От х:

Днес в x:

25 °C

Призоваха да не се докасва Плащаницата и да не се минава под нея

По повод предстоящите Великденски празници и с цел недопускане на произшествия по време на почивните дни, кметът на община Хасково Станислав Дечев издаде заповед, съобщиха от местната администрация.

Районното управление на МВР – Хасково и Общинска полиция при Община Хасково да организират охраната на обществения ред. Особено внимание да се обърне на 17, 18 и 19 април 2020 г., когато се очаква масово посещение на граждани в православните храмове „Св. Архангел Михаил“, „Св. Богородица“, „Св. Димитър“, „Св. Георги“, както и монумента „Света Богородица“.

Кметовете на кметства от община Хасково да създадат организация по охрана и дежурства в кметствата през празничните дни.

По време на празничните дни се забранява стрелбата с бойно, ловно оръжие и самоделно изготвени устройства, както и нерегламентираното използване на пиротехнически средства.

Да се засили контролът по безопасността на движението в община Хасково.

Противопожарната служба да създаде необходимата организация за проверка готовността на пожарните хидранти и противопожарните уреди и съоръжения.

Кметът на община Хасково уточнява, че Църковните настоятелства с помощта на доброволци отговарят за реда и пропускателния режим в църквите.

Извън храмовете контролът се осъществява от органите на реда.

В населените места контролът за спазване на противоепидемичните мерки и достъпът до храмовете е възложен на кметовете.

Във всички църкви са осигурени дезинфектанти и препарати за почистване на иконите и местата за сядане.

Светият синод на Българската православна църква призовава миряните да спазват стриктно всички противоепидемични мерки. Поклонението пред светата Плащаница от вярващите да става без тя да се целува, без да се докосва, без да се минава под нея, без да се раздават цветя и здравец.

В храмовете да не се внасят яйца, козунаци и цветя.

Иконите да не се целуват и да не се докосват.

Поставянето на предпазни маски в храма и извън него е задължително, както и спазването на необходимото разстояние един от друг, като внимателно се следи то да не се нарушава.

„Вярата е в сърцето, а Бог е навсякъде. Затова нека останем вкъщи и запалим свещ пред домашната икона. Така нашите молитви ще бъдат чути, а най-близките ни хора - предпазени от коварната зараза. Моля Ви, останете си вкъщи!“, призовава кметът Станислав Дечев.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  да обясни
  Нестинарството
  .....
  Жокер : Има нещо на което му се вика Божия сила и Транс-медитация - и те лекуват всичко
  .... Оказва се че сърдечния ритъм на нестинарите и хората около тях става еднакъв

  .....
  П.С. С изключение на тъпотията разбира се :))
 • 2
  Го
  Горския
  10 -4
  18:11, 16 апр 2020
  Последно къде ще отстрелваме Станчо Тъпото и Областната ?

  - в къщи
  - или около църквата ?
 • 3
  А.
  А. В.
  9 0
  18:32, 16 апр 2020
  Като публикувате нещо не си ли го поглеждате за правописни грешки? Две още в заглавието.
  • Му
   Мутри, Ваше благородие
   6 -4
   18:36, 16 апр 2020
   не можеш да очакваш че с вожд тиква , те са банани :))
 • 4
  Ыу
  Ыуф
  4 -6
  21:22, 16 апр 2020
  Аз съм за Бойко и въпреки всичко той е прав
  • Ел
   елф
   9 -1
   22:07, 16 апр 2020
   Делянчо, ти ли си ?
   Плащаш ли редовно наемът си ?
 • 5
  Хр
  Христиенин хасковски
  3 -5
  21:38, 16 апр 2020
  Споко, нашенските софиянци си дойдоха и ни носят колективен имунитет, благословен на връх Бузлуджа лично от президента , който свети и прилича на истинско опозиционно слънце! А другарката Нинова ще се моли горещо пред иконата на Иван Костов и Путин! Ще се моли и кълне за предстоящия им партиен конгрес , да бъде отложен още една година, поради карантина и ще поиска лично от щаба вместо да разхождаме кучета, да се разхождаме върху коне и кобили.
  • Ic
   IC
   7 -5
   22:10, 16 апр 2020
   Важното е комунистическото говедо ******* да пълни офшорните си сметки с вашите пари.
  • Го
   Горския - Кура Господен
   1 -5
   05:40, 17 апр 2020
   Аз се моля на Господ да имам достатъчно патрони... Виж коментара
 • 6
  Ек
  Екотрадекс 4
  4 0
  07:00, 17 апр 2020
  Напишете по грамотна статия де правописа куца нещо в хасково.нет алоооо добро утро и пийнете едно кафе за събуждане вече :):):)
 • 7
  Американците лъжат и БИБИСИ лъже - мръсни комунисти - разхождат се в Ню Йоркските Паркове
  ....
  А вас ви хххх мутрите и бейовете :)))
  ....
  не може да има толкова хора на улицата
  https://www.bbc.com/news/av/world-us-canada-52319184/coronavirus-a-run-through-the-warzone-of-new-york
 • 8
  Ви
  Виждам
  0 0
  11:35, 17 апр 2020
  Струпване на хора без маски,аз ли не съм разбрал нещо!?
  • Фо
   Фото
   2 0
   12:30, 17 апр 2020
   Снимката е от стара!(от предишна година).

Хороскоп за 24.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ако днес се нуждаете от съвет, допитайте се до близък приятел или роднина. Така може да не се съмнявате в неговата лоялност. Видимо се нуждаете от промяна на обстановката около себе си. Сами можете да си създадете душевен комфорт, но също се погрижете и за близките си. Любовта ви се усмихва днес.
24 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
По-често давайте израз на добрите чувства към близките си, за да се радвате на взаимност. Духът ви ще укрепне и това ще се отрази благоприятно на живота ви. Въпросите, които ви вълнуват ще намерят по-бързо решението си, срещайки разбиране и подкрепа. Не правете компромиси с нещата, които са важни за вас.
24 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Планирате да свършите много неща днес, но ако не се организирате по подобаващ начин, едва ли ще доволни от резултатите, които постигате. Част от вас губят прекалено много време в колебания и това едва ли ще им помогне да се вместят в предвидените за работата им срокове. Можете да оползотворите свободното си време с активно раздвижване или спорт.
24 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
По никакъв друг начин не виждате изхода от нещата за себе си, освен като победители. Това ви поведение ви поставя най-отпред и ви мотивира да дадете най-доброто от себе си. Нямайте колебания относно начина си на действие, вие знаете къде са силните ви страни. Ще имате подкрепа, ако такава ви е нужна.
24 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще останете доволни днес от това, което се случва около вас. Имате възможността да изпълните намеренията си и го правите по блестящ начин. Измъквате се ловко от деликатна ситуация и то в печеливша позиция. Ще ви се наложи да изчакате още нещо, което досега не ви се е отдавало, скоро ще успеете да го направите според предварителните си планове.
24 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
24 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Придържайте се към онова, което се изисква от вас, за да не ви вземат за особняци. Желаете да имате повече свобода, но засега се задоволете с това, което ви се предлага. Ще намерите верния път към сърцето на желания от вас човек, но трябва и вие да дадете от себе си повече.
24 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
След усилията ви напоследък парите няма да закъснеят. Постепенно възстановявате обичайния си ритъм на живот. Без излишни усилия получавате това, което искате. Добри новини свързани с близките ви правят деня ви още по-хубав. Съвместни ангажименти ви дават възможност да получите добри позиции.
24 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Помислете кое е най-доброто за вас и семейството, и с него се заемете. Краткосрочните цели са за предпочитане, виждате резултатите веднага и това ви дава сили да продължите. Освен това се нуждаете и от почивка, а също и от развлечения. Дали ще ви стигне времето всичко…
24 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днешният ден едва ли ще си останете у дома. Независимо с какво ще го свържете, бъдете сигурни, че ще останете доволни от прекараното време. Разтоварвате се сред хора, които не сте виждали отдавна или пък виждате за пръв път. При всички случаи промяната на обстановката ви се отразява особено добре.
24 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще имате възможност да изчистите някои стари задължения. В интимен план искреността би ви донесла успех, колкото и невероятно да звучи. Бъдете открити за желанията си и може да се изненадате от споделената обич, която ще срещнете. Приемате на доверие думите на непознат за вас, но не се лъжете.
24 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С желание ще се погрижите за близките ви хора, но и не само защото ще бъдете помолени за това. Добре съзнавате, че помагайки им да подредят живота си, помагате и на себе си. Изразявайки уважение към мнението на околните, ще откриете, че симпатиите ви са взаимни и от това ще последват интересни развития.
24 окт 2020
Последни новини