От х:

Днес в x:

2 °C

Бивш затворник от бездомник стана портиер в хасковския приют

  Хасковският приют за бездомници в бившата къпалня отвори врати от днес.

  Първият, дошъл да се възползва от услугата е хасковлията Любо Димитров, който от години скита по улиците на областния град.

  Той бе посрещнат от главния експерт „Социални дейности“ в община Хасково Маргарита Георгиева, която трябваше да му провери документите и да прецени дали мъжът отговаря на изискванията за настаняване в сградата на улица „Единство“ в квартал „Република“.

  Според изискванията е бъдещите обитатели да са регистрирани в дирекция „Социално подпомагане“ Хасково като бездомни. По данни на ведомството от услугата тази година могат да се възползват 11 души.

  За обитателите е осигурено 24-часово настаняване до края на март 2021 година, като през деня те могат да напускат сградата, включително и да отидат на работа, ако имат такава ангажираност. Настаняването на бездомници стана възможно след решение на Общински съвет Хасково.

  Всеки настанен там ще разполага с легло със завивки, санитарен възел и помещение за лична хигиена. Стаите се отоплят с климатици. Сградата е със самостоятелен вход. Хигиенист ще почиства помещенията. Осигурена е охрана, която денонощно ще следи за спазване на вътрешните правила. Любопитното в случая е, че дейността се изпълнява от бивш ползвател на услугата. Това е 70-годишният Димитър Георгиев. Преди 32 години е бил осъден на смъртна присъда. След идването на демокрацията, той е обжалвал и наказанието му е намалено на 18 години затвор. След като излязъл от затвора, останал без дом, жена му го изоставила. Повече от десетина години спял на открито, но миналата година престоят му в центъра му променил живота. От кметството му предложили работа и общинско жилище. Така той започнал нов начин на живот и се надява, че и други бездомници ще вземат пример от него.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Ди
   Димитров
   9 -1
   16:36, 1 дек 2020
   Този не беше ли убиеца на джуджето.
  • 2
   36
   3662
   18 -3
   16:40, 1 дек 2020
   Какви журналисти сте бе???"Къпалня'-каква е тази дума Вие нормални ли сте???
  • 3
   Са
   Само питам
   3 -3
   19:42, 1 дек 2020
   Кое джудже?
  • 4
   Па
   Паржу
   5 -3
   07:51, 2 дек 2020
   Да го подържат човека още малко, за да пази място за бъдещия бивш кмет.
  • 5
   De
   Dede
   3 -1
   09:13, 2 дек 2020
   Някои от бившите казарми, одибено в Симеоновград, все още не са частна собственост, места бол!! Както светкавично спретнаха бежанския център в Харманли, така могат да организират 1-2 големи спакни пимещения! защо теябва да са индивидуални? Те и на обшо ще се радват! Но целта пак е крадене на пари!
  • 6
   Ko
   kovo
   4 -2
   09:17, 2 дек 2020
   Мисля, че не е необходимо да се пише цялата история на портиера. Направил престъпление, платил си и не е необходимо да се напомня постоянно. Ако е престъпник, защо му се дава тази длъжност?

  Хороскоп за 27.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Нови запознанства и осъществени контакти ще ви насочат в дейност, различна от досегашната. Ако сегашната ви работа не ви удовлетворява финансово или по други причини момента е подходящ да помислите за смяна. Любовни завоевания ще повишат тонуса на романтичните и необвързаните от вас. Честит празник!
  27 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Твърде емоционално подхождате към всяко събитие днес и това много ще ви изтощи. Намерете си занимание, което ви действа успокояващо и за което не се изискват прекалени усилия. Това ще ви помогне да възвърнете душевното си равновесие и да успеете да се насладите на днешния ден. Не пропускайте предложение за разходка или дори пътуване сред природата.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Нуждаете се от повече яснота по въпросите, стоящи на дневен ред пред вас. В тази връзка ще провеждате срещи и ще търсите полезна информация, доближавайки се до целта си. Ще подновите връзката си с човек, който все още ви привлича. Уреждане на юридически и други документи.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Отношенията на работното място постепенно ще се подобряват и ще се почувствате по-добре от това. За други денят ще е делови и напрегнат, но наред с напрежението ще присъства и свежото ви чувство за хумор. Благодарение на непрестанните ви усилия пред вас ще се открият благоприятни възможности за промяна на обстановката.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  По-лесно ще се справите с всичко, което планирате, ако не разпилявате вниманието си в много посоки. Отделете време и за себе си, проблемите, споделени с приятели и хора, които ви обичат бързо ще намерят решението си. Зимните спортове ще ви донесат много емоции, ако имате страст към тях.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  От вас зависи дали днес ще се занимавате с обичайните си задължения или с нещо, което ще ви разтовари и ще ви накара да се почувствате като новородени. Ако изберете първото, то направете го така че да не въвличате и околните и да си оставите достатъчно време за забавления и разтоварване. Среща с приятни за вас хора ще направи вечерта ви разнообразна.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С изявите си творческите личности ще покажат на света поредното си превъплъщение и вдъхновение за работа. Постигнатото ще ги радва и зарежда с добри чувства. Любовта ви е силна и в името на нея сте готови на жертви. Дано обекта на вдъхновението ви осъзнае това и получите взаимност.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Сговорчиви и дружелюбни сте и съвсем естествено и непосредствено създавате нови контакти. Както в професионален, така и в личен план това ще ви донесе много приятни изживявания. Днес може и да е началото на продължителна интимна връзка с отдавна желана от вас личност. Работата не ви създава допълнителни емоции и като че ли това ви устройва.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако се чувствате ощетени от природата за нещо, работете, за да го превърнете в свое предимство. Можете, като не криете притеснението си, а открито го изтъквате, подчертавайки предимствата, които то ви носи. За приятните неща не е нужно да бъдете предупреждавани, те сами ще ви намерят.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  За тези, които са в отпуска денят им ще бъде повече от спокоен. Романтични емоции ще ви спохождат. За деловите представители на зодията - успешни контакти и заслужени положителни оценки от високопоставени личности.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Нищо не ви липсва да получите това, което искате. Достатъчно е да го пожелаете, другото само ще си дойде на мястото. Използвайте силата на разума си и търсете проявление на чистите си мисли, без да се обвързвате със съмнителни хора и условия. Дръзновението ви е вашия печеливш ход днес.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Успявате да се справите с всичко, което ви предстои. В напрегнати ситуации проявявате завидно самообладание. Ваш близък ще ви поиска услуга, но най-вероятно ще се наложи да му откажете помощта си. Имате много основателна причина за това и със сигурност ще ви разбере. Нуждаете се от повече движение.
  27 яну 2021
  Последни новини