за среща с близък човек или по служба.
03 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Суматохата край вас може да ви създаде умора и напрежение. Грижите ви са не по-малко натоварващи, но предвид отговорното ви отношение, ще се справите. Във възможностите ви е и да бъдете по-внимателни и добри с околните. Намерете време и за себе си, починете си, като не отхвърляте нещата, които ви правят щастливи.
03 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще решавате въпроси, създаващи ви притеснения и най-вече на близките ви. Повечето от тях са икономически и битови, но не пренебрегвайте и здравето си. Ако сте спокойни ще ви бъде по-лесно да намерите правилните решения, припряността и гнева са лоши съветници. Последователни в действията си, ще създадете добри очаквания в онези, които разчитат на вас.
03 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На делова среща ще обсъждате полезни за бизнеса ви идеи. Ще последват добри развития, които ще дойдат като отговор на усилената ви работа от последните дни. В семейството също ще имате повод за празнуване, нечии успех или оздравяване ще подобри настроението ви и отвори сетивата ви за забавления.
03 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Заемате се с твърде много неща наведнъж и твърде възможно е да не успеете да се справите с нищо. Иска ви се всичко да върви като по вода, но за целта са нужди последователни, а не едновременни усилия. Починете си от отговорностите и се постарайте да не си създавате нови. Бъдете по-практични в покупките си, особено ако сумите с които разполагате са ограничени.
03 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С повече или по-малко усилия, но ще свършите по-голямата част от заплануваното днес. Срещите ви ще са ползотворни с идеите, върху които ще работите през следващите дни. Знаете как да подходите, за да ви потръгнат нещата. В края на деня ще научите приятни вести и ще можете се отпуснете.
03 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите гаранциите, които очаквате да ви направят по-стабилни във финансов и личен план. Заложили сте на правилната карта, но не отхвърляйте възможността да разширите бизнеса си с полезното сътрудничество на хората с власт. Ще останете изкушени от възможността за светска изява.
03 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Като духовни хора, ще оцените присъствието на обкръжението си и ще благодарите на съдбата, за щедростта й към вас. Доверието помежду ви ще направи възможно всичко, за което заедно мечтаете. Денят е важен за социално-ангажираните, не пропускайте да направите своя избор в полза на по-доброто си бъдеще.
03 авг 2020
Последни новини