От х:

Днес в x:

13 °C

Майстори рибари измъкнаха над 30 шарана от язовир "Ивайловград"

  Майстори рибари показаха завидни умения в улова на риба. Хасковлиите Делчо Кутелов и Георги Илиев измъкнаха над 30 шарана от водите на язовир "Ивайловград", в района на село Бориславци.

  Екземплярите са хванати в рамките на около 4 часа през седмицата, което провокирало любопитството на множество риболовци, чакащи слуката си на брега на най-големия язовир в Хасковска област.

  Двамата дългогодишни авери първо измъкнали десетки шаранчета с тегло между 2 и 4 килограма. В ранния следобед обаче кордата на една от въдиците на Делчо се обтегнала по-значително. След кратка борба, той измъкнал до брега 20-килограмов шаран, който бил изваден с помощта на кепче. Близо час по-късно късметът сполетял и Георги, който измъкнал сходен екземпяр.

  Вторият по-голям улов вече тотално приковало погледите на колегите им риболовци, които наобиколили майсторите въдичари. Доволни от слуката си, Делчо и Георги пуснали обратно във водата всички риби, удостоверено с видеоклипове.

  "Пуснахме си всички риби във водата, защото така е редно. Едните са малки, а големите вероятно имат хайвер, предвид настъпващия размножителен период и предстоящата забрана за риболов", разказа Делчо.

  Рибите не са трофейни, но е впечатляващ броят на уловените екземпляри, казват дългогодишни рибари.

  Риболовът ще бъде забранен в периода от 15 април до 1 юни.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (21)

  • 1
   Ха
   Хаха
   11 -20
   15:21, 10 апр 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Ке
    Кеворк
    15 0
    18:05, 10 апр 2020
    Дали гледаш видеото долу.
   • Защо ?
    ....
    - Миналото лято ходих около Бориславци - всичко беше пресъхнало до дупка
    - Сега се е запълнило с вода и в тревата дето е прораснала шарана ходи да хвърля хайвера
    - В язовир Ивайловград хвърлянето на хайвера почва по-рано
    - А тия юнаци дебнат шарана баш в тревата и стресират рибата
    .....
    Аз нямам против риболова но забраната трябва да действа по-етапно в България - по едно време почва хвърлянето на хайвер в Южна България , а по съвсем друго време в Северна България
  • 2
   Па
   Па да
   28 -13
   15:44, 10 апр 2020
   За тях забрана няма ли бе, какво е това? Нали беше забранено да се разхожда? Днеска отивам и аз също да се разхождам на парка
  • 3
   Пл
   Пламен
   22 -2
   16:59, 10 апр 2020
   Респект за пуснатите риби.Добър риболов сте направили!
  • 4
   Ми
   Мила
   20 -12
   17:01, 10 апр 2020
   По парковете не можем да ходим а пък за риба може
   • Пр
    Преминаващ
    9 -6
    05:31, 11 апр 2020
    Жените не се интересувате от разходка в парка, а до онова що е след него, до Мола ! И като се съберете на тумби ставате по-опасни и от градския транспорт в тая криза ! А , ако отидеш един път на риболов ще откриеш, че няма как да застанеш по-близо от 3 м от колегата освен, ако не искаш да ти забърше някой и друг шамар с въдицата ! Сега разбра ли защо за рибарите може, а за другите не ?!
   • От
    От ЖЕНА
    6 -4
    09:51, 11 апр 2020
    Преминаващия.... Много си смотан! И ти и логиката ти! Напълно ми е ясно как стои въпроса с въдиците,ама това не означава,че за рибарите закона не важи! Следващия път се аргументирай,не си пиши глупости и измишльотини,както ти дойде!
  • 5
   Re
   Remember
   15 -3
   17:12, 10 апр 2020
   Браво
  • 6
   Ко
   Кочо
   7 -11
   18:03, 10 апр 2020
   Да бяхте си оставили поне по една рибка за вас. Виж коментара
   • Ха
    Хасковлията
    1 -2
    10:17, 12 апр 2020
    Много си прост!
    Тези момчета са истински рибари , а не "месари" !
    Браво момчета - живи и здрави да сте , и сполука!
  • 7
   Те
   ТЕНЯКА
   11 -15
   18:31, 10 апр 2020
   Добре че ИАРА-та отидоха да ги накарат да си пусна... Виж коментара
   • Wa
    Wanted
    20 -4
    18:52, 10 апр 2020
    От къде знаеш, че ИАРА са ги накарали да си пуснат рибата!!! Има хора където уловят за удоволствие? Аз лично ги познавам момчетата и мога да ти кажа, че всичко са си пуснали обратно в язовира!!! Нека без интриги.....
  • 8
   Об
   общинар
   4 -19
   18:46, 10 апр 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Ке
    келеш
    9 -2
    20:03, 10 апр 2020
    Цял ден само дупки ли да снимаме ве!
  • 9
   12
   123
   15 -9
   20:28, 10 апр 2020
   И в декларацията им за напускане на града пише: нося лекарства на баба в с. Бабиното. Много селска постъпка е рибарлъка в това време ...
  • 10
   Ко
   Кондака
   6 -10
   20:45, 10 апр 2020
   Охраната на Козела чупи въдици и бахте здраво на я... Виж коментара
   • Най - много
    и Козела и Прислугата му да намажат ххха ми
    .....
    Има една Тексас-ка поговорка "Не отивай на Бой с Пистолети , въоръжен с нож ":))
   • Во
    Войводата
    6 -7
    23:07, 10 апр 2020
    Ако разбереш за кого говориш и ще се посереш
   • Аз не обичам Дискриминацията
    Няма значение дали ще разстрелям
    Тъпа Мутра или Тъп Бей
    ....
  • 11
   Ха
   Хасковлията
   3 0
   10:25, 12 апр 2020
   И тука ли осмърдяваш бе леш?
   Ходи си пиши за любимата ти америка.Да те любят кравар-бойс!
   Че вие пумите сте най-долнта пасмина!

  Хороскоп за 24.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
  24 яну 2021
  Последни новини