От х:

Днес в x:

Социалните прибраха 10 бездомници в студа, 2-ма напускат приюта

Бездомниците в Хасковска област са прибрани на топло. Тъй като в региона няма кризисен център, психично здравите от тях са настанени в подходящи домове в Бургас и Пловдив. Психичноболните са прибрани в психодиспансера. По данни на шефа на Областната социална служба Стефан Манахилов 10 са регистрираните бездомници в региона, които социалните следят.

„Всички те са прибрани от улицата, за да преживеят минусовите температури на топло. Следим състоянието им, но не можем да ги задължим против волята им да останат в социалното заведение, където им е осигурен покрив“, коментира Манахилов.

Има два случая на прибрани бездомници в Хасково, настанени в приют, които обаче впоследствие са го напуснали по собствено желание.

След излизането им социалните работници са установили, че те са се настанили при приятели. Единият от тях, от Димитровград, е намерил подслон при познат в родния си град. Другият, от Минерални бани, се е настанил в Хасково, обясни Манахилов.

Социалните са работили през последните дни и по няколко случая, при които са извели от домовете им самотно живеещи психичноболни, за да се избегне реалната опасност от премръзването им. Те са настанени в диспансера.

В службата има разкрит и „горещ номер“ за сигнали от граждани, които срещнат в мразовитите дни бездомници без подслон. На номер 660348, с код за Хасково 038, могат да бъдат подавани сигнали за всички случаи на хора в беда.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини