От х:

Днес в x:

1 °C

Строг пропускателен режим за бездомниците в Хасково, помощи от БЧК

Изображение 1 от 4

  Четирима души са настанени в момента във временния приют за бездомници в банята в хасковския квартал "Република". Услугата за хората без покрив беше предвидена до края на март 2020 г., но заради ситуацията с коронавируса, периодът е удължен докато трае извънредното положение в страната, казаха от община Хасково, стопанисваща сградата.

  От администрацията уточниха, че домуващите са с препоръка да не напускат сградата, както за всички граждани е препоръчително да си стоят у дома, но могат свободно да излизат навън.

  "Обитателите могат да отидат да си напазаруват и да се върнат, но трябва да уведомят охранителя на банята. Те самите обаче осъзнават ситуацията с разпространението на коронавируса и избягват излизанията", казаха от кметството.

  Репортерска проверка на място днес следобед установи, че сградата е под ключ и охранителят не допуска влизането на външни лица.

  За хората без дом са осигурени дарения от Областния съвет на БЧК в Хасково. Преди време са осигурили хигиенни материали, дарили са им дрехи и обувки, а миналата седмица са им доставили пакети с хранителни продукти.

  Днес министърът на труда и социалната политика Деница Сачева заяви, че се предвижда подкрепа за бездомниците. Тя помоли кризисните щабове да идентифицират такива хора, за да им бъде предоставена помощ съвместно с БЧК по оперативна програма.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Хр
   Християн Комунист
   12 -2
   19:37, 2 апр 2020
   Винаги ми е било интересно що
   в "Земния Рай " има бездомници?
   ....
   • 11
    11111
    10 -5
    19:48, 2 апр 2020
    30 години ПРЕХОД -уморените коне ги убиват...нали...след карантината колко...още...
   • Ху
    Хулиган
    15 -1
    19:57, 2 апр 2020
    Що скрихте публикацията за катастрофата с аудиото? Да не е наше момче?

  Хороскоп за 18.01.2021

  Последни новини