От х:

Днес в x:

26 °C

Майстори рибари измъкнаха над 30 шарана от язовир "Ивайловград"

  Майстори рибари показаха завидни умения в улова на риба. Хасковлиите Делчо Кутелов и Георги Илиев измъкнаха над 30 шарана от водите на язовир "Ивайловград", в района на село Бориславци.

  Екземплярите са хванати в рамките на около 4 часа през седмицата, което провокирало любопитството на множество риболовци, чакащи слуката си на брега на най-големия язовир в Хасковска област.

  Двамата дългогодишни авери първо измъкнали десетки шаранчета с тегло между 2 и 4 килограма. В ранния следобед обаче кордата на една от въдиците на Делчо се обтегнала по-значително. След кратка борба, той измъкнал до брега 20-килограмов шаран, който бил изваден с помощта на кепче. Близо час по-късно късметът сполетял и Георги, който измъкнал сходен екземпяр.

  Вторият по-голям улов вече тотално приковало погледите на колегите им риболовци, които наобиколили майсторите въдичари. Доволни от слуката си, Делчо и Георги пуснали обратно във водата всички риби, удостоверено с видеоклипове.

  "Пуснахме си всички риби във водата, защото така е редно. Едните са малки, а големите вероятно имат хайвер, предвид настъпващия размножителен период и предстоящата забрана за риболов", разказа Делчо.

  Рибите не са трофейни, но е впечатляващ броят на уловените екземпляри, казват дългогодишни рибари.

  Риболовът ще бъде забранен в периода от 15 април до 1 юни.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (21)

  • 1
   Ха
   Хаха
   11 -20
   15:21, 10 апр 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Ке
    Кеворк
    15 0
    18:05, 10 апр 2020
    Дали гледаш видеото долу.
   • Защо ?
    ....
    - Миналото лято ходих около Бориславци - всичко беше пресъхнало до дупка
    - Сега се е запълнило с вода и в тревата дето е прораснала шарана ходи да хвърля хайвера
    - В язовир Ивайловград хвърлянето на хайвера почва по-рано
    - А тия юнаци дебнат шарана баш в тревата и стресират рибата
    .....
    Аз нямам против риболова но забраната трябва да действа по-етапно в България - по едно време почва хвърлянето на хайвер в Южна България , а по съвсем друго време в Северна България
  • 2
   Па
   Па да
   28 -13
   15:44, 10 апр 2020
   За тях забрана няма ли бе, какво е това? Нали беше забранено да се разхожда? Днеска отивам и аз също да се разхождам на парка
  • 3
   Пл
   Пламен
   22 -2
   16:59, 10 апр 2020
   Респект за пуснатите риби.Добър риболов сте направили!
  • 4
   Ми
   Мила
   20 -12
   17:01, 10 апр 2020
   По парковете не можем да ходим а пък за риба може
   • Пр
    Преминаващ
    9 -6
    05:31, 11 апр 2020
    Жените не се интересувате от разходка в парка, а до онова що е след него, до Мола ! И като се съберете на тумби ставате по-опасни и от градския транспорт в тая криза ! А , ако отидеш един път на риболов ще откриеш, че няма как да застанеш по-близо от 3 м от колегата освен, ако не искаш да ти забърше някой и друг шамар с въдицата ! Сега разбра ли защо за рибарите може, а за другите не ?!
   • От
    От ЖЕНА
    6 -4
    09:51, 11 апр 2020
    Преминаващия.... Много си смотан! И ти и логиката ти! Напълно ми е ясно как стои въпроса с въдиците,ама това не означава,че за рибарите закона не важи! Следващия път се аргументирай,не си пиши глупости и измишльотини,както ти дойде!
  • 5
   Re
   Remember
   15 -3
   17:12, 10 апр 2020
   Браво
  • 6
   Ко
   Кочо
   7 -11
   18:03, 10 апр 2020
   Да бяхте си оставили поне по една рибка за вас. Виж коментара
   • Ха
    Хасковлията
    1 -2
    10:17, 12 апр 2020
    Много си прост!
    Тези момчета са истински рибари , а не "месари" !
    Браво момчета - живи и здрави да сте , и сполука!
  • 7
   Те
   ТЕНЯКА
   11 -15
   18:31, 10 апр 2020
   Добре че ИАРА-та отидоха да ги накарат да си пусна... Виж коментара
   • Wa
    Wanted
    20 -4
    18:52, 10 апр 2020
    От къде знаеш, че ИАРА са ги накарали да си пуснат рибата!!! Има хора където уловят за удоволствие? Аз лично ги познавам момчетата и мога да ти кажа, че всичко са си пуснали обратно в язовира!!! Нека без интриги.....
  • 8
   Об
   общинар
   4 -19
   18:46, 10 апр 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Ке
    келеш
    9 -2
    20:03, 10 апр 2020
    Цял ден само дупки ли да снимаме ве!
  • 9
   12
   123
   15 -9
   20:28, 10 апр 2020
   И в декларацията им за напускане на града пише: нося лекарства на баба в с. Бабиното. Много селска постъпка е рибарлъка в това време ...
  • 10
   Ко
   Кондака
   6 -10
   20:45, 10 апр 2020
   Охраната на Козела чупи въдици и бахте здраво на я... Виж коментара
   • Най - много
    и Козела и Прислугата му да намажат ххха ми
    .....
    Има една Тексас-ка поговорка "Не отивай на Бой с Пистолети , въоръжен с нож ":))
   • Во
    Войводата
    6 -7
    23:07, 10 апр 2020
    Ако разбереш за кого говориш и ще се посереш
   • Аз не обичам Дискриминацията
    Няма значение дали ще разстрелям
    Тъпа Мутра или Тъп Бей
    ....
  • 11
   Ха
   Хасковлията
   3 0
   10:25, 12 апр 2020
   И тука ли осмърдяваш бе леш?
   Ходи си пиши за любимата ти америка.Да те любят кравар-бойс!
   Че вие пумите сте най-долнта пасмина!

  Хороскоп за 03.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ако ви се налага да правите обективна оценка на конкретна ситуация, работа или друго важно събитие се абстрахирайте от умората и личните си предпочитания. Не е изключено да получите вести, които биха повлияли на избора ви. Вярвайте, всичко ще се подреди по начин, който ще одобрите и за това не бива да се притеснявате.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Очаквани развития ще подобрят самочувствието и финансите ви. Подготвени сте за това и без изненади ще приемете нечие решение. На други късметът ще се усмихне с предложение за пътуване или изясняване на заплетен въпрос. С вежливото си поведение ще се нареди сред претендентите за нещо повече, което заслужавате.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Постарайте се да довършите нещо, което сте започнали по-рано и като цяло да не оставяте нищо недовършено. Когато работите, правете го съсредоточено и не мислете за странични неща. Имате всички шансове да се справяте блестящо с работата си, стига да вложите всичката си енергия в една насока. Не подценявайте помощта на близките си, те могат да ви съдействат.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Демонстрирате самочувствие и това ще бъде забелязано от хората около вас. Не се поддавате на чужди влияния и предпочитате да следвате собствените си планове. Не се изолирайте от хората, които държат на вас. Случайно научавате факт, и това ще повиши настроението ви за дни напред.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много скоро ще разберете, че в конкретно начинание се нуждаете от подкрепа. Ако продължите да упорствате ще си създадете повече главоболия. До вас има хора, които с готовност биха ви подкрепили, стига да ги потърсите. Кратко пътуване за среща с близък човек или по служба.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Суматохата край вас може да ви създаде умора и напрежение. Грижите ви са не по-малко натоварващи, но предвид отговорното ви отношение, ще се справите. Във възможностите ви е и да бъдете по-внимателни и добри с околните. Намерете време и за себе си, починете си, като не отхвърляте нещата, които ви правят щастливи.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще решавате въпроси, създаващи ви притеснения и най-вече на близките ви. Повечето от тях са икономически и битови, но не пренебрегвайте и здравето си. Ако сте спокойни ще ви бъде по-лесно да намерите правилните решения, припряността и гнева са лоши съветници. Последователни в действията си, ще създадете добри очаквания в онези, които разчитат на вас.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  На делова среща ще обсъждате полезни за бизнеса ви идеи. Ще последват добри развития, които ще дойдат като отговор на усилената ви работа от последните дни. В семейството също ще имате повод за празнуване, нечии успех или оздравяване ще подобри настроението ви и отвори сетивата ви за забавления.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Заемате се с твърде много неща наведнъж и твърде възможно е да не успеете да се справите с нищо. Иска ви се всичко да върви като по вода, но за целта са нужди последователни, а не едновременни усилия. Починете си от отговорностите и се постарайте да не си създавате нови. Бъдете по-практични в покупките си, особено ако сумите с които разполагате са ограничени.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С повече или по-малко усилия, но ще свършите по-голямата част от заплануваното днес. Срещите ви ще са ползотворни с идеите, върху които ще работите през следващите дни. Знаете как да подходите, за да ви потръгнат нещата. В края на деня ще научите приятни вести и ще можете се отпуснете.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще получите гаранциите, които очаквате да ви направят по-стабилни във финансов и личен план. Заложили сте на правилната карта, но не отхвърляйте възможността да разширите бизнеса си с полезното сътрудничество на хората с власт. Ще останете изкушени от възможността за светска изява.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Като духовни хора, ще оцените присъствието на обкръжението си и ще благодарите на съдбата, за щедростта й към вас. Доверието помежду ви ще направи възможно всичко, за което заедно мечтаете. Денят е важен за социално-ангажираните, не пропускайте да направите своя избор в полза на по-доброто си бъдеще.
  03 авг 2020
  Последни новини