От х:

Днес в x:

25 °C

Майстори рибари измъкнаха над 30 шарана от язовир "Ивайловград"

  Майстори рибари показаха завидни умения в улова на риба. Хасковлиите Делчо Кутелов и Георги Илиев измъкнаха над 30 шарана от водите на язовир "Ивайловград", в района на село Бориславци.

  Екземплярите са хванати в рамките на около 4 часа през седмицата, което провокирало любопитството на множество риболовци, чакащи слуката си на брега на най-големия язовир в Хасковска област.

  Двамата дългогодишни авери първо измъкнали десетки шаранчета с тегло между 2 и 4 килограма. В ранния следобед обаче кордата на една от въдиците на Делчо се обтегнала по-значително. След кратка борба, той измъкнал до брега 20-килограмов шаран, който бил изваден с помощта на кепче. Близо час по-късно късметът сполетял и Георги, който измъкнал сходен екземпяр.

  Вторият по-голям улов вече тотално приковало погледите на колегите им риболовци, които наобиколили майсторите въдичари. Доволни от слуката си, Делчо и Георги пуснали обратно във водата всички риби, удостоверено с видеоклипове.

  "Пуснахме си всички риби във водата, защото така е редно. Едните са малки, а големите вероятно имат хайвер, предвид настъпващия размножителен период и предстоящата забрана за риболов", разказа Делчо.

  Рибите не са трофейни, но е впечатляващ броят на уловените екземпляри, казват дългогодишни рибари.

  Риболовът ще бъде забранен в периода от 15 април до 1 юни.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (21)

  • 1
   Ха
   Хаха
   11 -20
   15:21, 10 апр 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Ке
    Кеворк
    15 0
    18:05, 10 апр 2020
    Дали гледаш видеото долу.
   • Защо ?
    ....
    - Миналото лято ходих около Бориславци - всичко беше пресъхнало до дупка
    - Сега се е запълнило с вода и в тревата дето е прораснала шарана ходи да хвърля хайвера
    - В язовир Ивайловград хвърлянето на хайвера почва по-рано
    - А тия юнаци дебнат шарана баш в тревата и стресират рибата
    .....
    Аз нямам против риболова но забраната трябва да действа по-етапно в България - по едно време почва хвърлянето на хайвер в Южна България , а по съвсем друго време в Северна България
  • 2
   Па
   Па да
   28 -13
   15:44, 10 апр 2020
   За тях забрана няма ли бе, какво е това? Нали беше забранено да се разхожда? Днеска отивам и аз също да се разхождам на парка
  • 3
   Пл
   Пламен
   22 -2
   16:59, 10 апр 2020
   Респект за пуснатите риби.Добър риболов сте направили!
  • 4
   Ми
   Мила
   20 -12
   17:01, 10 апр 2020
   По парковете не можем да ходим а пък за риба може
   • Пр
    Преминаващ
    9 -6
    05:31, 11 апр 2020
    Жените не се интересувате от разходка в парка, а до онова що е след него, до Мола ! И като се съберете на тумби ставате по-опасни и от градския транспорт в тая криза ! А , ако отидеш един път на риболов ще откриеш, че няма как да застанеш по-близо от 3 м от колегата освен, ако не искаш да ти забърше някой и друг шамар с въдицата ! Сега разбра ли защо за рибарите може, а за другите не ?!
   • От
    От ЖЕНА
    6 -4
    09:51, 11 апр 2020
    Преминаващия.... Много си смотан! И ти и логиката ти! Напълно ми е ясно как стои въпроса с въдиците,ама това не означава,че за рибарите закона не важи! Следващия път се аргументирай,не си пиши глупости и измишльотини,както ти дойде!
  • 5
   Re
   Remember
   15 -3
   17:12, 10 апр 2020
   Браво
  • 6
   Ко
   Кочо
   7 -11
   18:03, 10 апр 2020
   Да бяхте си оставили поне по една рибка за вас. Виж коментара
   • Ха
    Хасковлията
    1 -2
    10:17, 12 апр 2020
    Много си прост!
    Тези момчета са истински рибари , а не "месари" !
    Браво момчета - живи и здрави да сте , и сполука!
  • 7
   Те
   ТЕНЯКА
   11 -15
   18:31, 10 апр 2020
   Добре че ИАРА-та отидоха да ги накарат да си пусна... Виж коментара
   • Wa
    Wanted
    20 -4
    18:52, 10 апр 2020
    От къде знаеш, че ИАРА са ги накарали да си пуснат рибата!!! Има хора където уловят за удоволствие? Аз лично ги познавам момчетата и мога да ти кажа, че всичко са си пуснали обратно в язовира!!! Нека без интриги.....
  • 8
   Об
   общинар
   4 -19
   18:46, 10 апр 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Ке
    келеш
    9 -2
    20:03, 10 апр 2020
    Цял ден само дупки ли да снимаме ве!
  • 9
   12
   123
   15 -9
   20:28, 10 апр 2020
   И в декларацията им за напускане на града пише: нося лекарства на баба в с. Бабиното. Много селска постъпка е рибарлъка в това време ...
  • 10
   Ко
   Кондака
   6 -10
   20:45, 10 апр 2020
   Охраната на Козела чупи въдици и бахте здраво на я... Виж коментара
   • Най - много
    и Козела и Прислугата му да намажат ххха ми
    .....
    Има една Тексас-ка поговорка "Не отивай на Бой с Пистолети , въоръжен с нож ":))
   • Во
    Войводата
    6 -7
    23:07, 10 апр 2020
    Ако разбереш за кого говориш и ще се посереш
   • Аз не обичам Дискриминацията
    Няма значение дали ще разстрелям
    Тъпа Мутра или Тъп Бей
    ....
  • 11
   Ха
   Хасковлията
   3 0
   10:25, 12 апр 2020
   И тука ли осмърдяваш бе леш?
   Ходи си пиши за любимата ти америка.Да те любят кравар-бойс!
   Че вие пумите сте най-долнта пасмина!

  Хороскоп за 24.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ако днес се нуждаете от съвет, допитайте се до близък приятел или роднина. Така може да не се съмнявате в неговата лоялност. Видимо се нуждаете от промяна на обстановката около себе си. Сами можете да си създадете душевен комфорт, но също се погрижете и за близките си. Любовта ви се усмихва днес.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  По-често давайте израз на добрите чувства към близките си, за да се радвате на взаимност. Духът ви ще укрепне и това ще се отрази благоприятно на живота ви. Въпросите, които ви вълнуват ще намерят по-бързо решението си, срещайки разбиране и подкрепа. Не правете компромиси с нещата, които са важни за вас.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Планирате да свършите много неща днес, но ако не се организирате по подобаващ начин, едва ли ще доволни от резултатите, които постигате. Част от вас губят прекалено много време в колебания и това едва ли ще им помогне да се вместят в предвидените за работата им срокове. Можете да оползотворите свободното си време с активно раздвижване или спорт.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  По никакъв друг начин не виждате изхода от нещата за себе си, освен като победители. Това ви поведение ви поставя най-отпред и ви мотивира да дадете най-доброто от себе си. Нямайте колебания относно начина си на действие, вие знаете къде са силните ви страни. Ще имате подкрепа, ако такава ви е нужна.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще останете доволни днес от това, което се случва около вас. Имате възможността да изпълните намеренията си и го правите по блестящ начин. Измъквате се ловко от деликатна ситуация и то в печеливша позиция. Ще ви се наложи да изчакате още нещо, което досега не ви се е отдавало, скоро ще успеете да го направите според предварителните си планове.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Придържайте се към онова, което се изисква от вас, за да не ви вземат за особняци. Желаете да имате повече свобода, но засега се задоволете с това, което ви се предлага. Ще намерите верния път към сърцето на желания от вас човек, но трябва и вие да дадете от себе си повече.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  След усилията ви напоследък парите няма да закъснеят. Постепенно възстановявате обичайния си ритъм на живот. Без излишни усилия получавате това, което искате. Добри новини свързани с близките ви правят деня ви още по-хубав. Съвместни ангажименти ви дават възможност да получите добри позиции.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Помислете кое е най-доброто за вас и семейството, и с него се заемете. Краткосрочните цели са за предпочитане, виждате резултатите веднага и това ви дава сили да продължите. Освен това се нуждаете и от почивка, а също и от развлечения. Дали ще ви стигне времето всичко…
  24 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днешният ден едва ли ще си останете у дома. Независимо с какво ще го свържете, бъдете сигурни, че ще останете доволни от прекараното време. Разтоварвате се сред хора, които не сте виждали отдавна или пък виждате за пръв път. При всички случаи промяната на обстановката ви се отразява особено добре.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще имате възможност да изчистите някои стари задължения. В интимен план искреността би ви донесла успех, колкото и невероятно да звучи. Бъдете открити за желанията си и може да се изненадате от споделената обич, която ще срещнете. Приемате на доверие думите на непознат за вас, но не се лъжете.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С желание ще се погрижите за близките ви хора, но и не само защото ще бъдете помолени за това. Добре съзнавате, че помагайки им да подредят живота си, помагате и на себе си. Изразявайки уважение към мнението на околните, ще откриете, че симпатиите ви са взаимни и от това ще последват интересни развития.
  24 окт 2020
  Последни новини